Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 1
Здравейте, имам на 3 места кредит и не мога да ги плащам, ако ме съдят от 3 места какво става?

Последна редакция: нд, 31 мар 2019, 16:27 от Не се сърди, човече

# 1
  • Мнения: 1 042
Ами ако те съдят от три места ще си ги плащаш с космически лихви и ще ти вземат всичко, това става.(зависи за какво са кредитите)
Защо взимате кредити, които не можете да погасите? Човек трябва да се простира според чергата си.🧐😒

# 2
  • Мнения: 166
Но сигурно пишеш от Iphone...
Както и да е- отиди в банката и попитай за рефинансиране или консолидиране.Демек да обединиш кредитите си в един.Има и опции да ги направиш на по-малки вноски ако сега ти е непосилно.

Вярно, че има нипридвидени моменти когато кредита е единствената опция, но българина масово взима кредит за телефон, сватба, бал, тв и много други глупости за които после плаща в петорен размер, а понякога не може да спи по цели нощи от притеснение.
Айде утре в банката за съвет и умната!

# 3
  • Мнения: 251
Напълно съгласна с предните 2 коментара... варианта ти е рефинансиране на кредит,  ако ти позволят, обединяване на всички задължения и увеличаваш скора на изплащане. Ако те съдят, влизаш в черния списък на банките, никой няма да ти даде кредит в близките 5-10 години, ако не и повече. Парите ще си ги вземат по един или друг начин... кофти ситуация! Успех

# 4
  • София
  • Мнения: 2 909
В повечето случаи кредитът става изискуем предсрочно след третата неплатена вноска. Тогава ще искат парите от поръчителите ти, ако имаш такива. Ако нямаш, вероятно банките ще те дадат на съдия изпълнител, който да види какво може да одере от теб.  В такъв случай по административен път можеш да си запазиш определения от закона минимум - едно жилище, един телевизор, хладилник и т.н. в него, и доход от някаква сума (представа си нямам какъв е гарантирания минимален доход сега, но да речем около 300 лева). Всичко твое над изброеното ще ти го опишат и вземат.
Скоро и у нас ще трябва да се въведе т.нар. фалит на граждани, но българското скоро може да се проточи с няколко години. Тогава може да обявиш фалит и да не те търсят повече.

# 5
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 7 132
Личният фалит носи със себе си не много приятни неща също.

Общи условия

Активация на акаунт