Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 36

• 43 081
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
Това в Изгрев, което е като вагон-ресторант, всъщност е в Дианабад-запад.

Всъщност какво означава това? Където и да се намира,цените на имотите там са наистина сходни като цени. Съгласна съм,че 3 стайния в Алба е завишен,но в тази сграда жилищата са скъпи.

# 151
  • София, Bulgaria
Те архитектите само за това си мислят сутрин като станат, как да сложат прозорец в кухненския бокс. Много ясно, че ако има техническа възможност  и не им бърка другите разпределения ще сложат, но ако не им пасва на идеята и разпределенията по етажите, а тя е оптимална площ , оптимални разпределения директно забравят за този прозорец. Може да им е приоритет например, за да имат второ изложение на помещението освен север.

# 152
Скрит текст:
Също така аз например не мога да открия много качествени проекти НС в Обеля. Това също е от огромно значение. В примера ти ще купя 2-3 пъти по-евтино в Обеля, но това не е продиктувано само и единствено от местоположението, а и от това, че самото строителство няма да е качествено! Инвеститорите гледат апартаментите в крайните квартали да са по-бюджетни, т.е. имат си повече недостатъци като цяло, по-малки са и с по-лоши разпределения. Нещата са комплексни. Не е само и единствено локацията. Говоря за НС в случая, СС не ме интересува.
Нещата са комплексни, но локацията определя цената и в зависимост от наличния определен бюджет всеки се насочва към определени райони, за които има информация, че евентуално са във възмжностите му, а комплексността идва чак след това. Разбира се, като види, че определен район само си е мислел, че му е по джоба, а той не е, всеки може да се насочи към по-евтин район, за да получи за същите пари по-добро жилище, но това пак значи, че локацията определя цената.
И не си прав за качествата в Обеля и в масовото НС в хубав район - ЕПК от типа на тази сграда Алба в Изгрев. Качествено НС има само в бутикови сгради на топ места, които са единици.
Ето ти в Обеля, НС с  по-добро разпределение от това на Тинтява в сграда Алба, на 1/3 от цената му:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15463590550210 … k=4hsie4&f1=1
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15532474503699 … k=4hsie4&f1=1
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15444428283658 … k=4hsie4&f1=1
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15531142889581 … k=4hsie4&f1=1
Самият факт, че във входа има по 6 апартамента на етаж за мен говори достатъчно. Ако трябва да съм честен въобще не съм визирал това недоразумение на Тинтява. Не съм фен на толкова много хора на едно място. За мен повече от 2-3 апартамента на етаж водят единствено до неизбежни проблеми. Явно имам предвид бутиковите сгради в такъв случай.
Ти може да не си фен, но едни от най-скъпите имоти в света са в сгради с по над сто апартамента. В София е същата работа. В Златен век има 120 апартамента и цените са космически не само за българския стандарт.

# 153
Те архитектите само за това си мислят сутрин като станат, как да сложат прозорец в кухненския бокс. Много ясно, че ако има техническа възможност  и не им бърка другите разпределения ще сложат, но ако не им пасва на идеята и разпределенията по етажите, а тя е оптимална площ , оптимални разпределения директно забравят за този прозорец. Може да им е приоритет например, за да имат второ изложение на помещението освен север.
Архитектите, Томева, имат за задача да проектират така, че инвеститорът да използва максимално петното, но и да вземе максимално висока цена за ап.-ите си. И ако има конструктивна възможност за прозорец на бокса, слагат такъв и оценяват с едни 30 К по-скъпо, а ако няма такава, тогава няма да сложат и ще му сложат цена с 10-15 % по-ниска, което обективно показва, че това е компромис, без значение какво мислиш ти или друг по въпроса. А в една сграда с 2 ап на етаж и двата в общия случай ще имат такава възможност (освен ако не е пломба), а в една сграда с 6-8 ап на етаж само 2-3 ще имат такава възможност, затова и в сгради тип мастодонти повечето са без такъв прозорец, а тези, които са с такъв, са по-скъпи от другите.  Това е още един минус на масовката НС.
Но разбира се, ти можеш да убеждаваш клиентите си, че е все едно, и те да си купуват, това си е ваша работа, а и предлагането на такива е по-голямо и те са по-евтини при равни други условия. Само че тук е свободно виртуално пространство и мен не можеш да ме убеждаваш в неща, от които за мен е очевидно, че не разбираш. Срещала съм този тип брокерско поведение в реала и затова съм се отказала да ми търси брокер - хем му казваш какво търсиш, а той ти обяснява подобно на теб тук, че това нямало значение и да си купиш онова тъмното, защото си било напълно ок.  

# 154
  • София
И защо в Златен век хем са  мн апартаменти на етаж, пък цената е космическа? пак заради локацията. Те Артекс и в Дружба имат една висока сграда, но цените са други, нали.

# 155
Това, което постнах аз е от Алба - типов апартамент от сграда на годината за 2017. Явно все пак спазва някакви архитектурни принципи, щом е взела тази награда.

Но на мен никак не ми харесва ширината на помещенията (315 по проект, ама с шпакловката и декорацията може и 3 метра само да е станало). Има хубава гледка към Витоша от хола, но пък спалните са северни. Черната тоалетна е потресаваща. И все пак един такъв подобен + гараж се продаде на сходна цена.

Апартаментът в диаманта е супер. Само че аз не търся да купувам, а имам да продавам едно старо просторно ЕПК. С голяма отделна кухня, разбира се.
Ти ако си архитект, би трябвало сам да се сещаш, че в една сграда с 6-8 апаратамента на етаж няма начин във всички да има възможност за светъл бокс , но това не значи, че тъмният бокс не е компромис, те затова са и по-евтини, в общия случай.  И се продават, разбира се, клиенти като тези на Томева има много. Те затова и се строят. Между другото, и в ЕПК-тата от соца има тъмни  боксове, ама не са в тристайните/четиристайните, а са в гарсониерите, водят ги "гарсониера-лукс", и съответно са по-нисък клас жилища от тристайните. Там има и боксониери с тъмен бокс.  
Ми добре, продавай си ЕПК-то. Аз си имам достатъчно имоти, а и ако ще купувам нещо, няма да е ЕПК със сигурност. Отделни светли кухни има и в тухлените жилища.
И защо в Златен век хем са  мн апартаменти на етаж, пък цената е космическа? пак заради локацията. Те Артекс и в Дружба имат една висока сграда, но цените са други, нали.
В Златен век са по 4 ап на етаж (два 155 и два 255 кв) и всеки е с две изложения,  затова и всички боксове/кухненски кътове са светли, те всички са с две изложения. https://www.arteks.net/Zlaten%20Vek?building_id=53&floor_id=244 ,
В една масовка НС на плоча с такава големина ще има 8-10 апартамента.

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 14:13 от Анонимен

# 156
  • София, Bulgaria
Те архитектите само за това си мислят сутрин като станат, как да сложат прозорец в кухненския бокс. Много ясно, че ако има техническа възможност  и не им бърка другите разпределения ще сложат, но ако не им пасва на идеята и разпределенията по етажите, а тя е оптимална площ , оптимални разпределения директно забравят за този прозорец. Може да им е приоритет например, за да имат второ изложение на помещението освен север.
Архитектите, Томева, имат за задача да проектират така, че инвеститорът да използва максимално петното, но и да вземе максимално висока цена за ап.-ите си. И ако има конструктивна възможност за прозорец на бокса, слагат такъв и оценяват с едни 30 К по-скъпо, а ако няма такава, тогава няма да сложат и ще му сложат цена с 10-15 % по-ниска, което обективно показва, че това е компромис, без значение какво мислиш ти или друг по въпроса. А в една сграда с 2 ап на етаж и двата в общия случай ще имат такава възможност (освен ако не е пломба), а в една сграда с 6-8 ап на етаж само 2-3 ще имат такава възможност, затова и в сгради тип мастодонти повечето са без такъв прозорец, а тези, които са с такъв, са по-скъпи от другите.  Това е още един минус на масовката НС.
Но разбира се, ти можеш да убеждаваш клиентите си, че е все едно, и те да си купуват, това си е ваша работа, а и предлагането на такива е по-голямо и те са по-евтини при равни други условия. Само че тук е свободно виртуално пространство и мен не можеш да ме убеждаваш в неща, от които за мен е очевидно, че не разбираш. Срещала съм този тип брокерско поведение в реала и затова съм се отказала да ми търси брокер - хем му казваш какво търсиш, а той ти обяснява подобно на теб тук, че това нямало значение и да си купиш онова тъмното, защото си било напълно ок.  

Попея това са пълни глупости, а пък на написаното
Цитат
  се смея с глас...Joy  
Имаше време, в което ми беше интересно да те чета и съм си казвала: това е жена с доста богата обща култура. Нооооо отдавана не е така, особено след като пишеш абсолютно неверни неща, но със същата убедителност, с която говориш за чистата истина. За такива хора имам една приказка: като ти говори, гледай от къде изгрява слънцето.  

# 157
Томева, нали знаеш, че когато свършат аргументите, почват личните нападки Wink
Остани си със здраве, пък който чете, нека сам си прави изводите. 

# 158
То е много яко да има прозорец в банята, но това не значи, че ако си си взела апартамент без такъв си направила компромис.
Колкото повече прозорци, толкова по-добре (в някакви граници, разбира се). Но след покриване на разумен минимум, вече има други по-важни характеристики.
Наличието на прозорци на две или повече стени на помещения не е част от този минимум.

# 159
  • София, Bulgaria
Томева, нали знаеш, че когато свършат аргументите, почват личните нападки Wink
Остани си със здраве, пък който чете, нека сам си прави изводите. 

аааааа, моля това с лични нападки е твоя запазена марка...бъди здрава и ти.

# 160

Но на мен никак не ми харесва ширината на помещенията (315 по пролет, ама с шпакловката и декорацията може и 3 метра само да е станало). Има хубава гледка към Витоша от хола, но пък спалните са северни. Черната тоалетна е потресаваща. И все пак един такъв подобен + гараж се продаде на сходна цена.
Видяхме ги ние тия сходни цени . Справка Цв. Цв. , Лозан Панов , оня зам. министъчето , Пламен КОНПИто . Все на такива цени купуват .

Спомням си един коментар тук във форума
Защо да е фалшива? Почти съм сигурен, че е в един от циганските блокове 4-ти, 5-ти или 6-ти... колко да му искат? Това си е непродаваемо, ако ще и за 20к да го пуснат.
Представям си следната сцена :
Богаташ1и Богаташ2 седят на терасата на апартамент в Монте Карло , пият кафе , и гледат отегчено как някакви болиди фучат и вдигат шум по улиците  под терасата им .
Богаташ1 - Гледай тука има обяви за някакви много хубави луксозни апартаменти по 400-500к евра .
Богаташ2 - Видях ги , ама те всичките са в оная страна населена само с цигани . То и по 200к да ги дават , пак няма кой да ги вземе .

# 161

Но на мен никак не ми харесва ширината на помещенията (315 по пролет, ама с шпакловката и декорацията може и 3 метра само да е станало). Има хубава гледка към Витоша от хола, но пък спалните са северни. Черната тоалетна е потресаваща. И все пак един такъв подобен + гараж се продаде на сходна цена.
Видяхме ги ние тия сходни цени . Справка Цв. Цв. , Лозан Панов , оня зам. министъчето , Пламен КОНПИто . Все на такива цени купуват .

Спомням си един коментар тук във форума
Защо да е фалшива? Почти съм сигурен, че е в един от циганските блокове 4-ти, 5-ти или 6-ти... колко да му искат? Това си е непродаваемо, ако ще и за 20к да го пуснат.
Представям си следната сцена :
Богаташ1и Богаташ2 седят на терасата на апартамент в Монте Карло , пият кафе , и гледат отегчено как някакви болиди фучат и вдигат шум по улиците  под терасата им .
Богаташ1 - Гледай тука има обяви за някакви много хубави луксозни апартаменти по 400-500к евра .
Богаташ2 - Видях ги , ама те всичките са в оная страна населена само с цигани . То и по 200к да ги дават , пак няма кой да ги вземе .

Не е много адекватен коментарът, защото в този блок (ако е същият, за който бяха пускали веднъж обява тук) си е цигански, тотално гето. Вие колко мислите, че струва?

# 162
Те архитектите само за това си мислят сутрин като станат, как да сложат прозорец в кухненския бокс. Много ясно, че ако има техническа възможност  и не им бърка другите разпределения ще сложат, но ако не им пасва на идеята и разпределенията по етажите, а тя е оптимална площ , оптимални разпределения директно забравят за този прозорец. Може да им е приоритет например, за да имат второ изложение на помещението освен север.

A пък, представи си, има хора с приоритет вътрешен апартамент само с една фасадна стена Wink Тогава няма как архитектите да ти лепнат прозорец на бокса както и да го умуват. За някои хора липсата на прозорец е компромис, за други втората външна стена е такъв.
Впрочем, когато аз избирах измежду три апартамента - един вътрешен и два ъглови със светли кухни, разлика в цената нямаше никаква.

# 163
  • София, Bulgaria
JoyStuck Out Tongue Winking Eye  извинявайте, но не се въздържах...

# 164
То е много яко да има прозорец в банята, но това не значи, че ако си си взела апартамент без такъв си направила компромис.
Колкото повече прозорци, толкова по-добре (в някакви граници, разбира се). Но след покриване на разумен минимум, вече има други по-важни характеристики.
Наличието на прозорци на две или повече стени на помещения не е част от този минимум.
Да, то и наличието на място за стенен гардероб в коридора не е част от този минимум, ама пак е компромис, ако си вземеш без такова. Или ако си вземеш апартамент само северни стаи и едно прозорче на изток в бокса - пак ще са покрити минимум изискванията, ама пак ще е компромис. Видя реакцията на това в Алба, което беше постнал, пък ако си го харесваш, купи си го.

ЧС, апартамент само с едно изложение, какъвто си предпочела, е за хора в по-затруднено положение, на които им е трудно да си плащат отоплението и разчитат да ги топлят съседите. За хора, които нямат такива съображения, такъв компромис не е нужен. За цената, не съм била там, все пак, а позволи ми да имам някакъв опит с огледи и цени в НС - защото за разлика от теб съм купувала няколко пъти, а съм оглеждала с месеци и години, преди да купя.

Общи условия

Активация на акаунт