Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 36

• 43 093
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря, мастодонт в края на Изгрев, с такова разпределние,  задръж го за себе си  Wink Това нещо не бих го купила никога и не само заради бокса,  това е съвременен вариант на ЕПК с едно село съсобственици, на кофти място за квартала (нищо че се води в Изгрев, Изгрев до Руското не е Изгрев на Тинтява, Тинтява е на границата с Дианабад), ама с по-лоши разпределения, ЕПК-тата от соц.а поне имат хубави големи проозрци на тристайните и четиристайните..
Такива има настроени бол, ама явно има кой да ги купува, та всички са доволни - и инвеститори, и клиенти.  А такива като мен си търсят и намират това, което има харесва. Със сигурност хич не е лесно това, хубавите имоти са голяма рядкост.

Ама за 240 К толкова, виж за двойна цена, 480 К (коригирам, за да е без ДДС, съпоставими), ще имаш нещо доста по-добро, с 8 апаратмента вместо със 100 и с големи светли помещения. Ама ти нещо не поиска да ми отговориш за онова до УАСГ, защо ли....

На мен не ми допада апартаментът на Тинтява. Дневната действително е тъмна и тясна, като вагон. Но то и вагонът е по-светъл, защото прозорците му са отстрани, а тук - един прозорец в края.
Обзавеждането вътре не е по мой вкус въобще - тъмни мебели, тъмна баня, още повече да те притисне в и без това тясното пространство.
Така че ако ще се купува на тази цена, ще бъде само заради локацията и факта, че е НС.
Продава се с обзавеждането и му е понадута цената според мен. Гледам, че е обявена без ДДС, което с още 20 % отгоре е.....
Точно. Но в такъв тип огромни сгради повечето тристайни ще са от този тип, защото за светли помещения си трябва фасада, а тя е една и за 10, и за 100 апартамента, та в този Алба сигурно има и тристайни или четиристайни със светла кухня/бокс и не тип вагон, ама са много по-малко от тези с тъмна и тип вагон. Но явно народът масово си ги харесва, затова и ги правят инвеститорите - BVAR назад коментираше защо се строят недоразумения - ами защото се търсят.  Със здраве да си ги ползват тогава.

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 10:32 от Анонимен

# 136
Локация, локация, локация - за 285 хил. без гаража. Личи си различният от масовия ремонт, примерно баните (особено черната) ми харесват, въпреки че не съм любител на мрамора. Сгъчкано е малко в дневния тракт, плот за готвене колкото да направиш салата, но пък е стилно (поне за мен).

Да, определено е гонен Уау ефект и материалите изглеждат скъпи. Но не ми изглежда практично - в хола човек може да минава покрай каменната маса само странично, да се готви няма къде, а по тези "ефектни" релефни фигури по стената ще се събира прах и трябва да се бърше. И за голям телевизор няма място, ако изобщо има такъв е затворен в шкафовета. И за осветлението имам резерви.

# 137
Локацията определя цената, няма какво да се лъжем. Това е поговорката, така да се каже. Че това определя цената е категорично вярно. Ясно е, че ако Изток не ви е по джоба , ще купите подобно жилище но в Обеля на 1/2 цена, че даже на 1/3 цена. Затова така е приказката и е вярна, сами виждате.
Значи, аз не казвам, че местоположението не е важно за цената, но определено не е единственото нещо. Тая поговорка, ще ме извинявате, ама важи само в тоя форум. В реалния свят е от значение и какво точно купуваш.. Честно казано примерът ти не е удачен, защото аз нямам познати наскоро купували в Изток и единствените реални сделки, които са ми известни, са тези на небезивестните политици, т.е. на около 600-700 евро / кв?
Също така аз например не мога да открия много качествени проекти НС в Обеля. Това също е от огромно значение. В примера ти ще купя 2-3 пъти по-евтино в Обеля, но това не е продиктувано само и единствено от местоположението, а и от това, че самото строителство няма да е качествено! Инвеститорите гледат апартаментите в крайните квартали да са по-бюджетни, т.е. имат си повече недостатъци като цяло, по-малки са и с по-лоши разпределения. Нещата са комплексни. Не е само и единствено локацията. Говоря за НС в случая, СС не ме интересува.

# 138
Това в Изгрев, е точно с тъмна, тясна,  при това нефункционална холокухня, стаите също не изглеждат удобни и големи. Цената е абсолютно неадекватна. Ще си отвиси.

# 139
За под наем може и да го вземе някой, живеещ сам и на добра служба. Не, че локацията е кой знае какво, но е много комуникативно и с отлична връзка и с Бизнеспарка, и с центъра. Та на някой командирован за две-три години в България чужденец би му паснало - става за водене на мацки и разпивки. Но за покупка ме съмнява.

# 140
  • София
Е сега,  това пък за качеството на строеж и разпределенията на жилищата, които зависят от квартала не ми беше хрумнало и едва ли е вярно, дори да има такива случаи ( не забравяйте че много малко хора живеят в Артекс сгради) Grinning
Пък дори да предположим, че има някакъв резон Grinning
Тогава пак няма да е цената на 1/3 от кв.Изток нали?
Чак толкова скапано рапределение на апартаманет и само понеже е Обеля, да е 1/3 от цената в Изток
Та затова, пак да кажа,
При равни условия, еднакви квадрати на жилище, в Изток ще е двойно и тройно като цена на Обеля, независимо от конкретното разпределение на жилището.
Погледнете НС , например 70 кв , в единият и в другия клвартал. Ill Та затова е така казано, че локацията е определяща за цената на едно жилище.

# 141
Виждам, че за доста неща изпускате да се замислите като изцепвате, че само локацията е важна. Пак казвам, няма как да са равни условията. Просто от НС до НС има огромна разлика и обикновено в "по-скъпарските" квартали се строят по-качествени, а в по-крайните се строят по-бюджетни. Така че и да искаме няма как другите условия да са равни!
Добре, нека дам и аз пример, ще купите ли преустроен гараж в Изток, за да живеете със семейството си? Все пак важното е да е в Изток, пък в какво точно ще живеете, няма значение?

# 142
  • София
Измествате темата встрани.. и да, гараж в Изток ще е 3 пъти по - скъп от гараж в Обеля.
Пак така. Grinning
За жилища говорихме нали?
И да, също много хора ще предпочетат 2 стаен маломерен, стар блок в Изток, пред 3стаен ново строителство в Обеля. Нищо чудно стария малък апартамент в Изток да е по - скъп даже.
Това е стар спор , за всеки аргументите са различни.
Аз не казвам какво предпочитам и кое е по-добре.
Казвам само, че локацията определя цената на едно жилище и това е 100% вярно, не съм го измислила аз.
Вижте си обявите, направете си справката. Никой не е казал че само това е важно и единствено това, за вас ако не е , за масовия човек обаче излиза че е най-важно, справка imoti.net, не форума.... 

# 143
Също така аз например не мога да открия много качествени проекти НС в Обеля. Това също е от огромно значение. В примера ти ще купя 2-3 пъти по-евтино в Обеля, но това не е продиктувано само и единствено от местоположението, а и от това, че самото строителство няма да е качествено! Инвеститорите гледат апартаментите в крайните квартали да са по-бюджетни, т.е. имат си повече недостатъци като цяло, по-малки са и с по-лоши разпределения. Нещата са комплексни. Не е само и единствено локацията. Говоря за НС в случая, СС не ме интересува.
Нещата са комплексни, но локацията определя цената и в зависимост от наличния определен бюджет всеки се насочва към определени райони, за които има информация, че евентуално са във възмжностите му, а комплексността идва чак след това. Разбира се, като види, че определен район само си е мислел, че му е по джоба, а той не е, всеки може да се насочи към по-евтин район, за да получи за същите пари по-добро жилище, но това пак значи, че локацията определя цената.
И не си прав за качествата в Обеля и в масовото НС в хубав район - ЕПК от типа на тази сграда Алба в Изгрев. Качествено НС има само в бутикови сгради на топ места, които са единици.
Ето ти в Обеля, НС с  по-добро разпределение от това на Тинтява в сграда Алба, на 1/3 от цената му:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15463590550210 … k=4hsie4&f1=1
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15532474503699 … k=4hsie4&f1=1
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15444428283658 … k=4hsie4&f1=1
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15531142889581 … k=4hsie4&f1=1

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 11:44 от Анонимен

# 144
Инфо за източни МанЛи - 1300 евро на зелено, изкупува се почти веднага
Изкупува се глупости на търкалета. Ето един блок там, кажи-речи е готов, наскоро минавах и правеха асфалт вече по улицата, има готови апартаменти по 1000/кв.м. и не са се изкупили още:
https://realtyplanex.com/zhilishtni-imoti/estates/syndens-rezidens
Има и по-евтини от 1000, но са по-гадните... по-хубавите и по над 1000, но говорим за готово, не на зелено.
Наоколо в блоковете около тоя висят големи реклами "продава се" - дали им искат 1300 като точно до тях искат 1000, как мислиш?

# 145
Специално за R-dna, нещо по-добро и с някакви си 30 К по-скъпо, на същото място в Изгрев:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15408494057403 … k=4hs48n&f1=1
Защо са се хабили да слагат прозорец в бокса, чудя се, като нямало значение, щяха да си го продадат и без него... Излиза, че този "ненужен" прозорец в бокса струва 30 К.  евро, ама това е, щото инвеститорите и техните архитекти са некомпетентни и не разбират, че не е нужен, явно тези архитекти са учили в различен университет от този, в който е учил архитект R-dna.

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 11:51 от Анонимен

# 146
Скрит текст:
Нещата са комплексни, но локацията определя цената и в зависимост от наличния определен бюджет всеки се насочва към определени райони, за които има информация, че евентуално са във възмжностите му, а комплексността идва чак след това. Разбира се, като види, че определен район само си е мислел, че му е по джоба, а той не е, всеки може да се насочи към по-евтин район, за да получи за същите пари по-добро жилище, но това пак значи, че локацията определя цената.
И не си прав за качествата в Обеля и в масовото НС в хубав район - ЕПК от типа на тази сграда Алба в Изгрев. Качествено НС има само в бутикови сгради на топ места, които са единици.
Ето ти в Обеля, НС с  по-добро разпределение от това на Тинтява в сграда Алба, на 1/3 от цената му:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15463590550210 … k=4hsie4&f1=1
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15532474503699 … k=4hsie4&f1=1
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15444428283658 … k=4hsie4&f1=1
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15531142889581 … k=4hsie4&f1=1
Самият факт, че във входа има по 6 апартамента на етаж за мен говори достатъчно. Ако трябва да съм честен въобще не съм визирал това недоразумение на Тинтява. Не съм фен на толкова много хора на едно място. За мен повече от 2-3 апартамента на етаж водят единствено до неизбежни проблеми. Явно имам предвид бутиковите сгради в такъв случай.

# 147
Самият факт, че във входа има по 6 апартамента на етаж за мен говори достатъчно. Ако трябва да съм честен въобще не съм визирал това недоразумение на Тинтява. Не съм фен на толкова много хора на едно място. За мен повече от 2-3 апартамента на етаж водят единствено до неизбежни проблеми. Явно имам предвид бутиковите сгради в такъв случай.
С това съм съгласна, и аз така смятам. Да, бутикови сгради в Обеля може би няма или поне са много по-малко, отколкото в Иван Вазов (примерно), но тези сгради са малка част от пазара на имоти, голямото предлагане е точно в масовите НС в големи сгради, при тях няма особена разлика в качеството, поне на проект, а цената се определя от локацията. Изключвам пет..йници от типа на Златен век или Милениум, те са си отделен сегмент.

За бутиковите сгради - и там цената се определя от локацията, но за съпоставима локация жилище (около 100 кв ЗП) в такава сграда ще е с 50-70 % по-скъпо от аналогично жилище в масовка НС от типа на Алба или  Сикрет Гардънс (BLD са инвеститор и на Алба, и на Гардънс, явно те са по масовките). Тоест, при даденост топ локация вече има значение и останалото. А и често в такива бутикови сгради няма свободни продажби, а са само за вътрешен кръг от хора - като примера на Обербауер.

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 12:17 от Анонимен

# 148
Това в Изгрев, което е като вагон-ресторант, всъщност е в Дианабад-запад.

# 149
Това, което постнах аз е от Алба - типов апартамент от сграда на годината за 2017. Явно все пак спазва някакви архитектурни принципи, щом е взела тази награда.

Но на мен никак не ми харесва ширината на помещенията (315 по проект, ама с шпакловката и декорацията може и 3 метра само да е станало). Има хубава гледка към Витоша от хола, но пък спалните са северни. Черната тоалетна е потресаваща. И все пак един такъв подобен + гараж се продаде на сходна цена.

Апартаментът в диаманта е супер. Само че аз не търся да купувам, а имам да продавам едно старо просторно ЕПК. С голяма отделна кухня, разбира се.

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 13:29 от R-dna

Общи условия

Активация на акаунт