Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 36

• 43 093
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
Не е много адекватен коментарът, защото в този блок (ако е същият, за който бяха пускали веднъж обява тук) си е цигански, тотално гето. Вие колко мислите, че струва?
Нищо лично , но в сравнение с Монте Карло , София си е едно огромно гето .

# 166
Попеа, май не си закусвала или ти се ходи до тоалетната. Абе нещо неспокойна ми се струваш.

Как така реши, че вътрешните апартаменти са за хора в затруднено положение?

А този в Алба на мен не ми харесва (както ясно написах), но ми се стори, че ти ще му се изкефиш.

# 167
Малее, за още една минавка научих, за която не се бях и сещала даже - че да нямаш гардероб в антрето било компромис. Жива да не бях, ама вече ще знам. Пък досега, каквато съм проста, си мислех, че мястото на гардеробите е в стаите Mr. Green Аз гледах да има място само за добро портманто - със закачали, шкафове за обувки, чекмеджета за шапки и ръкавици и място за сядане.

Ако някой купува специално апартамент за старини, обикновено му се иска да се застрахова за случай, когато я няма да може да плаща за отопление, я отоплението ще спре по някаква причина. И тогава този приоритет е много по-висок от някакъв си прозорец, който на всичко отгоре заема мястото на 2-3 шкафа. Да можеш да изкараш зимата при минус 10-15 без никакво парно и вътре да ти е 21 градуса за мен е по-яко от прозорец.

# 168
Гардероб в коридора си е компромис отвсякъде! Но се приема от хора в по-затруднено положение.
Всяка стая трябва да е с дрешник и баня; освен това да има и просторен килер.

# 169
То е много яко да има прозорец в банята, но това не значи, че ако си си взела апартамент без такъв си направила компромис.
Колкото повече прозорци, толкова по-добре (в някакви граници, разбира се). Но след покриване на разумен минимум, вече има други по-важни характеристики.
Наличието на прозорци на две или повече стени на помещения не е част от този минимум.
Да, то и наличието на място за стенен гардероб в коридора не е част от този минимум, ама пак е компромис, ако си вземеш без такова. Или ако си вземеш апартамент само северни стаи и едно прозорче на изток в бокса - пак ще са покрити минимум изискванията, ама пак ще е компромис. Видя реакцията на това в Алба, което беше постнал, пък ако си го харесваш, купи си го.

ЧС, апартамент само с едно изложение, какъвто си предпочела, е за хора в по-затруднено положение, на които им е трудно да си плащат отоплението и разчитат да ги топлят съседите. За хора, които нямат такива съображения, такъв компромис не е нужен. За цената, не съм била там, все пак, а позволи ми да имам някакъв опит с огледи и цени в НС - защото за разлика от теб съм купувала няколко пъти, а съм оглеждала с месеци и години, преди да купя.
Купувала си килери. Твоя бюджет е смехотворен за НС в Лозенец. Спри да ме разсмиваш.

# 170
Малее, за още една минавка научих, за която не се бях и сещала даже - че да нямаш гардероб в антрето било компромис. Жива да не бях, ама вече ще знам. Пък досега, каквато съм проста, си мислех, че мястото на гардеробите е в стаите Mr. Green Аз гледах да има място само за добро портманто - със закачали, шкафове за обувки, чекмеджета за шапки и ръкавици и място за сядане.

Ако някой купува специално апартамент за старини, обикновено му се иска да се застрахова за случай, когато я няма да може да плаща за отопление, я отоплението ще спре по някаква причина. И тогава този приоритет е много по-висок от някакъв си прозорец, който на всичко отгоре заема мястото на 2-3 шкафа. Да можеш да изкараш зимата при минус 10-15 без никакво парно и вътре да ти е 21 градуса за мен е по-яко от прозорец.
А нали знаеш, че ако живееш в мазето, ще ти е още по-лесно да нямаш отопление - по твоята логика това е най-якото Simple Smile - температурата под земята е постоянна и нямаш топлинни загуби, защото нямаш никакви външни стени и прозорци. Между другото, в Канада на оня климат си правят мазетата за живеене и с това съображение. За нашия климат и с глобалното затопляне е различно.
Гардероб в коридора си е компромис отвсякъде! Но се приема от хора в по-затруднено положение.
Всяка стая трябва да е с дрешник и баня; освен това да има и просторен килер.
А защо гардеробът в коридора да изключва останалите неща? Аз лично имам нужда от много гардероби и искам да имам всички тези възможности.

# 171
ми просто си е компромис, когато нямаш дрешник и килери или те са прекалено малки.

# 172
ми просто си е компромис, когато нямаш дрешник и килери или те са прекалено малки.

Факт. Също като това да няма прозорец в бокса или прозорец в банята. Обективно са компромиси всички тези неща, а кой с какво е готов да направи компромис, е отделен и субективен въпрос.

# 173
  • София, Bulgaria
Значение на думата компромис
мн. компромиси, (два) компромиса, м.
1. Споразумение на основата на взаимни отстъпки. Постигам компромис. Стигам до компромис.
2. Отстъпка от собствените разбирания или съвест. Правя компромиси.
прил. компромисен, компромисна, компромисно, мн. компромисни.

# 174
И пак се почнаха едни монотонни и глупави спорове....Я излезте на някоя разходка времето е прекрасно.
По темата с архитектите и проектирането: Вече има достатъчно наредби и стандарти по този въпрос - двуспален апартаменттрябва да е задължително с две изложения, едното към най-благоприятната посока (юг). Още повече, че повечето квартали имат ПУП вече и се знае за всеки парцел какво може да се построи.
Архитектите на жилищни сгради нямат много възможност за интерпретации и творчество днес еле пък да си си слагат прозорци, където им хрумне.

# 175
И пак се почнаха едни монотонни и глупави спорове....Я излезте на някоя разходка времето е прекрасно.
По темата с архитектите и проектирането: Вече има достатъчно наредби и стандарти по този въпрос - двуспален апартаменттрябва да е задължително с две изложения, едното към най-благоприятната посока (юг). Още повече, че повечето квартали имат ПУП вече и се знае за всеки парцел какво може да се построи.
Архитектите на жилищни сгради нямат много възможност за интерпретации и творчество днес еле пък да си си слагат прозорци, където им хрумне.
Може ли линк към наредбата?
И какво излиза сега - ако това е вярно, апартаментът на ЧС не отговаря на съвременните изисквания, защото е само с едно изложение  Astonished И не само нейният, ами и хиляди апартаменти като него.

# 176
По повод картинката на tomeva - за чий са тези фалшиви обяви? Аз самата до сега не съм попадала (то и рядко звуниверситет де),  но една приятелка скоро търсеше апертамент под наем и каза, че половината обяви били фалшиви.
Единствено ми идва наум, че така те хващат за "кандидат клиент".

По повод количеството апартаменти на етаж- и аз предпочитам стегнати сгради, но съм влизала и в прекрасен блок с 4 апартамента на етаж, 7 етажен.

Тези мастодонти, които в момента строят обаче са ми ужасни.
Видяхте ли последния обект на популярната улица Тинтява?
https://www.marica.bg/bosyt-na-umbal-pylmed-i-sofiqmed-d-r-tikov … ticle-197609.html

# 177
Вече има достатъчно наредби и стандарти по този въпрос - двуспален апартаменттрябва да е задължително с две изложения, едното към най-благоприятната посока (юг).

Продължава обучението ми явно, това за пръв път го чувам.

# 178
.

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 15:28 от Анонимен

# 179
  • София
Попеа, говориш за компромиси само от собствената си камбанария. Няма как всички да мислят еднакво, не знам защо се продължава тоя безумен спор.
И аз ако предположим, че не съм сърдита лелка, а ходя на работа до 18 и след това се виждам с приятели и готвя 2 пъти в седмицата (които са ми достатъчно да си приготвя домашна храна за вечер и обяд в офиса) би ли ми обяснила как точно ме вълнува прозореца в кухнята? Чисто хипотетично.... не казвам, че не е по-добре с прозорец, но не може да говориш за компромиси, защото това за някой не е никакъв компромис.
И аз така мога да кажа, че за мен е безумен компромис да си присвоиш единствената тераса, ама ей го - всички го правят. А по "архитектурни норми" всеки апартамент трябва да има тераса...

Общи условия

Активация на акаунт