Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 36

• 43 093
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
Не е много адекватен коментарът, защото в този блок (ако е същият, за който бяха пускали веднъж обява тук) си е цигански, тотално гето. Вие колко мислите, че струва?
Нищо лично , но в сравнение с Монте Карло , София си е едно огромно гето .
Нищо лично, ама специално в тези блокове си е циганско повече от половината население. Колко пари би дал за такъв апартамент с такива съседи? Може да поразгледаш на Google street view и в какво състояние са входовете...

# 181
  • София, Bulgaria
По повод картинката на tomeva - за чий са тези фалшиви обяви? Аз самата до сега не съм попадала (то и рядко звуниверситет де),  но една приятелка скоро търсеше апертамент под наем и каза, че половината обяви били фалшиви.
Единствено ми идва наум, че така те хващат за "кандидат клиент".

По повод количеството апартаменти на етаж- и аз предпочитам стегнати сгради, но съм влизала и в прекрасен блок с 4 апартамента на етаж, 7 етажен.

Тези мастодонти, които в момента строят обаче са ми ужасни.
Видяхте ли последния обект на популярната улица Тинтява?
https://www.marica.bg/bosyt-na-umbal-pylmed-i-sofiqmed-d-r-tikov … ticle-197609.html

Генерират обаждания, събират и попълват база данни. След което периодично ти предлагат някакви имоти, някои то които да не кажа повечето нямат нищо общо с конкретния имот повод за обаждане.
Това е една от най-порочните практики в бранша. Тук всеки се прави на много силен, но има хора, които се поддават на манипулации и пресиране. В продажбите фалшиви обяви не са толкова много, но в наемите са преобладаващи. И ако някои новобранец купувач се впусне в търсене и почне да гледа обяви, естествено, че звъни на най-примамливите, прекрасни имоти на ниски цени...и тогава тия измамници като го подкарат му разказват играта..., след което идва тук във форума и почва да плюе по всичко, което започва с буква "Б" Stuck Out Tongue Winking EyeStuck Out Tongue Winking Eye

# 182
Значи на прав път съм била. Но наистина не съм звъняла на подобни. Дори навремето като търсих квартира.

# 183
Зависи и какъв е компромисът.
Ако искам прозорец в банята, но това жилище е със 10 000Е по-скъпо
предпочитам да направя компромис с прозореца от колкото с бюджета
Но ако срещу 10 000 получа по- голяма стая, по хубаво изложение (или каквото ми е на сърце и важно за мен), тогава по-логичен е компромисът с цената.

# 184
По повод картинката на tomeva - за чий са тези фалшиви обяви? Аз самата до сега не съм попадала (то и рядко звуниверситет де),  но една приятелка скоро търсеше апертамент под наем и каза, че половината обяви били фалшиви.
Единствено ми идва наум, че така те хващат за "кандидат клиент".

По повод количеството апартаменти на етаж- и аз предпочитам стегнати сгради, но съм влизала и в прекрасен блок с 4 апартамента на етаж, 7 етажен.

Тези мастодонти, които в момента строят обаче са ми ужасни.
Видяхте ли последния обект на популярната улица Тинтява?
https://www.marica.bg/bosyt-na-umbal-pylmed-i-sofiqmed-d-r-tikov … ticle-197609.html
И аз съм се чудила, освен за зарибявка може да служат и за баласт при рекламата- например агенция рекламира, че има база данни от хилдяди обяви, пък те вътре 90 % фалшиви и всъщност няма това, което рекламира.
Споделям напълно мнението за мастодонтите. И беше само въпрос на време някой да прилапа парцела на сервиза, сега ще им отиде гледката на Тинтява на старите блокчета срещу сервиза.

Генерират обаждания, събират и попълват база данни. След което периодично ти предлагат някакви имоти, някои то които да не кажа повечето нямат нищо общо с конкретния имот повод за обаждане.
Това е една от най-порочните практики в бранша. Тук всеки се прави на много силен, но има хора, които се поддават на манипулации и пресиране. В продажбите фалшиви обяви не са толкова много, но в наемите са преобладаващи. И ако някои новобранец купувач се впусне в търсене и почне да гледа обяви, естествено, че звъни на най-примамливите, прекрасни имоти на ниски цени...и тогава тия измамници като го подкарат му разказват играта..., след което идва тук във форума и почва да плюе по всичко, което започва с буква "Б" Stuck Out Tongue Winking EyeStuck Out Tongue Winking Eye
И като се повърти на пазара, от новобранец става вече старо куче и знае как да си отсява обявите Grinning
Има много хубава максима "Когато едно нещо е прекалено хубаво, за да е истина, то най-вероятно не е истина"  
За мен грехът на брокерите не е, че мамят, защото това лесно и бързо се разбира, а че не спазват критериите, за които са наети и само ми губят времето с убеждаване в неща, в които няма да ме убедят. Нямам предвид никого във форума, а само тези, с които съм се сблъскава в реала - казваш му "до 3 етаж", то ти предлага на 5-ти (ама прекрасно е, ще се влюбите), казваш му "тухлена сграда", то ти предлага ЕПК (ама не е вярно, казаха ми, че е тухлено), казваш му квартал Х, то ти предлага през 5 улици в съседния квартал (ама то е пак там, така се води вече). И т.н. Не знам за другите, мен ме дразни такъв подход и предпочитам да си го спестя.

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 17:26 от Анонимен

# 185
Добре де, как 25 етажа на Тинтява, това не е ли небостъргач вече - как са взели разрешение за такова нещо? Аман от лакомия...

# 186
После ще е много забавно на тази уличка Тинтява с всичките тея огромни сгради от двете й страни. Ама пък сега като се замисля, кой толкова ще купува. То вътрешния миграционен период вероятно скоро ще приключи, те не са безброй хората. Кой отишъл по чужбина, кой в столицата, кой си е останал в родния град. И какво става?

# 187
Това, за което говорите, е в другия край на Тинтява - до колелото на 4. киломентър. Диамантите и голямото застрояване са в горния й край - до басейна Диана и Ловния парк.
Като инфраструктура и достъп сградата до кръговото е много по-добре.

# 188
Това, за което говорите, е в другия край на Тинтява - до колелото на 4. киломентър. Диамантите и голямото застрояване са в горния й край - до басейна Диана и Ловния парк.
Да, но част от движението от другия край ще е към цариградско и пак покрай сервиза. На една улица са все пак. А сега срещу сервиза има и едни ниски блокчета, те ще останат в сянката на новия мастодонт.

Абе откога улица Латинка е съседна на Тинтява и са много близо? Според мен, между профила на двете улици няма нищо общо, Латинка е спокойна и зелена, с предимно ниско застрояване, Тинтява пък става направо мини-Манхатън с тези всички мастодонти, дето ги нацвъкаха и продължават да ги цвъкат по нейното протежение - заради големите празни индустрални терени.
А, тя статията е в пловдивски вестник, ясно.

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 17:45 от Анонимен

# 189

Има хубава гледка към Витоша от хола, но пък спалните са северни. Черната тоалетна е потресаваща. И все пак един такъв подобен + гараж се продаде на сходна цена.

Еееее не четеш внимателно. Точно това е правилно Simple Smile, съгласно по-предни изказвания (абсурд в това надцакване да помня кой го писа). Та от него, АЗ (подчертавам, аз) разбрах, че е тъпо спалните да са южни, а точно дневната трябва да е такава. Всичко друго е компромис. Даже направо може и без прозорец, че в тях само се спи и се седи по тъмно. Както казах, аз това изведох като важно от дискусиято до тук (и не само, но това в контекста на товя коментар. Има и още, водя си записки ) Simple SmileSimple SmileSimple Smile

И спокойно, аз съм най-набутал се потребител от "анонимния форум". Ето, и аз успях да надцакам Simple Smile ти да видиш, за най-прецакал се, според постулатите от форума и best practices. Няма нещо, което да не е компромис. И най-страшното, имам наглостта да си го харесвам Simple SmileSimple SmileSimple Smile.

Оставяйки иронията настрани, толкова ли не може да се изкаже мнение, без да се внушава непогрешимост на автора и че е най-правилното, най-умното, най-красивото, най най Simple Smile. И двете основни страни в спора имат и верни и неверни твърдения, и принципно чета с уважение Вашите тези, но последните страници чак не мога да повярвам, че е възможно такова "мерене" и "замеряне".
Но поне има четиво за в ГТ. (че отгоре на всичко и кола не искам да мандахерцам всеки ден) Simple Smile

Последна редакция: чт, 04 апр 2019, 16:19 от 2109beforeGDPR

# 190
Да, но част от движението от другия край ще е към цариградско и пак покрай сервиза. На една улица са все пак. А сега срещу сервиза има и едни ниски блокчета, те ще останат в сянката на новия мастодонт.

Абе откога улица Латинка е съседна на Тинтява и са много близо?

Не са съседни, разбира се.
А иначе самата Тинтява е много особена улица, само на картата изглежда като една улица и лесна за слизане до долния  край към Цариградско. По-крива улица в този квартал е само Ч. Дарвин.

Големият минус е тътенът от Цариградско.

# 191
То сега кръговото е "оле мале", за след новите изклясъци - не знам. За мен хубавия Изток е между Люлякова градина и Незабравка и за там разбирам високите цени. Тинтява винаги съм я свързвала с автосервизите и КАТ.

# 192

А иначе самата Тинтява е много особена улица, само на картата изглежда като една улица и лесна за слизане до долния  край към Цариградско. По-крива улица в този квартал е само Ч. Дарвин.

Току-що с гугъл я преминах от ловния до сервиза, върви си, само меандри има, но какъв е проблемът да се премине с кола това разстояние, ако посоката ми е към цариградско? Освен задръстванията, разбира се. Иначе откъде е по-добре да мина - не е моят район, но ми стана интересно. А, сега видях какво имаш предвид Hands Thumbsup  - не съм стигнала до сервиза Simple Smile Да, ясно. Тези до парка е по-добре да слязат до Г.М. Димитров по Габровски и после до 4-ти километър. Да, права си, че този мастодонт няма да се засича с другите по улицата. И всъщност е най-добър като местоположение по цялата улица, само че е на Цариградско - права си. Hands Thumbsup
Тинки, и аз така.

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 17:56 от Анонимен

# 193
Скрит текст:

А иначе самата Тинтява е много особена улица, само на картата изглежда като една улица и лесна за слизане до долния  край към Цариградско. По-крива улица в този квартал е само Ч. Дарвин.

Току-що с гугъл я преминах от ловния до сервиза, върви си, само меандри има, но какъв е проблемът да се премине с кола това разстояние, ако посоката ми е към цариградско? Освен задръстванията, разбира се. Иначе откъде е по-добре да мина - не е моят район, но ми стана интересно.

Аз бих излязла на Драган Цанков и ако съм към младост - надясно, ако съм към центъра - наляво за Цариградско.
За да се мине по Тинтява към локалното на цариградско, трябва да се пресече един бивш жп прелез, където стават епични задръствания. От двата избора предпочитам задръстване на булевард, отколкото на вътрешноквартална уличка уж с две платна, по едно от които обаче са паркирани коли и на практика разминаването става с изчакване, ругатни, бутане и пр. само в едното платно.

пс. Да, или по габровски, сега виждам, че си допълнила.

# 194
ЕммаТ, мерси, права си, разбрах си грешката. 

Общи условия

Активация на акаунт