Искам да кажа ... (157) през април 2019

• 82 895
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 210
Съни, така е. Улеснение са парите, дано да се съгласят на този вариант и за мен ще е по-лесно Grinning

# 211
Мари,стискам палци и ще те мисля!
Кучето,не смея да се похваля,но май има подобрение.
Руми,най-добре питай,ако им е неудобно да кажат от какво имат нужда сложи парички в пликчето,вземи по някаква играчка,книжка за двечките и си готова.
И ние ще стягаме кръщене,но още не сме решили кога ще е.

# 212
Мари, стискам палци!  Да пишеш!

# 213
Стискам те, Мари!

# 214
  • Germany
Мари, стискам палци за добри резултати! Защо ще те държат целият уикенд? За гастроскопията няма подготовка, реално трябва само да не си яла и пила от предната вечер.
Досега се мъчих да обяснявам падежите на малкият. Писна ми да върша работата на учителите тук! Дано в гимназията случи на читава учителка по немски, че там и да искам няма да мога да помагам...

# 215
Мони, на нас ни ги обясняваха с пряко и непряко допълнение от българския език, но той пък и тях не е учил.... Със самите предлози и глаголи ли ги учат?

# 216
  • на Мелмак
Мари, дано са добри нещата при теб!

Ени, ти на зъболекар няма ли да отидеш? А?

Аз си пия хапчета и днес, въпреки тях не ме боли! Grinning Засега съм доволна. Утре ще ставам шарена в главата, нямам търпение Stuck Out Tongue Winking Eye
Децата искат Доминос, поръчах. Чудя се обаче на една кайма сега, да я вложа в мусака или пълнени чушки? Семейството казва както реша Grinning

# 217
Etty,ние сме в същата дилема. 😂 ММ казва-каквото искам. Ми аз не знам какво искам. Ще го мисля до 17.
За сега мина зъба,ще отложа пак. 🙈

# 218
Ени, ще ти се скарам;)
Ходи на зъболекар, хем по-малко ще те боли сега, хем ще е по-евтино.

# 219
Ами за каране съм,но нито ще е евтино,нито ще е безболезнено,че не е от скоро. 😔 Накрая ще съм с чене май,заради щуротията ми...
Похвалвам се с единствения цвят на едната магнолия:

Другата още я чакам:

# 220
  • Germany
Мони, на нас ни ги обясняваха с пряко и непряко допълнение от българския език, но той пък и тях не е учил.... Със самите предлози и глаголи ли ги учат?

Рая, много странно им ги е обяснила учителката. Реално е преподала една част от нещата, но е дала текст с всичко, в който някой неща да не отбелязвали и стана мазало... Те правят нещо като разбор на изречение, като трябва да посочат кое съществително в кой падеж е. До тук добре, но за датив и акузатив са взели само въпросите wem и wen, без wo и wohin и когато нещо се е случило в класната стая, например, той не знае какво да я прави тази класна стая. Разрових сега на батко му тетрадките от 4ти клас и там всичко е с много по адекватни примери. Ще изчакам да видя следващите домашни и ако това продължава, ще ходя да питам каква е идеята. Батко му имаше прекрасни учителки по немски и в началното училище и в гимназията. Малчо за съжаление до тук няма късмет.

# 221
Мони, датив е с покой, аккузатив с движение, така най- лесно се помнят!

Дъщеря ми го учи като втори език, честно....нищо не разбираше в училище, вкъщи учехме двете, та изкарах опреснителен курс.

# 222
  • Germany
Ами и ние основно вкъщи учим важните неща... Егати системите! Почвам да се чудя защо ходят тия деца на училище. Да си ги учим вкъщи, да ходят в разни клубове по интереси за да се социализират и накрая само на изпити да се явяват. Според съседката германка преди е било различно. Сега има недостиг на учители и 1во куцо и сакато става учител, а станалите си правят каквото си искат, защото по добре не особено добър, отколкото никакъв. И това имам чувството се превръща в световна тенденция и ме плаши...

# 223
Мислех, че само бг училища са на този хал Rolling Eyes

# 224
Дами, пускайте палците, ЩЖ ми е пушка Simple Smile Ще я видим и на ехото в понеделник, де, но всичките хормони са в ред.

Маре, верно много дълго ще те държат, що тъй...Стискам аз палци всичко да е наред и бам бадева да си повисиш там.

Общи условия

Активация на акаунт