Мъжът или жената трябва да направи първата крачка ?

• 20 408
  • 496
  •   1
Отговори
# 120
  • София

И беше толкова трудно да го кажеш, без да се налагат котешките каваци?

Какво влагаш в "котешки каваци", което с вдъхновение повтаряш във всеки пост,не знам. Но, въобще не е седял въпроса дали знам колко е неприятно да МЕ отрежат, а двата ти въпроса бяха формулирани така:

В този ред на мисли, имам два въпроса:
1. Защо смяташ, че е унизително?
2. Изхождайки от първия въпрос и от това, че "на чужд гръб и сто тояги са малко", защо когато жената го покаже и получи отказ, е гадно и унизително, а когато го направи мъжа, не е?

Още в първия си отговор ти обясних пространно, но с думи прости, защо така смятам. Не поиска да схванеш, а продължи с "котешките каваци".
Ще повторя дословно написаното в предния пост: няколко пъти ти го написах, но ти упорито твърдиш, че мъжете и жените трябва да са еднакви, а не да се допълват и си тропаш с краче, че трябва да те свалят, че да не ти е неприятно ако те отрежат. Mr. Green
Втората ти грешка. Никога не съм твърдял равенство, още по-малко, че не трябва да се допълват. Твои интерпретации и съчинения по картинка. Sunglasses
Да, оказа се, че за теб "равен с"= "еднакъв с". Mr. Green
Ей затова не можеш да схванеш, че няма как еднаквите да се допълнят и ако искаш да си мъж, отиваш и си сваляш мацката. Ако искаш да си еднакъв с жените, нареждаш се до тях и чакаш някоя, търсеща еднаквост, да ти каже колко хубави очи имаш.

Казах още в първия ми пост в темата, че съм бил от двете страни на бариерата, така че ги приемам за равновероятни (което няма нищо общо с равенство между мъже и жени), само дето това май го пропусна. След като ти си решила да се втеляваш само в едното и да твърдиш, че другото е нередно, само защото не си го виждала през живота си, това си е твоя воля.

Ами, приемай ги, да си жив и здрав! Тук всеки казва мнението си, а като гледам как се развива анкетата, над 90%  "се втеляват" и държат да си останат жени.
Твоя воля дали и ти ще се присъединиш към дамската компания. bouquet
Малък поздрав за теб:
https://scontent.fsof1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/37708960_1015150 … 6&oe=5D4EC199

Последна редакция: сб, 06 апр 2019, 11:07 от absurT

# 121
Пишат се тотални едностранни глупости по шаблон в тази тема – лесна, трудна, ловец, уважавал. Simple Smile
Има значение интелектът на участващите в това нещо, наречено ухажване, отношения, любов.

Много ясно, че един батка може да го сваля жена на неговото ниво. Съответно и после отношенията им ще са на това ниво. Ако мъжът е ядрен инженер и жена му е направила невероятната "грешка" да го заговори и покани на кафе, надали после ще тръгне да гони каки и да я нарича "парцал", защото не я уважава и не я е "хванал" той. Несериозно, нали?

Силно се надявам да не съществуват масово (както в темата) все още в 21-ви век подобни предразсъдъци за общуването, понеже то и без това е доста трудно и сбъркано вече за съвременния човек. По-ведро, хора. Гледайте какво има в мозъчната кутия, не кой е мъж, кой жена, кой плаща сметката.

# 122
  • Агент под прикритие
Да, оказа се, че за теб "равен с"= "еднакъв с". Mr. Green
Пак интерпретации. Все тая дали едното или другото, не съм твърдял нито едно от двете. Sunglasses
Ей затова не можеш да схванеш, че няма как еднаквите да се допълнят и ако искаш да си мъж, отиваш и си сваляш мацката. Ако искаш да си еднакъв с жените, нареждаш се до тях и чакаш някоя, търсеща еднаквост, да ти каже колко хубави очи имаш.
Цитираш как пиша, че не твърдя (текста веднага след удебеления), че не се допълват и ведната след това повтаряш това, което съм написал, с различен словоред. Laughing Laughing Laughing
Ами, приемай ги, да си жив и здрав! Тук всеки казва мнението си, а като гледам как се развива анкетата, над 90%  "се втеляват" и държат да си останат жени.
Пак интерпретации. Казах, че хората се втеляват да приемат едно и да отричат всичко останало, а не че се втеляват в това да останат жени. Ти правиш точно първото, освен ако пак не тръгнеш да правиш интерпретации как били едно и също. Sunglasses
Не се ръководя (много) от общественото мнение, така че тези проценти не значат нищо за мен. Както казах и преди, всеки има право на собствена позиция, а това, че на някои съвпада по една или друга причина, си е чиста случайност, нямаща нищо общо с пол, възраст, цвят на косата и т.н.

Продължавай да четеш избирателно и да правиш верни сборове от грешни данни, забавляваш ме! Joy
За протокола: "котешки каваци" казвам на всеки, който започва да мъкне вода от няколко кладенеца, само и само да докаже, че е прав, а другия греши.

ПП: видях снимката. Сега точно ти ставаш безинтересна. Освен ако не си мислиш, че можеш да ме засегнеш по такъв плосък начин... Sunglasses

Последна редакция: сб, 06 апр 2019, 11:18 от AgentProvocateur

# 123
  • София
Цитат на: AgentProvocateur
Продължавай да четеш избирателно и да правиш верни сборове от грешни данни, забавляваш ме! :joy:04369#msg38504369 date=1554537940]
....................
За протокола: "котешки каваци" казвам на всеки, който започва да мъкне вода от няколко кладенеца, само и само да докаже, че е прав, а другия греши.

Ами, ето, ти правиш точно котешки каваци.
Непрекъснато ми обявяваш, че съм в грешка, че и ми ги броиш колко са в поста......
И не четеш, а интерпретираш, та пушек се вдига! Mr. Green

Казах ти защо АЗ смятам, че мъжът трябва да сваля.
Казаха го в анкетата над 90% от участниЧКИТЕ- жени са, та говорят за своето виждане.
Ти се репчиш на всичките, че грешим, че не можем да мислим, че не ни дава егото да отговорим така, както ти се иска.

Ами, не става-няма да получиш масово одобрение на  мерака да ти спестят удара по твоето крехко его.
Ей това, на МЕН ми е смешно и жалко....

https://scontent.fsof1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/37708960_1015150 … 6&oe=5D4EC199

# 124
  • Агент под прикритие
Ами, ето, ти правиш точно котешки каваци.
Непрекъснато ми обявяваш, че съм в грешка, че и ми ги броиш колко са в поста......
И не четеш, а интерпретираш, та пушек се вдига! Mr. Green
Моите аргументи бяха все едни и същи и не съм мърдал от тях. Казах ти, че четеш, но не вникваш.
Казаха го в анкетата над 90% от участниЧКИТЕ- жени са, та говорят за своето виждане.
Няма лошо, продължавай да цитираш анкетите като нещо миродавно, не ми пречиш... много. Sunglasses
Ами, не става-няма да получиш масово одобрение на  мерака да ти спестят удара по твоето крехко его.
Ей това, на МЕН ми е смешно и жалко....

https://scontent.fsof1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/37708960_1015150 … p;amp;oe=5D4EC199
JoyJoyJoyJoyJoyJoyJoyJoy

Има една стара приказка: "По-добре си замълчи, за да те помислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш съмненията".
Е, мила, ти току-що успя да ги разсееш. Всичките!!!
А снимката, която пусна, е почти толкова глупава, колкото този, който я ползва. Съмнявам се идеята на автора на колажа да е била нещо различно от хумор.

РАЗГОВОРА МИ С ТЕБ ПРИКЛЮЧИ !!! Sunglasses

ПП: знаеш ли, напомняш ми за един приятел, който все някой се опитва да му налага своето мнение...

Последна редакция: сб, 06 апр 2019, 11:59 от AgentProvocateur

# 125
Аз може да съм дървен философ, но факт, мъжете ценят жена, която са преследвали и са успели да "уловят", а не такава, която сама им "ляга на поднос". Втората е прекалено лесна, не провокира, не предизвиква, с една дума - безинтересна.
Колкото и разумно да звучи написаното от теб, е генерализирано. Правиш нелепия опит да гледаш от мъжката гледна точка, а това на никоя жена не се отдава (освен може би на "мъжкараните", споменати по-горе, но и там силно се съмнявам). Приемете най-после, че и двата варианта са възможни, че и други, ако има такива.

...мъжете ценят жена, която са преследвали и са успели да "уловят", а не такава, която сама им "ляга на поднос". ...
Ако това беше точно така, сега нямаше да има оплакващи се "Той ме изчука и ме остави", не смяташ ли? Така написано, изглежда твърде утопично.
Е, казваш същото, което и аз, чука и бяга. Как точно я цени? Simple Smile  Аз не казвам, че няма да я оправи, а че му е безинтересна, не му е провокация и си бие камшика. А нали крайната цел е мъжа да остане "завинаги"?

# 126
Цялата драма, момчета, тръгва от факта, че на опашката пред една жена винаги ще има повече бройки кандидати. Вие знаете, естествено, защо... Да кажем, в някакъв бар става жена и се провиква:  "Кой иска да спи с мен?" Колко мъже според вас ще вдигнат ръка? А, ако мъж стане и се провикне така, колко жени ще са му "навити"?

Самото общество е свикнало мъжете да искат секс и да не се срамуват от това. На жените също им се иска, но по-бързо губят репутация. Аз си го обяснявам с възможността им да забременяват. Тоест един мъж иска да е сигурен, че жената няма да си ляга толкова безцеремонно с всеки, за да знае на подсъзнателно ниво, че ще му роди неговите деца. И другото е: "малко мъже могат да си легнат с нея, но тя избра мен". Един вид - награда. Не знам дали се изразих добре, но точно това е проблемът в драматичната "първа крачка" според мен.

Напълно съм съгласна, че фактът, че жената обича с ушите си, води до неправилни избори. Наблюдавам новата генерация, сегашните двайсетгодишни в моето семейство. И двата пола мислят по различен начин и не е по-лош, а просто по-различен.

# 127
Всеки си има някаква представа за това как трябва да протичат нещата. Не знам защо толкова спорите. Grinning За всеки си има по нещо - я хищна мадама, която ще го гони до дупка без капка притеснение от отказ, я по-ненастъпателна, която му дава знаци, че може той да води. И най-най-свитите мъже не са останали сами, не се тревожете.

# 128
  • София
Като гледам, единственият разтревожен е АгентПровокатора, който тропа с краче и настоява да го свалят жените, щото е бил от другата страна, егото му е пострадало и сега си иска ухажването. Mr. Green

И според когото, мнението на 90+% жени в анкетата, не е меродавно, за сметка на неговото.

# 129
Но...опира до психологията.Научила съм се,че мъжете държат повече на теб,ако те свалят те.Може ти конкретно да не си съгласен,но моят опит сочи това.

Съгласна съм с теб!!!! Hands Plus1

И аз ще се съглася тук. Ето пример от снощи - в бара имаше няколко жени, които приемаха да танцуват почти с всеки и се държаха доста освободено. Като цяло, жени, които искат да направят първата крачка. Беше забавно, но предпочетох да се заговоря по-сериозно с няколко други жени, които стояха по-встрани и не изглеждаха толкова "open minded".
Предпочитам аз да я избера, и естествено накрая и тя да избере мен Grinning

# 130
  • София
Като гледам, единственият разтревожен е АгентПровокатора, който тропа с краче и настоява да го свалят жените, щото е бил от другата страна, егото му е пострадало и сега си иска ухажването. Mr. Green

И според когото, мнението на 90+% жени в анкетата, не е меродавно, за сметка на неговото.

Тропа с краче и настоява да бъде свалян, досущ като някоя сърдита цупла. Да вземе да си смени пола тогава, и без това е модерно напоследък. Ще е по-достоверно.

Ехх как мразя мъже-вечно недоволни мрънкачи..толкова ли не могат да се погледнат отстрани и да видят колко са жалки, се чудя.

# 131
  • София
Но...опира до психологията.Научила съм се,че мъжете държат повече на теб,ако те свалят те.Може ти конкретно да не си съгласен,но моят опит сочи това.

Съгласна съм с теб!!!! Hands Plus1

И аз ще се съглася тук. Ето пример от снощи - в бара имаше няколко жени, които приемаха да танцуват почти с всеки и се държаха доста освободено. Като цяло, жени, които искат да направят първата крачка. Беше забавно, но предпочетох да се заговоря по-сериозно с няколко други жени, които стояха по-встрани и не изглеждаха толкова "open minded".
Предпочитам аз да я избера, и естествено накрая и тя да избере мен Grinning

Само остава да напишеш, че предпочиташ да е от девически пансион...

# 132
  • там, където ми харесва
Значи анкетата е ясна  съотношението в нея също, обаче аз наскоро имах случай и то от приятелка (мислех я за такава) , която излъга мъж с които се срещах по това време относно мен и то много подло , че чак ми развали отношението с него. Та има жени , които са готови на подлост за да вържат някои мъж. А нейния случай с него беше и безнадежден , ама надеждата крепи човека.

# 133
На мен ми е чудно как жена, която сваля мъж се радва на "успеха си". Трагикомично ми е.

# 134
  • там, където ми харесва
На мен ми е чудно как жена, която сваля мъж се радва на "успеха си". Трагикомично ми е.

Не знам до високо самочувствие ли е и висока себе оценка?? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт