Мъжът или жената трябва да направи първата крачка ?

• 20 419
  • 496
  •   1
Отговори
# 150

Ехх как мразя мъже-вечно недоволни мрънкачи..толкова ли не могат да се погледнат отстрани и да видят колко са жалки, се чудя.

Това е добре. Започваш да разбираш какво му е на женения мъж  Mr. Green
Пия си аз бирата на балкона, на хубавото майско слйнце, а тя - изхвърлѝ елхата, изхвърлѝ елхата

# 151
Аз държа мъжът да ме доминира. Ако не успее да преодолее началната ми доминация, значи не е за мен.

Извинявай, но не разбрах какво е начална доминация - искаш ти да си по-активната страна в началото или проявяваш вид студенина?  Изпробваш го колко е сериозен и заинтересован от теб?

# 152
  • София
По друг начин бях разбрала историята ти и все пак смятам, че сте си пофлиртували и искрата е пламнала, докато е бил обвързан, макар и "пред раздяла", това ме учуди предвид крайните ти разбирания относно третия човек Simple Smile

# 153
  • София

Ехх как мразя мъже-вечно недоволни мрънкачи..толкова ли не могат да се погледнат отстрани и да видят колко са жалки, се чудя.

Това е добре. Започваш да разбираш какво му е на женения мъж  Mr. Green
Пия си аз бирата на балкона, на хубавото майско слйнце, а тя - изхвърлѝ елхата, изхвърлѝ елхата
Съжалявам, че си избрал кофти жена. У дома като си пием бирата, никой не ни закача, особено за глупости.

Аз пък не мрънкам, родителите ми са ме възпитали, че това е адски грозно, без значение дали го практикува мъж или жена. Те никога не мрънкаха, аз и ММ също, възпитваме така и щерката. От мрънмрънмрън полза няма, само дразни. Не понасям мрънкала.

# 154
  • София
Аз държа мъжът да ме доминира. Ако не успее да преодолее началната ми доминация, значи не е за мен.

Извинявай, но не разбрах какво е начална доминация - искаш ти да си по-активната страна в началото или проявяваш вид студенина?  Изпробваш го колко е сериозен и заинтересован от теб?

Това и на мен ми стана интересно.
Ако мъжът е ок с женската доминация и я приема при свалката, защо и как, по- скоро, да си промени нагласата и да почне да доминира във всичко останало? newsm78

Всяко човешко качество е и позитивно, и негативно в даден момент.
Няма как да съществува само в позитивния си вариант.

# 155
Аз пък не мрънкам, родителите ми са ме възпитали, че това е адски грозно, без значение дали го практикува мъж или жена. Те никога не мрънкаха, аз и ММ също, възпитваме така и щерката. От мрънмрънмрън полза няма, само дразни. Не понасям мрънкала.

Няма жена на света, която да си признае, че мрънка. Абе изобщо да си признае нещо в свой ущърб.
Това ви качество (на жените, не само на Таис конкретно) направо избожда очи (и Wink ) в тази тема.
Виж тази с ник Франсоаз - най-силно заклеймява използваните от нея прийоми. Тоест - на мен по този начин ми се получи, но вие недейте, конкуренция не искам, само аз мога да постъпвам така и да съм цялата в бяло... Wink

# 156
Кое не ясно – вие говорите, че жена, която е направила първата стъпка (според вас е доминираща) и мъжът е мекотело.
Аз казвам, че следвайки вашата терминология – съм "доминирала" в началото (което за мен е просто начин за общуване, а не доминация) и съм казала "ок, какво ще правиш този уикенд? времето е хубаво. искаш ли да се видим някъде? да се разходим, да си приказваме?".
И после като сме се опознали съм преценила, че мъжът е моят тип (има свой характер, мнение, личност, не се скатава, не ми "ляга" като извадя камшика – един мъж няма ли топки пред жена си, значи тотално скатава и в живота, мъченик е, демек). Справка – горе с бирата.

Доминацията за едни явно означава да се каже "здрасти, айде да се видим" на мъж. За мен означава да усещам мъжа по-стабилен и различен от мен емоционално. Когато аз съм изнервена или тревожна, той да даде посока и да приземи положението. Мъжете мислят по-добре стратегически и в перспектива. Жените често сме невротички и дълбаем в детайла, дребното, бита. Да е по-умен от мен в неща, които аз се "дъня". Такива неща за доминацията. Другото и сама си го мога.

# 157
  • София
Така, като чета, и Базила, и абсурТ говорят едно и също- женското начало и мъжката роля, опора и т.н.
Просто едната е казала едно "хайде на разходка", а другата е мятала белтъци и другият е казал "хайде на разходка".

# 158
  • София
Така, като чета, и Базила, и абсурТ говорят едно и също- женското начало и мъжката роля, опора и т.н.
Просто едната е казала едно "хайде на разходка", а другата е мятала белтъци и другият е казал "хайде на разходка".

+1000! bouquet

# 159
Умението да се чете текст с разбиране се усвоява още в училище. След това е "Късно, либе, за китка!"  Simple Smile

# 160
Изобщо не е случайно, че Пенелопа е митологичен образ, а Ксантипа - съвсем реален.
Поздравявам противничките на първата стъпка с песента "Тя чака..."
https://www.youtube.com/watch?v=IKH6N5leYQg

# 161

Няма жена на света, която да си признае, че мрънка. Абе изобщо да си признае нещо в свой ущърб.
Това ви качество (на жените, не само на Таис конкретно) направо избожда очи (и Wink ) в тази тема.
Виж тази с ник Франсоаз - най-силно заклеймява използваните от нея прийоми. Тоест - на мен по този начин ми се получи, но вие недейте, конкуренция не искам, само аз мога да постъпвам така и да съм цялата в бяло... Wink
А що бе, аз си мрънкам понякога, ама мрънкам с чувство за хумор. Grinning
Имам чувството, че след развода си станал тотален женомразец (не го казвам с цел да те засегна, а го констатирам като факт). Жените това, жените онова, жените такива, онакива... Ами никой не кара никого да се събира с човек от противоположния пол или въобще с друг човек. Всеки може да си седи и сам, ако не е доволен от поведението на околните и не иска да прави компромиси.
Това с "Тя ме кара, тя ме спира, тя ми забранява, тя не ми дава, тя изисква, тя твърди, че съм длъжен..." и тн. са в твоята глава. Никой нищо не може да те накара, да те спре или да ти наложи, ако ти не го искаш. Някакви компромиси винаги има в почти всички връзки, но те идват и от двете страни за различни неща и са доброволни. Никой на света не може да те контролира, ако ти не се съгласяваш.

# 162
  • София
Изобщо не е случайно, че Пенелопа е митологичен образ, а Ксантипа - съвсем реален.
Поздравявам противничките на първата стъпка с песента "Тя чака..."
https://www.youtube.com/watch?v=IKH6N5leYQg

Не се излагай и не слизай на нивото на Провокатора.
Няма начин да не си разбрал, че никоя не чака, а всяка действа според натюрела си.
Ако си толкова несензитивен, че да трябва да те хване за междукрачието, белким схванеш за какво иде реч, халал да си ѝ на някоя. Mr. Green
После ще има да реве, че и чертеж да ти направи, пак не сФащаш! Joy

# 163
За мен не е нормално жената да прави първата крачка. За 40 и кусур години не съм срещала толкова срамежлив мъж, който да не посмее да покаже на жена по някакъв начин, че я харесва. Ако не го е показал, значи просто не я е отразил. Жена да води свалката ми е прекалено феминистко в лошия смисъл, като сегашните тинейджърки, които се бият за момчета.

# 164

Скрит текст:
А що бе, аз си мрънкам понякога, ама мрънкам с чувство за хумор. Grinning
Имам чувството, че след развода си станал тотален женомразец (не го казвам с цел да те засегна, а го констатирам като факт). Жените това, жените онова, жените такива, онакива... Ами никой не кара никого да се събира с човек от противоположния пол или въобще с друг човек. Всеки може да си седи и сам, ако не е доволен от поведението на околните и не иска да прави компромиси.
Това с "Тя ме кара, тя ме спира, тя ми забранява, тя не ми дава, тя изисква, тя твърди, че съм длъжен..." и тн. са в твоята глава. Никой нищо не може да те накара, да те спре или да ти наложи, ако ти не го искаш. Някакви компромиси винаги има в почти всички връзки, но те идват и от двете страни за различни неща и са доброволни. Никой на света не може да те контролира, ако ти не се съгласяваш.

Права си. Но не съвсем. За контролирането особено. Дали и доколко може е субективно, но факт, че доста се пробват  Mr. Green
Скрит текст:
А откъде знаеш, че и преди развода не съм бил такъв  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт