Мъжът или жената трябва да направи първата крачка ?

• 20 442
  • 496
  •   1
Отговори
# 165
Вече определено съм за това мъжът да се задейства първи. Жената ако го харесва да пусне стръвта, но той да гони. В последните ми връзки аз правех първата крачка, че много срамежливи бяха. Но по този начин свикнаха аз да съм в главна действаща роля и все едно ме приемаха за даденост. Абе мърди си бяха, ама и станаха още по-големи мърди. Така и не се почувствах жена с тях. Вече не приватизирам функцията на мъжете и на мен лично ми е много по- приятно да ме охажват, а не аз тях.

# 166
А тези,които нямате нищо против да предложите втора среща на мъж, вероятно нямате нищо против и брак да му предложите ?

# 167
  • София
А тези, които правят първата крачка, какво визирате под "първа крачка". Базила уточни- предложила е да се видят. Не романтично, а просто да поговорят. На Гугълчето не го смятам за първа крачка, честно казано дори за показване на симпатия не го смятам така описано. Човек се държи дружелюбно с много хора, показва желание за разговор, но предполагам, че наживо си е личало все пак по жестове и държание, тия неща не могат да се скрият.
 А другите? Примерно горната потребителка Part_Of_Mе, какво визираш под първа крачка и защо ти е попречила да се чувстваш жена, а не даденост.

Питам, защото май различните потребители разбират различни неща под "първа крачка" и от там възникват спорове, които са безпредметни. Аз разбирам- покана за среща, неволно докосване, по- така шегички и подобни. Ако се държа добре с някого, може би просто се държа добре с някого. Laughing Има хора, които просто са ми по- симпатични от други. Без да ми харесват.

# 168
Пръв започваш флирта, за мен това е първа крачка. Как точно,  вече е според-зависи.

# 169
Под първа крачка имах предвид точно фактическа проява - като покана за среща . Иначе то е ясно,че всяка жена харесваща даден мъж излъчва някакви „сигнали„.

# 170
"Първа крачка" за мен значи да кажа :" Хайде да се видим", хайде да пием кафе, хайде да хапнем някой път", зависи от контекста и ситуацията, т.е. й казвам : " Имам симпатии искам да те опозная", задочно. Просто е, ама явно не толкова Wink. Цаката е да е непринудено, да се усещате взаимно и да има за какво да си говорите, с какво да започнете общуването. След това е лесно. Оттук идва и за общите интереси.
Иначе флиртът е навсякъде, без значение с кой - лафче, бъзик, между другото майтап някакъв, усмивка, small talk и т.н. Вече кой какво разбира и как го разбира си е до човек. И колкото повече го правиш, толкова по-добър ставаш, опознаваш себе си по-добре и съумяваш да разчиташ и доразгадаваш до някаква степен другия, защото не го знаеш какво му се върти в главата.
Друго важно е да не ти пука, а да се забавляваш и възползваш от моменти и мигове. Пък вече каквото, ако нещо ще става, то си става.

# 171
The Catcher in the Rye

Ами те пускаха такива индикации, че трябваше да се чудя дали ме харесват или пък са от другия бряг. И за да разбера какви са им наклонностите, трябваше аз да ги каня и напъвам 😁. И те така свихнаха. Не се сещаха за елементарен комплимент да ти направят или някакъв малък жест внимание. И така си беше до края. Мислеха си, че щом аз съм свършила работата на ловеца и съм ги хванала, значи могат да си пасуват цял живот така и едва ли не аз няма да си тръгна. Това за мен е първа крачка. Но найстина е доста подвеждащо, защото всеки си го тълкува по различен начин.

# 172
Имала съм няколко случая на: излизам с мъж вече повече от 5-6 -10 срещи. На първата той ме е поканил (ама аз съм мятала очи към него) и очевидно на всички ни е повече от добре докато сме заедно. И никакви повече намеци за нещо повече.
И накрая аз не издържам и го придъпвам и целувам.
Това сега брои ли се за първа крачка? 😅

# 173
  • София
Не знам, но след 10 срещи хич няма да ми е да го целувам. Laughing
Вече ще съм си го сметнала за приятелче, с което си прекарваме добре или ще съм решила, че той мен за такова е сметнал.

# 174
Не знам, единият после каза само за оправдание, че на първата среща нещо съм го била много срязала, и той затова си ме чакал..

А тоя с 10-та, си каза просто че много ме харесва, но не искал сериозна с връзка, а с мен не можел да бъде несериозен.
И ми е приятел близък към днешно време.

# 175
Имала съм няколко случая на: излизам с мъж вече повече от 5-6 -10 срещи. На първата той ме е поканил (ама аз съм мятала очи към него) и очевидно на всички ни е повече от добре докато сме заедно. И никакви повече намеци за нещо повече.
И накрая аз не издържам и го придъпвам и целувам.
Това сега брои ли се за първа крачка? 😅

Брой се, но какво прави мъж на десета среща с жена, без да я е целувал Rolling Eyes   

Аз казвам, че следвайки вашата терминология – съм "доминирала" в началото (което за мен е просто начин за общуване, а не доминация) и съм казала "ок, какво ще правиш този уикенд? времето е хубаво. искаш ли да се видим някъде? да се разходим, да си приказваме?".
И после като сме се опознали съм преценила, че мъжът е моят тип (има свой характер, мнение, личност, не се скатава, не ми "ляга" като извадя камшика – един мъж няма ли топки пред жена си, значи тотално скатава и в живота, мъченик е, демек). Справка – горе с бирата.

Доминацията за едни явно означава да се каже "здрасти, айде да се видим" на мъж. За мен означава да усещам мъжа по-стабилен и различен от мен емоционално. Когато аз съм изнервена или тревожна, той да даде посока и да приземи положението. Мъжете мислят по-добре стратегически и в перспектива. Жените често сме невротички и дълбаем в детайла, дребното, бита. Да е по-умен от мен в неща, които аз се "дъня". Такива неща за доминацията. Другото и сама си го мога.

Сега те разбрах, харесала си го и си дала знак, който той е разбрал. Няма нищо странно в това. Като чуя доминация си представям еднолично взимане на решения, липса на диалог и дискусия. Явно тук не е такава ситуацията

# 176
Десет срещи ? И на десетата аз да го целуна ? Много романтично.Rolling EyesSweat Smile

# 177
Преди години в един бар в Щатите една латино мацка дойде до мен и ме заговори. Знаех, че там жените са по-настъпателни, но не очаквах такава директност от нея - след кратък разговор тя открито заяви симпатиите си към мен. На шега й казах, че в Европа се пада честта на мъжа да заговаря и да прави първата крачка. Тя ми отговори, че това е пълна загуба на време, защото в крайна сметка жената решава кой да хареса и че на европейките им прави удоволствие мъжете да им досаждат или нещо такова. Донякъде е права, но пък как жената ще си получи нужния validation, за да се чувства желана? Wink Такова работи.

# 178
че на европейките им прави удоволствие мъжете да им досаждат или нещо такова.
Да коригирам с хубавите мъже.
Но те рядко пък досаждат, защото си имат достатъчно поле на изява. Thinking

ПП Според мен първата крачка прави този, който първи казва на другия, че иска повече от/с него.
Като че ли повече зрели свободни жени го правят, защото целта им не е връзка и е все едно какво ще си помисли мъжът. Знаят какво искат и нямат време за губене.

В тази връзка ще ми е интересно колко от дамите, които са казали, че не правят първа крачка, са над 40 и без партньор? Защото е ясно, че "крачките" на омъжените са най-много някоя усмивчица към симпатичен събеседник Smiley

Последна редакция: нд, 07 апр 2019, 12:05 от Анонимен

# 179
  • София
Какво значение има това? Ако ти е кеф, правиш първата крачка, ако не ти е кеф, не я правиш. Това "трябва" е напълно излишно и доста ограничаващо. Толкова време и енергия се губи, докато някой се хаби да лавира между "трябва" и "не трябва".

Общи условия

Активация на акаунт