Мъжът или жената трябва да направи първата крачка ?

• 20 389
  • 496
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Никога не съм канила аз мъж на среща, ако това се има предвид под "първа крачка". За показване на симпатии не мога да преценя, тия неща си се случват плавно в общуването, но като цяло ако съм харесала някого, определено не съм правила постъпления. Поглед- да, някакъв хумор- да, но съм ръб и не се лендзя първа.

# 91
Да попитам тук от какъв зор да се мори мъжа да прави първи крачки, първи стъпки, първи копки и т.н.?
Какво според жените би го мотивирало? Ама друго, не това, за което всички си мислите в момента.
Особено ако е изпълняващ безбройните ви изисквания. То това последното е вече от сферата на фантастиката, но не пречи да помечтаем, нали?
А по въпроса за основната мотивация - една стара басня.
Султана в Цариград извикал първия си везир и му казал: - Ей, знаеш ли какви работи стигат до ушите ми? На халифа в Багдад в харема му - само умни жени, интелектуалки, 1001 нощ приказки му разказват, а в моя - разни танцьорки, певици и други красавици само. Опичай си акъла и да ми намериш умни, че ще ти хвръкне главата.
Разтичал се везира, след една седмица представя пред султана кастинг.
- Ей тая е с три висши от Йеил, другата - професорка по квантова физика, третата - блогърка с 4х100³  абонати в туитър, четвъртата - номинирана за Нобел по математика (знам, знам че няма такъв  Wink ), петата- ... и така нататък.
Коя ще благоволи да избере моя султан?
Султана погледал, погледал и отсякъл: Ей оная, с най-големия задник.
-----------------------
Султанска му работа. Държа да да се разгранича от такъв просташки вкус  Mr. Green

# 92
  • Агент под прикритие
Да попитам тук от какъв зор да се мори мъжа да прави първи крачки, първи стъпки, първи копки и т.н.?
Какво според жените би го мотивирало? Ама друго, не това, за което всички си мислите в момента.
Особено ако е изпълняващ безбройните ви изисквания. То това последното е вече от сферата на фантастиката, но не пречи да помечтаем, нали?
Султана в Цариград извикал първия си везир и му казал: - Ей, знаеш ли какви работи стигат до ушите ми? На халифа в Багдад в харема му - само умни жени, интелектуалки, 1001 нощ приказки му разказват, а в моя - разни танцьорки, певици и други красавици само. Опичай си акъла и да ми намериш умни, че ще ти хвръкне главата.
- Ей тая е с три висши от Йеил, другата - професорка по квантова физика, третата - блогърка с 4х100³  абонати в туитър, четвъртата - номинирана за Нобел по математика (знам, знам че няма такъв  Wink ), петата- ... и така нататък.
-----------------------
Султанска му работа. Държа да да се разгранича от такъв просташки вкус  Mr. Green
Човече, сега само стой и гледай какво ще стане.JoyJoyJoy

# 93
Аз пък си мисля, че мъжа си избира жената по енергията, която получава от нея. Напълно подсъзнателно..Wink
И това обяснява защо тези, които харесват кльощави - накрая си взимат по-пищна мадама, или обратното - търсещите богатство на формите, накрая си взимат кльощава..)

Последна редакция: пт, 05 апр 2019, 10:23 от Angel_wing

# 94
Когато човекът е не само физически привлекателен, но и най-доброто откъм статус, до което могат да стигнат, жените скачат по-рано и от по-високо.  
Ха-ха, значи викаш, както казваше един известен политик-бизнесмен: "When you're rich and powerful, they let you grab them by the pussy"
Феминистките се разплакаха...

# 95
  • София
-----------------------

Ми... заради честните й черни (сини, зелени...) очи сигурно... И на мен малко в повече ми идват изказвания "Аз само си седя, а пък те си идват и ми се лепят като мухи на мед...".
Най-вероятно все нещо си направила, просто "първа крачка" е някакво много, ама много мъгляво понятие. За една първа крачка е тя да покани на среща. Само че е напълно възможно преди той нея да покани на среща, тя, например, да му е намигнала, или леко да го е докоснала, или нещо такова, което обаче тя няма да сметне за "крачка".
Ако запознанството се случва онлайн, колко пък да е грандиозна първа крачка жената да напише едно "Здрасти"...

# 96
Какво според жените би го мотивирало?

Същото,което би трябвало да мотивира  жените да се морят да правят първа крачка/копка/стъпка към мъж.Laughing

# 97
Готини постове прочетох, разбира се, без плява, не може, но я игнорираме Wink.

Lyam, хаха, нали се сещаш, както жените имат изисквания, така и адекватните мъже имат, и цедката не е никак широка Wink. Прочетох в една от страниците, не се сещам сега от кого, че ако човек (мъж или жена) не среща адекватното за себе си, по-добре да не си губи времето да моделира и да е сам. Аз също така предпочитам.
А повечето с претенциите са с такива без покритие. Такива най-обичам и бързо изчезват от социалния ми кръг. А тези пък, които виждат, че твоето е с покритие от всякакви ъгли, се дразнят най-много Wink.

Angel_Wing
, една от най-приятните дами си ми във форума, когато, каквото съм чел от теб. За съжаление, не си ми в таргет групата за длъготрайна моногамна връзка, иначе веднага ти казвам образно "здравей".  bouquet.
Изключително ми харесаха думите ти за енергията Simple Smile. Точно така - това, което усещаш, че другият излъчва и може да ти даде, е много важно Simple Smile.

Някой беше споменал по-горе за крачката, и особено, ако е онлайн. Точно така, колко му е да се каже "здравей", по зрял, адекватен начин, а вече кое какво, зависи от двамата, и как се усещат. Тук според мен не става дума за крачки.
Аз лично предпочитам аз да каня и така са се случвали нещата, разбира се, след като видя, че отсрещната страна проявява интерес и й е приятно, иначе е загуба на време, енергия и ресурси.

# 98
  • София
-----------------------

Ами, точно от този зор- за задника, де......
И точно затова жената не бива да тича и да си го предлага, а да даде "нишан" и да чака да ѝ кацне юнака, че да го попровери колко струва.
И дали си заслужава.

Като размени няколко думи, ще ѝ светнат няколко ламБи.
Или няма да светнат, а ще мине на втория тест- това, в гащите заслужава ли си разгащването или напротив. Mr. Green

Старият начин от миналия век върши работа- пробваш го дали ще се опъне да те изпрати и ако не, му удряш една дълга целувка с пълен контакт.
Ако усетиш, че "се радва да те види", значи стартът е добър.
Ако не, имаш възможност елегантно да се изнижеш.

# 99
То, добре е като ги забелязваш, че аз колко пъти " на разбора на мероприятието" съм научавала от околните как едикойси ме бил свалял цяла вечер... Joy

Случвало ми се е и на мен , да Simple Smile Затова сигналите трябва да са ясни и светещи лампи ! Laughing

По ясен сигнал от това да ти обръща внимание и да се интересува от теб има ли Rolling Eyes Или трябва да те сграбчи като Кобрата репортерка след мач Smile

# 100
То, добре е като ги забелязваш, че аз колко пъти " на разбора на мероприятието" съм научавала от околните как едикойси ме бил свалял цяла вечер... Joy

Случвало ми се е и на мен , да Simple Smile Затова сигналите трябва да са ясни и светещи лампи ! Laughing

По ясен сигнал от това да ти обръща внимание и да се интересува от теб има ли Rolling Eyes Или трябва да те сграбчи като Кобрата репортерка след мач Smile

Много е относително. Изключително грозно ми е когато някой бърка уважителното отношение със сваляне ( случвало ми се е ) и в този ред на мисли ако някой просто се държи добре и с обноски към мен съвсем не ми светва лампата,че ме сваля. Приемам го просто за възпитан Simple Smile Ако прояви лично отношение - тогава вече би ми светнало,да.

# 101
"When you're rich and powerful, they let you grab them by the pussy"
Думата ми беше всъщност за статус по-скоро като произход и среда, а не само за пари. Простакът, който бие шамари и гледа лошо от Ферари, за някои жени няма стойност. Отношение, хора - външен вид, отношение, среда.

Вие, мъжете не гледате ли тези три неща и избирате "най" според тях?
Доколкото съм забелязала, все сходни се събират пред олтара. Wink

# 102
Mъжете от малки ги възпитават (така де, би трябвало да ги възпитават) да бъдат ловци и да ухажват избраницата си. В това понятие влиза и умението да "не се спихват" от откази, то си е част от играта. Не случайно има мъже, които откровено се хвалят, че някоя мадама им е зашлевила шамар. Счита се веднага, че са били дръзки и са проявили достатъчно смелост, за да се опитат директно да я впечатлят и това върви повече като актив, отколкото като унижение.
Когато бях дете в началното училище имахме един Стефчо - страхотен кавалер. Беше си ме харесал и ми носеше цветя, връзваше ми връзките (хаха) и ми правеше комплименти, опитваше се да ме разсмива. Още си спомням колко бяха впечатлени нашите от това как добре е възпитан. Същият този Стефчо и досега е невероятен мъж, с много хубаво семейство.

Идеята е мъжът да може чрез поведението си и качествата си да впечатли една жена и да я накара да го желае. В това е чара на свалката и това го кара да се чувства мъж.

Жените от своя страна обичат с ушите си и имат необходимост да бъдат приемани за привлекателни, да бъдат ухажвани. Изключително неприятно за една жена е да направи първата крачка и да бъде отхвърлена (по тази причина има и толкова приказки за "презряната жена" и гнева й), но дори като се абстрахираме от неприятно усещане, има и друго - по този начин, натискайки се, тя отнема на мъжа възможността да я свали и да знае, че я е завоювал.
С МП и двамата се харесахме сякаш от пръв поглед, но основните крачки ги предприе той. И досега се кефи, че той ме е "свалил" и очаровал, и смятам, че ако бях по-напориста, част от магията нямаше да я има. 

# 103
  • София
Mъжете от малки ги възпитават (така де, би трябвало да ги възпитават) да бъдат ловци и да ухажват избраницата си. В това понятие влиза и умението да "не се спихват" от откази, то си е част от играта. Не случайно има мъже, които откровено се хвалят, че някоя мадама им е зашлевила шамар. Счита се веднага, че са били дръзки и са проявили достатъчно смелост, за да се опитат директно да я впечатлят и това върви повече като актив, отколкото като унижение.
Когато бях дете в началното училище имахме един Стефчо - страхотен кавалер. Беше си ме харесал и ми носеше цветя, връзваше ми връзките (хаха) и ми правеше комплименти, опитваше се да ме разсмива. Още си спомням колко бяха впечатлени нашите от това как добре е възпитан. Същият този Стефчо и досега е невероятен мъж, с много хубаво семейство.

Идеята е мъжът да може чрез поведението си и качествата си да впечатли една жена и да я накара да го желае. В това е чара на свалката и това го кара да се чувства мъж.

Жените от своя страна обичат с ушите си и имат необходимост да бъдат приемани за привлекателни, да бъдат ухажвани. Изключително неприятно за една жена е да направи първата крачка и да бъде отхвърлена (по тази причина има и толкова приказки за "презряната жена" и гнева й), но дори като се абстрахираме от неприятно усещане, има и друго - по този начин, натискайки се, тя отнема на мъжа възможността да я свали и да знае, че я е завоювал.
С МП и двамата се харесахме сякаш от пръв поглед, но основните крачки ги предприе той. И досега се кефи, че той ме е "свалил" и очаровал, и смятам, че ако бях по-напориста, част от магията нямаше да я има. 

bouquetТи ми връщаш вярата в жената с главно "Ж"! Hug

# 104
  • Агент под прикритие

Всичко това звучи много добре, освен ако:
1. В това "обучение" главна роля е играла майката, а такива случаи напоследък станаха много. В масата такива случаи нищо от написаното по-горе няма да се случи.
2. Изключително неприятно? WTF!!! Неприятно, да, ама чак пък изключително? Няма нищо изключително в това, просто част от живота. Много по-лесно е да избегнеш отричането, вместо да се сблъскаш с него. Приемаш и продължаваш напред. Пак идваме на предната простотия как за едните можело, а за другите не, което преди това беше подкрепено само със сексистки аргументи и нищо смислено като цяло.
3. "Презряна жена" има точно толкова, колкото има "Презрян мъж". Гняв? Защо? "Вижте ме, колко съм хубава и умна, а тоя тиквеник ме отряза". Много е просто: тиквеника по една или друга причина просто не те е оценил. Насочваш се към друг. Ако след това тръгнеш да обръщаш внимание на приказки, че си скачала от цвят на цвят, редно е да се замислиш дали всъщност не плащаш данък "Обществено мнение".
4. Единственото качество, което виждаш в самото начало, е, че е напорист. Качествата (множествено число) се установяват на по-късен етап, който не е обект на настоящата тема.
5. С ушите си? Seriously? Това обяснява доста от редицата от лоши решения, взети от доста жени.

Последна редакция: сб, 06 апр 2019, 01:58 от AgentProvocateur

Общи условия

Активация на акаунт