Мъжът или жената трябва да направи първата крачка ?

• 20 488
  • 496
  •   1
Отговори
# 270
Приказки под шипковия храст.... защо заклеймявате всичко що е различно от вашето виждане и го приравнявате на едва ли не несериозно?

Аз съм виден темерут и никога няма да направя първата крачка, но това не ми дава право да съдя жени, които го правят.

# 271
  • Агент под прикритие
Скрит текст:
Не говоря изобщо жената да предлага направо секс,а че това че е тръгнала тя да сваля мъжа показва сексуалният й интерес (или финансов) и много от мъжете се възползват от това.Едва ли виждат майката на децата си,щом не са я забелязали и се налага тя да им се натиска и предлага срещи.
Ти си го виждай както искаш,радвам се че има мъже ( и аз познавам такива),които щом не са харесали дадена жена дотолкова че да я ухажват и канят на среща,но тя сама им се натисне и покани да излязат,биха отказали.
Много не са така,а са на принципа "Дават ми,взимам".И това изобщо не е свързано с директно предлагане на секс,а с възможност,която им се дава да топнат чушката,тъй като са наясно че тя вече е лапнала и малко позабавляване няма да им отнеме кой знае какви усилия.
Проблемът като цяло е доста по-голям от тази мода на самопредлагане.Писала съм в други теми относно "На 33 и сама,а искам семейство".Има тази нереална представа за себе си и какви хора подхождат и неусетно от гледане,опити за сваляне на такива;които иначе не биха харесали дадената жена,се озовават на 30+ и сама.
Щом една жена е стигнала до там,че да трябва тя да сваля,ухажва и кани един мъж по срещи - значи той не я е забелязал тъй като му е под нивото.

На твое място щях да се спра до червеното. Причините да не я забележи може да са много и различни и не винаги става дума за "ниво", то е за тия (мъже или жени), дето са "голямото добро утро", а не всички са такива.

# 272
  • Наблизо
И какви са причините един мъж да не е забелязал дадена жена?И без "решил е ,че е твърде висока топка".

# 273
И какви са причините един мъж да не е забелязал дадена жена?И без "решил е ,че е твърде висока топка".
Това, че и е шеф? И че не иска да се възползва от неравностойната ситуация? Даже да я харесва?
Това, че точно в момента е обзет от други, тежки грижи?
Ближе рани от предишна връзка?
Гони с мухобойката "настойчивата" и приятелка?
Баща и му се води шеф?
В неравностойно материално положение са (мъжът е доста по-беден, но пък е горд)?
Жената е във връзка с приятеля му?
...и т.н.

# 274
  • София
О не,няколко пъти казах че ако става въпрос за забавление,няма никакъв проблем.Дори го окуражавам да си вземешнай-апетитния продукт в менюто.Стига да е свободен,едва ли ще откаже.
Аз имах предвид когато жената иска връзка по - горе.Там вече може да се стигне само до вариант едно  по-горе,а не всеки е готов да си понесе последствията.
Просто един мъж да не те е забелязал и да е нямал желание да те покани да излезете и да те ухажва - си има причина и тя едва ли ще изчезне ако ти тръгнешда го сваляш.
Абсолютно не съм съгласна с това. Зависи от мъжа. Има мъже, които имат нужда от "третични" полови белези, за да се чувстват като мъже, а има и такива, които са уверени в себе си.

# 275
  • София
Това, че и е шеф? И че не иска да се възползва от неравностойната ситуация? Даже да я харесва?
Това, че точно в момента е обзет от други, тежки грижи?
Ближе рани от предишна връзка?
Гони с мухобойката "настойчивата" и приятелка?
Баща и му се води шеф?
В неравностойно материално положение са (мъжът е доста по-беден, но пък е горд)?
Жената е във връзка с приятеля му?
...и т.н.

Тук си много прав и затова не е работа на жената да се натиска да сваля мъжа.

Природно му е заложено да се сеща за секс по сто пъти на ден, та ако жена му направи впечатление и няма основателни причини и пречки да се пробва, ще го направи.

Стига да я забележи, разбира се, защото никъде не е казано, че е длъжен да забелязва всяка.

# 276
  • Наблизо
Ами не е така.Тоест според теб мъж,който ухажва жената е неуверен такъв,а такъв който е ухажван от жена и очаква това е много уверен в себе си.
Всъщност да,така е.Такива,които очакват да ги свалят жените са супер хубавците,изключително разглезени от женско внимание,но и такъв рядко си заслужава.
Иначе аз не виждам причина,която да не някаква психопатска като тези на Ежко,която да оправдава защо един мъж не е забелязал дадена жена и трабва тя да му се увива.Просто един мъж да не те е забелязал и да е нямал желание да те покани да излезете и да те ухажва - си има причина и тя едва ли ще изчезне ако ти тръгнеш да го сваляш.

# 277
Разбира се, че причините на Ежко са валидни такива.
Много добре го е описал човека от мъжка гледна точка.
Както и в другата тема, съм съгласна с Ежко.
Гласувах с едно, въпреки опита си с другия вариант.
Да, набелязваш си някакъв и го каниш. Еднократно. Това е първата крака. Преследване, ухажване... Това вече са следващите крачки.
За какво му е да ухажва,като ти вече си го направила....
За нещо повече от секс, колкото и невероятно да изглежда на бг-мама.
Моите наблюдения са, че жена, която търси секс и има самочувствието да си го поиска, която не я е страх от хорско мнение и която като цяло е смела и целеустремена, има реален и немалък шанс да стане интересна след секса. Ако предположим, че първата покана бъде последвана от директен секс, ако щеш, но защо ли не винаги е точно така /пак по Ежко/.

Последна редакция: вт, 23 апр 2019, 18:35 от Анонимен

# 278
  • Наблизо
Косите,неговите причини са психопатски и ще обясня защо:
Нормална жена не трябва да се забърква с шефа си,независимо какво и що се харесват.Много,много проблеми.
Ближе рани от предишна връзка е голяяяма предпоставка да те ползва за буфер и като се стегне,да те хвърли.
Това не го разбрах,но ако е,че приятелката на конкретната му се сваля - какво му пречи на него да сваля тази която харесва?
Баща й му се води шеф - значи мъж мижитурка,щом го е срам от себе си да покани някоя.
Неравностойно материално положение - и какво от това?Точно ако е горд ще застане като мъж и ще си каже така и така аз съм това.Жената ще прецени дали иска или не.
Изобщо кофти ситуации,в които нормална жена не би се забъркала.

# 279
Светът се променя, хора. Бъдещето не е наше, а на нашите деца и внуци. На 41 съм и съм наясно, че отиде ли си на оня свят и моето поколение, освен това на нашите родители, само след 50-тина години много от нещата вече ще са различни. Може би не навсякъде - в Саудитска Арабия надали промените ще са големи
Напротив, точно в Сауди промените са с доста бързи темпове в момента. Има страхотна конкуренция явно с Емирствата, не съм добре запозната, боря в други посоки в момента, но определено ми е интересен процеса. Бутат и ръгат да са първи навсякъде, това върви с промени в ролите, няма как да е иначе. Иначе с целия ти пост съм напълно съгласна.

Ми не си отчела останалите причини, изброените от теб далеч не са всички, които Ежко е описал. По отношение на това, кой кого зарязал и избягал. Аз пък имам по-голяма успеваемост с връзките с мъже, с които аз съм започвала - разбирай покана за първа среща и дотам, после не съм правила друго, прехвърлям топката. Тези, които те са ме сваляли, се оказа, че е било на принцип външност, след като се наситиха, преминаха на следващата .... При мен спрямо ситуацията на Краси всичко е съвсем на 180 градуса.

# 280
  • София
Ами не е така.Тоест според теб мъж,който ухажва жената е неуверен такъв,а такъв който е ухажван от жена и очаква това е много уверен в себе си.
Скрит текст:
Всъщност да,така е.Такива,които очакват да ги свалят жените са супер хубавците,изключително разглезени от женско внимание,но и такъв рядко си заслужава.
Иначе аз не виждам причина,която да не някаква психопатска като тези на Ежко,която да оправдава защо един мъж не е забелязал дадена жена и трабва тя да му се увива.Просто един мъж да не те е забелязал и да е нямал желание да те покани да излезете и да те ухажва - си има причина и тя едва ли ще изчезне ако ти тръгнеш да го сваляш.
Категорично не казвам това. Твърдя, че мъж, който не харесва/има проблем със силни, уверени, знаещи какво искат жени, е прикрито или явно неуверен.

Към съвсем нормалните и логични причини на Ежко добавям и една съвсем прозаична – ако сте в клуб (или нещо подобно), има навалица, съвсем спокойно може да не те забележи, но ти да го забележиш. Можеш да си губеш времето с чупки, разиграване на театър и подобни, с идеята той евентуално да те забележи, а може и директно да отидеш и да се запознаете по твоя инициатива. Или да се запознаете по друг начин, но пак първата крачка да е  от теб, а не от него. Преди години в подобна ситуация позната беше почерпила чрез бармана един младеж.

П.П. Косите на Вероника, не си само ти така. Със съпруга ми се запознахме по моя инициатива. Аз направих първата крачка. Че и не исках връзка, на всичко отгоре.

# 281
И аз съм съгласна за изброените причини по горе.
А когато мъжът със сигурност те е забелязал,когато се засечете някъде и си оплетете погледите 100 пъти за час,когато усещаш че той търси твоят поглед,както и ти неговият,когато имаш чувството ,че ще те изпие с поглед?Тогава дали няма интерес от мъжа?

# 282
П.П. Косите на Вероника, не си само ти така. Със съпруга ми се запознахме по моя инициатива. Аз направих първата крачка. Че и не исках връзка, на всичко отгоре.
Ма моля ти се, дълго се налагаше да обяснявам как така не съм искала връзка. Аз бях шах с пешката. Ми как - викам - ей така на, излизаме, или правим секс, пък каквото стане след това, не съм планирала петилетката с един поглед към мъжа.
Но, колкото и невероятно да звучи, мъжете все още смятат, че ако искаш да излезеш с него или да правиш секс с него, искаш връзка. Ама и дамите от темата го потвърждават де, явно мнозинството си е така. Клишета, стереотипи, предразсъдъци.
А какво става в тези случаи, в които мъжът изобщо, ама изобщо не те привлича сексуално, но пък те привлича по друг параграф, просто ти е интересен за комуникация например? Пак ли нямаш право да го поканиш на кафе, щото видиш ли ... да не вземе да реши, че му се сваляш?
Някой го беше написал по-нагоре. Явно аз съм от самоуверените, щом така му казвате, ОК. За мен просто нещата стоят така  "Нищо няма да стане, ако поканя някой си някъде си." Че и ако го харесвам за гадже, също, голям праз, отказва, минава и заминава, следващия, да не е първия или последния, просто житейски опит.

Последна редакция: вт, 23 апр 2019, 19:19 от Анонимен

# 283
Нормална жена не трябва да се забърква с шефа си,независимо какво и що се харесват.Много,много проблеми.
Но не и нерешими такива, когато се подходи с такт и уважение към другия.
Ближе рани от предишна връзка е голяяяма предпоставка да те ползва за буфер и като се стегне,да те хвърли.
Което важи и в обратната ситуация. Но никой човек не може да бъде използван за носна кърпичка без негово съгласие.
Това не го разбрах,но ако е,че приятелката на конкретната му се сваля - какво му пречи на него да сваля тази която харесва?
Това че е толкова зает да пъди приятелката и, че просто не я регистрира като отделна личност?
Баща й му се води шеф - значи мъж мижитурка,щом го е срам от себе си да покани някоя.
Или не иска да го смятат за златотърсач?
Неравностойно материално положение - и какво от това?Точно ако е горд ще застане като мъж и ще си каже така и така аз съм това.Жената ще прецени дали иска или не.
А може би не иска да и предложи по-лоши условия на живот от тези, с които е свикнала? Въпреки че се смята за неин равен, който просто не е имал късмета да се роди в богато семейство?
Изобщо кофти ситуации,в които нормална жена не би се забъркала.
Без риск да загубиш няма печалба. "Нормалната жена" ще бъде обект на внимание най-вече от кандидати на по-ниско ниво от нейното. А тези на по-високо, ще бъдат отмъквани от по-активните и посестрими и ще бъдат презряни заради "слабия им ангел".
И се получават класическите случаи "Къде изчезнаха истинските​ мъже" и "Читавите мъже отдавна са заети"...
Ми намерили са се с истински жени.
ПС Говоря за разумен и премерен риск от ДВЕТЕ страни, с последователни стъпки  и от двамата. С много внимание, взаимно зачитане  и такт, а не за хазарт от типа "Дано се съсири морето"...

# 284
  • София
Имам чувството, че Кобилкина си е направила няколко профила и спами качествено. "Ако една жена се държи като принцеса..." - как се държи една принцеса? В смисъл, колко принцеси познавате? Че тия "Уроци как да сме принцеса" са си точно до "Как да накараме наш муж заведе нас на Мальдиви"...
Оправдания с биология с кой бил под и над нечие ниво също са огромни клишета. Толкоз хиляди години еволюция и накрая пак се намира някой, който смята, че всичко е само биология и нищо повече. Ами тогава да следваме лъвовете - царете на животните. Един лъв и няколко женски прайд. Колко от вас са навити на тази схема? Пак е биология, к'во...
А как ще се развие една връзка е абсурдно да се гледа по това кой я е започнал. Един мъж може да си е счупил краката от тичане по теб, да е свалил всички звезди на света и утре да се влюби в някое копие на Джиджи Хадид и да ти бие всичките шутове, барабар със звездите. Или обратното - мъжът да е бил пасивен в началото, но с напредване на връзката да разгърне потенциала си на наистина стойностен партньор.
Ако тук се появи тема "Помощ, самотна съм, не мога да си намеря мъж", бас държа, че ще се скъсате да я съветвате да е по-инициативна и едва ли някоя ще напише "Абе, стой и чакай"...

Общи условия

Активация на акаунт