WIZZ AIR - 34

• 47 707
  • 799
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Деца не разделят от родител. Щяха да ви сложат или по двойки , или двете деца с един родител.

Именно,че в нашият случай и по двойки разделени е проблем. Голямото ще реве за този с който не е 😀
Както и да е! Благодаря за инфото! 😊

# 256
те по принцип не разделят деца от родител

обаче сега ще дадат на единия пътник (който е без избор на място) някое произволно място, което може да няма две свободни до него. Ако стане така, пробвайте да платите още едно място и да ги изберете заедно (ако има 3 заедно)
Затова най-добре или плащате за всички, или за никой

# 257
  • Варна

обаче сега ще дадат на единия пътник (който е без избор на място) някое произволно място, което може да няма две свободни до него. Ако стане така, пробвайте да платите още едно място и да ги изберете заедно (ако има 3 заедно)
Оф , нещо не схващам!
Платила съм места за мен и съпругът ми.
Едната ни дъщеря няма навършени 3 години,а другата след няколко дни става на една.
Как ще сложат две годишно дете на произволно място само? Бебето стои в родител и то е ясно. Къде ще сложат две годишно дете в случая?
Извинете,но не разбирам.
Ще сменят платеното място на мъжа ми и ще ги пратят с дъщеря ми в другият край на самолета , защото децата получават безплатно място и не се делят от родителите ли?

# 258
  • sf
Aко си представим, че до купените от вас места, вече са заети, няма как да сложат децата там, но предполагам, че стюардесите ще направят разместване.

# 259

Оф , нещо не схващам!
Едната ни дъщеря няма навършени 3 години,а другата след няколко дни става на една.
Как ще сложат две годишно дете на произволно място само? Бебето стои в родител и то е ясно. Къде ще сложат две годишно дете в случая?
Извинете,но не разбирам.
Ще сменят платеното място на мъжа ми и ще ги пратят с дъщеря ми в другият край на самолета , защото децата получават безплатно място и не се делят от родителите ли?

Ако не бяхте купили места, щяха да сложат 2 заедно заради детето и евентуално третото случайно някъде. След като сте купили 2 места, системата има да разпределя само 1 място и го слага някъде произволно, останалите 2 вие си решавате къде. Това по-ясно ли е?

# 260
  • Германия
Е да, но системата сега е принудена да сложи детето до родителя, щом са на една резервация и родителските места са платени. Пътникът не го вижда още , тръгвайки да чекира, но залагам шоколад, че детето ще бъде сложено до родителя, като се отвори чекирането 48 часа преди полет. Сиреч, двете ( платени) родителски места плюс това (неплатеното) на детето са "блокирани" за всички останали пътници.

# 261
  • sf
Ами родителите ще се чекират 48ч преди полет и ще получат дадени места. След това става чекирането на децата. Ами ако местата до родителя междувременно са дадени/купени? Няма как да го дадат. Децата ще получат някакви места, но след това стюардесата ще се намеси, за да седнат до родителите си.

# 262
  • На морето!
До каква възраст настаняват децата до родителите и без платени места?

# 263
  • sf
Мисля до 14г. След тази възраст могат и сами да пътуват.

# 264
До каква възраст настаняват децата до родителите и без платени места?
за детските билети го правят, май до 14 г беше
Е да, но системата сега е принудена да сложи детето до родителя, щом са на една резервация и родителските места са платени. Пътникът не го вижда още , тръгвайки да чекира, но залагам шоколад, че детето ще бъде сложено до родителя, като се отвори чекирането 48 часа преди полет. Сиреч, двете ( платени) родителски места плюс това (неплатеното) на детето са "блокирани" за всички останали пътници.

това обаче е предположение
случвало се е и да не ги слагат заедно
а ако ще се моли стюардесата или съседа, това може да се прави и без купени места
и без това ще имат две заедно (платените за избор) - значи детето може да седне до родител.
никой не е казал, че ако на 1А е Иванчо а на 2А е Марийка, трябва да седнат точно така, може да се разменят

# 265
  • София
Привет, някой да има представа ако купя Wizz Priority колко време преди полет мога да се чекирам? Имам спомен, че беше 60 дена, но сега в сайта им намирам единствено, че ако купя места ще мога да се чекирам 30 дена преди полет.

# 266
Ако купите само приорити, без места, можете да се чекирате 48 ч. преди полета.

# 267
  • sf
От чисто любопитство- какво е предимството да се чекираш 30 дни преди полет? 🤔

# 268
Не го мислиш да го забравиш
Вадиш си и за връщането разпечатани бордни карти
такива неща
Предполагам Simple Smile

# 269
  • Варна

Оф , нещо не схващам!
Извинете,но не разбирам.

Ако не бяхте купили места, щяха да сложат 2 заедно заради детето и евентуално третото случайно някъде. След като сте купили 2 места, системата има да разпределя само 1 място и го слага някъде произволно, останалите 2 вие си решавате къде. Това по-ясно ли е?
От цялата работа ми стана ясно,че Уиз имат правила,но тези правила не са валидни , защото такава им е системата.
Значи , няма значение ,че Пенка и Ганчо са си закупили билети за да стоят заедно. Няма значение ,че Марийка е малолетна, само на две годинки и има право на безплатно място и задължително трябва да пътува с родител, който има точно определено място закупено.
Всички пътници на авиокомпанията се третират като Гошо и Гинка , които не са си заплатили места и им е все тая къде и с кого ( ако не пътувах с деца и на мен щеше да ми е) 🤷
И тъй !Всичко са измислили ,но не са измислили ,че на реда има три свободни места. Пенчо и Ганка са си закупили две от тях ,а на тяхната резервация са включени и две малолетни деца , които по техните правила,но не и система ,трябва да пътуват с родителите си. Хммм 🤔... както казва две годишната ми дъщеря.
Нищо против нямам,ама колко да ми е ясна тази система 🤷

Общи условия

Активация на акаунт