Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как мъжете възприемат жените си

 • 9 488
 • 25
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 20 067
Може да я вярно само за някои мъже. Същото важи и за жените.
Мъжете са по повърхностни, гледат външния вид.
И е логично да се отдръпнат ако жената напълнее. Тука неведнъж са пускани теми с подобни проблеми.
Но познавам и мъже си обичат жените дори и пълни. То си и личи по поведение и отношения.
Но са малко такива мъже.
Ако няма истински чувства на обич е логично един мъж, а дори и жена да се отдръпне при промяна на външния вид.

# 16
 • Мнения: 9 396
Защо външният вид и колограмите да нямат общо с любовта? Защо раждането да е оправдание за занемаряване на външен вид? (моля да не започвате със здравословните проблеми след раждане, такива случаи има, но нека не те да са акцент в темата). За мен "родих и за това съм дебела" е оправдание, също като "в ПМС съм и за това крещя като изоглавена".

Мъжете възприемат жените си през призмата на жената, за да няма драми. Simple Smile

# 17
 • Мнения: 1 121
Защо външният вид и колограмите да нямат общо с любовта? Защо раждането да е оправдание за занемаряване на външен вид? (моля да не започвате със здравословните проблеми след раждане, такива случаи има, но нека не те да са акцент в темата). За мен "родих и за това съм дебела" е оправдание, също като "в ПМС съм и за това крещя като изоглавена".

Мъжете възприемат жените си през призмата на жената, за да няма драми. Simple Smile


А де ! И аз това питам. Защо?
За призмата обаче не съм съгласен. 2 еднакви призми няма.
Иначе съм от типа на мъжа на авторката, рядко забелязвам промените във физиката на жената, особено ако не са драстични. И естествено съм живял съвместно с нея за дълъг период (години). Което не винаги е добре, в един случай беше повод да бъда навикван как така не забелязвам колко била отслабнала и се разхубавила  Mr. Green
Както се казва във вица, на женския въпрос "Мислиш ли, че съм отслабнала?" няма правилен отговор  Mr. Green
Един съвет към жените - как ви разхубавяват разните процедури и диети е въпрос на субективна преценка, обаче как ви загрозяват крещенето и скандалите - по това няма съмнения.
Сега очаквам да се изтъкне как бг-мамата никога не крещи и души вади само с памук (на върха на стоманена кука) Mr. Green

# 18
 • Мнения: 4 148
Ако съдя по себе си, мъжете забелязват първо външния вид. При което идеалната фигура далеч не е водещия компонент. Достатъчно е да не изглежда с видими здравословни проблеми. Но така наречената "аура" (вкл. излъчване на лицето, самочувствие, стил на обличане и поведение) е много важна.
Да се влюбим в жена, която ни е харесала и отвръща на чувствата ни е лесно, но от влюбването до любовта има един дълъг период на взаимно опознаване и съвместен опит.
Любовта ни е към личност, а не към фигура. Така че жената, която обичаме, няма никакви основания за притеснение когато фигурата и се промени, било след раждания и кърмения, било от възрастта.

Още нещо - обичаш някого, не защото има какво да ти даде, а защото си му давал много. Нещо, което свръхамбициозните "независими" мъже и жени не разбират и после се чудят, когато партньорът им ги смени с "по-малко успели". "Аз му дадох младостта си". "Какви пари пръснах по нея". Аз, аз, аз... А с какво партньорът е бил нужен за вас?

Последна редакция: сб, 06 апр 2019, 08:36 от Ezhko

# 19
 • Мнения: 20 067
Чудя се нещо. А обратното дали е валидно. Ако една жена промени външния си вид, възможно ли мъж, който досега не е бил привлечен от нея, да се интересува. В смисъл сериозно, а не за кратко.
Според мен не много, но дори и да стане, не мисля, че въпросния би бил сериозен. Ясно е, че външния вид е важен, но само това ли е важното.
Пиша по повод моя приятелка.
Аз години бях много дебела. Установих какво ми има, почнах доживотен хранителен режим и отслабнах 45 кила. Рядко се виждаме с нея, но и тя доста пълна. Преди година ме видя и почна да ме разпитва, обясних. Минала на моя режим, изследвала се, почти същите проблеми. И вече и тя е почти напълно отслабнала.
Ама проблема е, че е с ниско самочувствие и няма много късмет с мъжете. От 4 години си е харесала колега, който харесва слаби жени. Това и беше и стимула да отслабне. Преди няколко дни ми се похвали, че вече излизали заедно. Но аз не мисля, че е много сериозно. Човека и е казал, че сега изглежда много добре и затова излиза с нея. Опитвам се да обясня, че ако утре пак напълнее, роди или нещо здравословно се случи, ще напълнее и той или ще я зареже или ще търси други слаби. Ама не ми вярва.
Аз ли греша или тя е права?
Доколкото знам от нея, предишната си приятелка я е напуснал, защото леко е напълняла. И това не и помага да се осъзнае.

# 20
 • Мнения: 599
Тогава този мъж каза, че всички мъже запазват впечатлението за жените си такова, каквото е било първия път, сиреч, дори когато след раждането не успеят да влязат във форма и останат закръглени, те пак си харесват жената и я виждат такава, каквато са я виждали преди да забременее.
Като останахме сами с мъжа ми го питах дали и той споделя това твърдение и много сериозно повтори това, което чух от другия мъж.

Нещо различно може да каже само мъж, който не е с всичкия си или е решил да се развежда.

# 21
 • Мнения: 387
Е , аз не смятам , че не винаги е възможно тялото да е много добре след раждане , аз имам много стрии и след второто раждане очаквам корема много да ми увисне , а не виждам как може да се оправи освен оперативно .

# 22
 • Мнения: 7 843
Запуснатите, дебели и неподдържани мъже са много повече от дебелите жени, поне по мои наблюдения. А пък и за тях се намират пътници.

Иначе конкретно за пораженията от раждането - аз съм от типа "умри, кучко" (вечно слаби) и след раждането и кърменето трябваше да понапълнея, за да приличам на човек; но повечето раждащи жени около мен напълняваха солидно в рамките на 1-2-3 години и с порастването на децата се върнаха в изненадващо добра форма.
 

# 23
 • Мнения: 594
Мъжете възприемат жените с с очи! Да да с очи - виждат,  качените кг., стриите, и т.н. Друг е въпроса дали отдават голямо значение на това. Но никой не може да ме убеди, че един мъж продължава да вижда жена си в перфектни форми, когато тя не е. Няма такъв филм.
Мъжете от сауната с авторката са много добре възпитани и кавалери!

# 24
 • Sofia
 • Мнения: 9 772
Според мен смесвате нещата. Дали виждат и отразяват промените е едно, а дали те им пречат да продължат да обичат и да желаят жената е съвсем друго. Според мен ги виждат. Няма как да качиш 30 кг и мъжът ти да не го забележи. Да не е малоумен? Но дали за тях това има голямо значение... това вече според човека. За едни и много важно, за други по-малко, за трети хич.
Едно само съм се убедила от личен опит. От външността на жената зависи да голяма степен отношението на мъжете към нея. Бях дебела. Много. Интелигентна, добра, успяла и т.н.... но дебела. Отношението на мъжете към мен (от собствения ми мъж да последния непознат) до голяма степен беше като към добър приятел мъж.  ooooh! Свалих 35 кг. Изведнъж отношението на всички тези мъже рязко се промени. Собствения ми мъж се държи много по-различно и по-добре, непознатите ми държат вратата и ме пускат по кръстовищата (което преди не се случваше). Така че не ми разправяйте, че нямало значение за мъжете. Има и още как. Мъжът ми твърди, че промяната в отношението се дължи на това, че сега съм много по-усмихната и приветлива от преди, което е вярно, но никак не съм убедена, че това е причината.

# 25
 • Мнения: 727
Склонна съм да вярвам,че няма значение,когато обичаш.Съдя по себе си.Мъжът ми е по-голям от мен и вече годинките започват да личат.Бръчици,оредяване на косата,като цяло,ако се вгледам си виуждам добре,че вече не е онзи 33-годишния.И  честно казано грам не ми дреме.Остаряването му изобщо не ме отблъсква по някакъв начин.Разликата ни не е голяма и все пак аз съм все още в предното дсетилетие...
  Говорили сме си с него по този повод..питала съм го "Как ли им е на мъжете,чиито жени се запускат след раждането на децата?!",отговаря "Ами сигурно не е много приятно".
  Имаме семейни приятели,които нямат деца,но жената много напълня от лекарства.Това не им попречи да останат заедно,да се обичат и уважават.Но пък може би заради това нейно напълняване,тя сякаш загуби самочувствие,започна да го преследва,както се казва да го задушава.В крайна сметка се разделиха.
  От друга страна-жената може да е първа хубавица и това да не пречи на мъжът й постоянно да се оглежда за други и системно да изневерява.И такъв пример имам пред очите си.
 Така че според мен наистина,когато присъстват любовта и уважението -те са си там независимо от външния вид.Когато го няма разбирането,напрежението и крясъците са на първа линия-тогава и най-перфектната визия е винаги сама.
 Аз лично държа на външния си вид ,но всичко ,което правя го правя заради себе си.И това е абсолютната истина.Правя го,за да се чувствам аз добре ,а не за да ме харесва някой.Е,хубаво ми е разбира се ,когато получавам комплименти открити или не,но не заради това полагам усилия.Вярвам,че ако съпругът ми не ме харесва отвътре,това отвън няма да има никакво значение.

Последна редакция: ср, 11 сеп 2019, 22:22 от Alien1

Общи условия

Активация на акаунт