Тест за овулация - въпроси / тема 9 /

• 37 893
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте,

Никога до сега не съм си следила овулацията, но от този месец започнах.
Започнах рано, за да съм сигурна, че няма да я изпусна. В четвъртък бях на преглед и това беше 12тия ден от цикъла ми. Гинеколожката ми каза, че не вижда доминантен фоликул и овулация няма, както показваха и тестовете. Питах я дали не е възможно по-късно да се появи и тя каза, че на 12тия ден вече би трябвало да се вижда такъв фоликул, но при мен го няма.
Естествено филмът ми в главата започна с пълна сила. Отказах се от тестовете, защото ме прати при гинеколожка, която да ми проследи овулацията и ако наистина липсва да ми стимулират яйчниците.
От вчера обаче виждам леко течение, реших днес, 16ти ден от цикъла, да си направя тест и мисля, че е положителен. Ако линийката към синята лента е контролната, то другата е много по-ярка от нея. Но съм нова в тези неща, дори не знам коя е контролната..

Вие как мислите?

П.С. Цикълът ми е горе долу 26-30 дни, януари по медецински причини махнахме бебчето, което беше станало от раз и без никакви подготовки. От тогава цикълът ми сякаш стана по кратък 24/5/6 дни.

# 196
Здравейте,

Никога до сега не съм си следила овулацията, но от този месец започнах.
Започнах рано, за да съм сигурна, че няма да я изпусна. В четвъртък бях на преглед и това беше 12тия ден от цикъла ми. Гинеколожката ми каза, че не вижда доминантен фоликул и овулация няма, както показваха и тестовете. Питах я дали не е възможно по-късно да се появи и тя каза, че на 12тия ден вече би трябвало да се вижда такъв фоликул, но при мен го няма.
Естествено филмът ми в главата започна с пълна сила. Отказах се от тестовете, защото ме прати при гинеколожка, която да ми проследи овулацията и ако наистина липсва да ми стимулират яйчниците.
От вчера обаче виждам леко течение, реших днес, 16ти ден от цикъла, да си направя тест и мисля, че е положителен. Ако линийката към синята лента е контролната, то другата е много по-ярка от нея. Но съм нова в тези неща, дори не знам коя е контролната..

Вие как мислите?

П.С. Цикълът ми е горе долу 26-30 дни, януари по медецински причини махнахме бебчето, което беше станало от раз и без никакви подготовки. От тогава цикълът ми сякаш стана по кратък 24/5/6 дни.

Изглежда абсолютно положителен.При редовен цикъл,примерно 30 дни,овулацията се пада към 17-18 ден,естествено не при всеки.

# 197
И за мен е положителен...
За съжаление е пълно с лекари, които като не видят доминантен фоликул на 12-13 ден и край...няма да има овулация, ела да те стимулираме....а не всички сме с овулация на 14ти ден, моята е била и на 20ти ден и на 30ти ден от цикъла....

# 198
Според мен отиди след няколко дена на преглед да се види имало ли е в действителност О. Все пак тестовете отчитат само хормоналните нива, а не реалното настъпване на О. Така е възможно да има положителен тест, а О все пак да липсва.
       Стискам палци всичко да е наред  Peace

# 199
Ами утре съм на преглед така или иначе, предполагам, че ако наистина съм в овулация, ще се види на ехографа.
Благодаря ви!

# 200
Успех. Пиши как е минало  Peace

# 201
Здравейте на всички. Тъй като чета че има доста нови дами в тази тема желая и аз да попитам за някои неща които въобще не са ми ясни.
Този месец решихме с приятеля ми че вече е време за бебче и си купих тестове за овулация. Започнах веднага за да се ориентирам горе долу как се процедира с тях. На първия ден имах горе долу две тъмни чертички което беше 24 ден от МЦ. На следващия ден повторих и забледня.. Но нали знаете любопитство, та продължих с тестването. Попринцип съм с доста нередовен Ц (30-35 дена). По календар този път Ц трябваше да дойде на 27.05.2019 това са точно 28 дни от последния МЦ. От 23.05. до 26.05 имаше и полов контакт с цел бебче. Най-тъмната черта която получих на овулациония тест беше на 26.05. Но този път Ц дойде точно на 27 както е по календар ( за първи път Ц не е с продължителност 30-35). Та въпроса ми е има ли възможност през тези дни в които сме бебеправили да се е получило нещо или да не се надявам напразно..

Благодаря предварително!

# 202
Ето я ситуацията при мен след прегледа. Лекарката видя образувание на единия яйчник, което смята, че е параовариална киста, възможно е да е и доминантен фоликул, но по-вероятно е първото. Лигавицата ми била много дебела, затова смята, че овулацията е минала. Въпреки това днес отново си направих тест за овулация и беше положителен, еднакво наситени чертички.
Ще направим фоликуметрия, спермограма, цветна снимка и тогава ще видим дали ще се стимулирам, ако до тогава не е станало бебчето. Аз за сега ще си представям, че това е доминантен фоликул, а не киста и ще правя опити Simple Smile
Успех!

# 203
Здравейте момичета! Искам първо да се извиня ако пиша на грешно място, но за първи път публикувам във форума! Ситуацията е следната втори месец правим опити с моя приятел за бебе.. След първия месец неуспешни опити реших да отида профилактично на гинеколог. Той каза, че единия яйчник е на границата на поликистозен, но да не се тревожи, че няма причина за притеснение и всичко е наред. Също така видя и доминантен фоликул. Реших да си купя тестове за ову, но не знам дали го разчитам правилно и изпадам в паника. Цикълът ми варира между 28-34дни. Ето снимките според вас кои са положителни и има ли такива? [/img][/img][/img]

# 204
Холи, щом има менструация , значи бебе няма. Освен това се информирай малко относно овулацията , която тестовете засичат. Щом няма секс по време на  овулация, и бебе няма. А овулацията настъпва средно 12-16 дни преди началото на менструацията. Значи щом ти е дошло на 27ми, то овулацията е била някъде около 13ти, а вие по това време не сте правили опити за Б.
Съветът ми е да започваш тестването от 10ти ден на цикъла. Така няма да пропуснеш овулацията и ще правите опити в подходящите дни.  Peace
За да се отчете теста като положителен , чертата трябва да е или като контролната, или по-тъмно червена от нея. Сама виждаш че сред тестовете ти няма положителен.  Peace

Santosha, правете си опитите, и дано в действителност да има О. За момента нищо не се знае. Peace

L. Sss , снимките не са качени. Опитай през телефон или таблет. При мен този проблем го има когато съм през лаптопа. От него не мога да качвам  Peace

# 205
Аз все пак продължавам с тестовете, реших да ги доизхабя. Отново имам положителен. Каква е причината да са 3 подред положителни? Нямам поликистозни яйчници. По едно и също време ги правя с всички условия.

# 206
Аз съм ги правила вечер след работа, между 17 и 18ч, но така и не видях положителен. След като започнах да ги правя между 15 и 16ч, започнах да виждам положителни, но се оказа, че при мен няма много смисъл от тези тестове, защото ми излизат положителни след като вече О е минала... та най-сигурният метод за мен си остава фоликуметрията. Simple Smile

При мен тестът за овулация показа две чертички, но впоследствие дойде цикъл. Като уточнявам, че при мен цикълът е доста нередовен все пак Simple Smile

# 207
Здравейте, вчера правих тест за О и беше положителен, поне според мен. По всичко изчетено разбрах, че самата О настъпва между 12 и 48 часа след + тест, но час след теста започнаха ужасни болки ниско в дясно. И друг път ми се случвало да ме боли така около О. Та въпросът ми е наясно ли сте кога точно се появява болката? Чела съм мнения, че е при преминаване на яйцеклетката през тръбите, други че е при самото пукане, или че е при отделането от яйчника. Праеихме опит и вчера и днес на обяд. Дали е минала О или тепърва предстой.

# 208
Здравейте, последният ми цикъл беше на 13 .05 , а сега се очертава да ми дойде на 17.06. По принцип цикъла ми е доста дълъг някъде над 30 дена. Може би между 33-35 . Не мога да разбера кога ми е овулацията. Сега според календара ми остават 15 дни до цикъл . Възможно ли е да съм в ову?
Извинете са объркания пост.

# 209
Здравейте, последният ми цикъл беше на 13 .05 , а сега се очертава да ми дойде на 17.06. По принцип цикъла ми е доста дълъг някъде над 30 дена. Може би между 33-35 . Не мога да разбера кога ми е овулацията. Сега според календара ми остават 15 дни до цикъл . Възможно ли е да съм в ову?
Извинете са объркания пост.
В аптеката продават тестове за овулация . Ако нямаш поликистозни яйчници ще ти отчетат правилно. Или си направи фоликулометрия за по-сигурно ! Успех 🍀

Общи условия

Активация на акаунт