Одобрени за саниране, но.....

• 900
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте!  Одобрени сме за саниране по програма Региони в растеж и още с попълването на документите ни казаха, че ще остъклят неостъклените тераси. Две години ни вест, ни кост от тях и днес разбирам от случайни хора, че няма да остъклят терасите, а ще подменят само тези, които са със стара дограма. Не ме устройва да не ми остъклят терасата и отидох до общината,  откъдето ми казаха, че наистина по проект няма да остъклят терасите. Въпросът ми е: мога ли да си я осъкля със собствени средства преди да са започнали санирането?  Ще ми свалят ли новата дограма, ако я няма по проект?
Общината казва, че след като е минало обследването и аз съм нямала дограма на снимките е редно да не предприемам действия. Притеснявам се, че от нашия вход само ние ще сме с остъклен балкон.  

# 1
  • Sofia
При нас няколко пъти минаваха на оглед и записваха на кой какво ще сменят.Ако я смените вие,няма да я махат.Сменят старите дървени и винкелови.Нашите са пвц в тъмно кафяво и си остават.

# 2
  • София
По програма Региони в растеж наистина не е позволено да се правят каквито и да е промени в съществуващото положение, освен подобряване на енергийните параметри. По НПЕЕМЖС е друго, там е "концерт по желание" - който иска, остъклява, който не иска, маха, променя и т.н.
Важно е да разберете докъде се е придвижила процедурата при вас. Ако е минало само обследването, но не е изготвен работен архитектурен проект, няма никаква пречка да си остъклите балкона, както искате. Дори и вече да е възложен проекта и се работи, но не е приключен, имате шанс да се свържете със строителя/проектанта и  да кажете, че имате промяна. Няма да възразят, понеже им спестявате едно остъкляване.

Снимки без остъкляване и приключено вече енергийно обследване не е никакъв аргумент. Снимките не са проект, а промяната ще бъде толкова незначителна, че на практика не се отразява на изчисленията.

# 3
Има избрана фирма изпълнител,  с която другата седмица ще сключат договор. Свързах се с фирмата, казаха, че няма проблеми, ако си остъкля балкона. Те не махали вече съществуваща дограма.

# 4
Зависи от първоначалните условия, при сключването на договора. Ако там не е упоменато, не може да имате претенции за това. Има различни програми, като всяка предвижда различно.

Общи условия

Активация на акаунт