Пазаруване от Amazon - тема №83

• 65 168
  • 754
  •   1
Отговори
# 435
На мен някой път взема а някой път не. Оня ден от Немския ми изтеглиха с парите за поръчката ми и още една сума от 12 евро и нещо и докато чакам да ми се осчетоводи превода за да видя някакъв код на транзакцията и да им пиша те сами ми ги върнаха че е станало грешка.

# 436
Винаги ако вкарвам картата на ново ми блокира по един паунд. Ако си е запаметена до сега нямам спомен да съм имала блокиран паунд. Той реално не е изтеглен от картата, а само блокиран.

Моята поръчка така прословута вече, днес трябваше да пристигне уж. Тази сутрин имаше раздвижване по тракинга и е в Гюргево. Ако имам късмет, тази седмица може и до Русе да стигне 😁

# 437
  • Пловдив
Здравейте, имам нужда от помощ. Без да искам преди време активирах Prime, след което го спрях. Сега в акаунта ми излиза следното съобщение:
Your Prime membership has been suspended
We are unable to process the charge for your Prime membership fee. Unfortunately, you will not receive Prime benefits until this is resolved. Update Your Payment Method

Получих и email да актуализирам картата, явно се опитват да ме таксуват. Как мога да го спра този Prime? Като влезна в моя акаунт виждам само горното съобщение.

# 438
  • София
Пиши им в чата, ако не виждаш опция за прекратяване на членството.

# 439
  • Пловдив
Пиши им в чата, ако не виждаш опция за прекратяване на членството.
Благодаря! Писах и се разбрахме. Станала е грешка. Оправиха нещата.

# 440
  • На брега на реката
Момичета, поръчах едни панталони за сина ми, от Аmazon.com и са отишли на митница. Какво мито се дължи в случая, при условие, че пратката е на стойност около 90 $? Поръчвала съм от там и друг път и не са ми ходили на митница нещата, ама този път се случи. Нищо де, ще си платя, ама да съм подготвена, каква ще сумата. Mr. Green

# 441
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Здравейте, момичета. Понеже досега не съм пазарувала, бих искала да ви попитам-поръчките с куриер ли пристигат или на митница... Спомням си времето от Ларедут , че имаше някаква разлика...
Благодаря !

# 442
Момичета, поръчах едни панталони за сина ми, от Аmazon.com и са отишли на митница. Какво мито се дължи в случая, при условие, че пратката е на стойност около 90 $? Поръчвала съм от там и друг път и не са ми ходили на митница нещата, ама този път се случи. Нищо де, ще си платя, ама да съм подготвена, каква ще сумата. Mr. Green
Моите неща винаги са били с предварително удържани такси, в твоята поръчка няма ли такива калкулирани освен цената на доставката?

# 443
  • На брега на реката
При предишните поръчки, имаше такива такси, но при тази не, само опаковка и доставка.

# 444
При предишните поръчки, имаше такива такси, но при тази не, само опаковка и доставка.

За стоки между 15 евро и 150 евро не се дължи мито, но трябва да се заплати ДДС в размер на 20%. Това ще трябва да платиш, като не включвай сумата за доставката.

# 445
  • София
Ще платиш 20% ДДС върху стойността която си платила + 12лв митническо представителство на БП (ако използваш тях)+ 2лв такса. Т.е. около 45лв, ако отидеш да си я получиш на място. Ако искаш да ти я доставят до твоят пощенски клон има допълнителна такса. Лошото е, че освен плащането ще ти се наложи доста да почакаш. Вчера си получих пратка, която пристигна на митница на 12.04. Документите изпратих на мейл на 16.04, веднага след като получих известието. След като са ти обработени документите плащането, вземането е бързо и лесно. Това за митница София. Има тема за митниците. Ако имаш други въпроси можеш да ме питаш и на лични.   

# 446
  • На брега на реката
Благодаря ви момичета!  bouquet
Да ,ще ползвам БП и очаквам да ми се обадят, когато пратката пристигне в нашия град /в момента е митница в областния град/.

# 447
  • София
Здравейте, момичета. Понеже досега не съм пазарувала, бих искала да ви попитам-поръчките с куриер ли пристигат или на митница... Спомням си времето от Ларедут , че имаше някаква разлика...
Благодаря !
Прочети първи пост на темата и ще си отговориш на всички въпроси.

# 448
  • София
Здравейте, момичета! Имам въпрос за конкретна стока в немския Амазон, защото досега не съм пазарувала, но поне изчетох съвестно първата страница.
Тези кецове https://www.amazon.de/Puma-Basket-Patent-Sneakers-Tibetan/dp/B06 … mp;psc=1&th=1 наистина ли са 23 евро с безплатна доставка за Германия или само с Амазон прайм?
Скрит текст:
Историята: дъщеря ми ги избира сума време миналата година, поръчахме ги и наистина ги пази много, не са мокрени....и котаракът ни напика единия преди 3 дни. И девойката се вкисна, каза, че повече скъпи неща няма да поръчва и да пази. Честно казано, повече от 80 лв. не ми се дават пак, тя се цупи и не иска друг цвят, а на други места са над 50 евро.

# 449
Здравейте, момичета! Имам въпрос за конкретна стока в немския Амазон, защото досега не съм пазарувала, но поне изчетох съвестно първата страница.
Тези кецове https://www.amazon.de/Puma-Basket-Patent-Sneakers-Tibetan/dp/B06 … mp;psc=1&th=1 наистина ли са 23 евро с безплатна доставка за Германия или само с Амазон прайм?
Скрит текст:
Историята: дъщеря ми ги избира сума време миналата година, поръчахме ги и наистина ги пази много, не са мокрени....и котаракът ни напика единия преди 3 дни. И девойката се вкисна, каза, че повече скъпи неща няма да поръчва и да пази. Честно казано, повече от 80 лв. не ми се дават пак, тя се цупи и не иска друг цвят, а на други места са над 50 евро.

Да, така е. Цената е 23 евро с безплатна доставка до Германия и без прайм.

Общи условия

Активация на акаунт