Отговори
# 60
Дона, за патолога отдавна ни предупредиха. В темата се появи един ник и ни го съобщи. Имам спомени, че го прогониха.Neutral Face

# 61
  • София
Филип също не е, освен всичко което писах вече “в негова защита” , не забравяйте и че ...Руфинка “ не го позна” 😉! Тя ,даже на Мия пророкува само по якето и, макар Донка да го бе надянала , а към Филип е по-скоро “благосклонна”... и ръката му беше стиснала ....😜!

Реших се да започна епизодите от самото начало и да си отбелязвам нещата, които ми правят впечатление. И по повод Руфинка и хващането на Филип за ръката - тогава точно казваше "шейтан, шейтан". Дали на него или да поясни, че шейтан е убиецът? И в допъленение, когато го хвана за ръката (дясната) показаха на нея една черна доста широка гривна и веднага след това на светлината от огън как някой се порязва с нож по дясната ръка.

А относно патоанатомът ми направи впечатление, че когато прокурор Чанов влезе за аутопсията на Каракехайов се обърна към него с думите: "Велев, ти си трезвен". Явно си има проблем с чашката, може и с това да обяснят изчезването му.

# 62
Сега ми хрумна друго. Ами ако тажи жена е била сестра/майка или жена на някой от братята терористи на сириеца и е избягала? От рисунката не ми стана ясно колко е възрастна. Може дори да е била българка. И сега да я търсят. Братята.

Много ли е фантасмагорично?

# 63
Е, то как ще е патоанатом човек, ако не си пийва? Не може да работи.

На бежанката й казаха името и е млада. Нали Асен бил влюбен в нея??? Може да е сестра, защо не?

# 64
  • София
Всъщност не сме сигурни, че Асен е бил влюбен в бежанката. Мия го каза, но не остави възможност на Асен да се защити и да обясни. Интересно, ако наистина е бил влюбен кога точно се е случило, къде се е запознал с нея, кога са общували ....
На мен ми е много съмнителна историята с тази любов и според мен ще се окаже нещо различно.

# 65
Напълно съвпада с моето мнение. Затова съм сложила ???? след "влюбен".

# 66
  • София
Всъщност не сме сигурни, че Асен е бил влюбен в бежанката. Мия го каза, но не остави възможност на Асен да се защити и да обясни. Интересно, ако наистина е бил влюбен кога точно се е случило, къде се е запознал с нея, кога са общували ....
На мен ми е много съмнителна историята с тази любов и според мен ще се окаже нещо различно.

Най-вероятно този я е държал в къщата и Асен й е помогнал да избяга. Което пак оставя въпроса: "Как са се запознали?"

# 67
Кой е "този"?
Може и при Асен да е била.

# 68
  • София
Ха сега де, зле съм с имената - последният убит, в чиято къща намериха шала. И когато отидоха в заведението, човекът, с когото разговаряха им каза, че я е държал в къщата и после са разбрали, че е заминала.

# 69
Асен - Изключвам го. Натрапват ни го като убиецът в 6-ти епизод, след като остават още 6 серии. Не че не сме виждали фокусът да пада върху убиецът раничко, след което да бъде отместван, за да се окаже накрая пак той, но тук не вярвам, че е така или най-вече ми се иска да не е така. Човекът има някаква драма с жена в живота си, може и с това да е свързана тази така чакана драма в цялото семейство. Явно ще преоткрие ченгето в себе си, за да помага на разследването в следващите епизоди. Прекалено явно подозренията паднаха в/у него, сега ще има 2-3 епизода, в които съмненията срещу него ще се одръпнат.

Пчеларя - Не вярвам. Убива по изключително жесток начин, а след това се прибира и пребива жена си, която държи заключена в килера. Струва ми се нелепо. Евентуално подозирам, че като познавач на местността, може да е станал неволен свидетел на някое от убийствата и да знае нещо, което да премълчава на този етап.

Лазар - Хипито е странна птица, но чак да извършва такива брутални убийства ? Освен под книгите на Керуак и Селинджър да е скрил дисертация по анатомия ? Момчето бачка в пещерата, щеше да я използва за тези убийства под някаква форма. Може да има някакво съучастие, да е видял нещо, но едва ли е толкова прост да извършва убийства и да им прибира вещите у себе си.

Филип - Съгласен съм, че на този етап изглежда подозрителен повече от други, но не ми идва на акъла, защо аджеба, ще го прави ? Играе го местния шериф, целият град го познава, преспал е с половината град, семейството му има достатъчно власт, за да покровителства всякакъв незаконен бизнес, вкл. каналджийството и изведнъж започва не просто да убива с куршум или нож, а ритуално да реже телата ? Защо ? Ако го прави, значи все още не знаем другото му "Аз", защото в момента е неадекватен и слабохарактерен. Даже не вярвам да е мозъкът на това, повече би отивало баща му да моторът.

Бащата - Ясно е, че той може да е "шапката" на тази касапница, но ако е така, то надолу по веригата има изпълнител(и). Няма как той физически да бъде извършител.

Краси е ясен, че е заподозрян №1, но пък Милошев отново да го прави злодей, доста голям спойлер ще е това.

Нека не забравяме, че имаше персонажи, които не бяха разкрити, бяха малко показвани и те също не са за пренебрегване. Някои от тях може да се появи в следващите епизоди и да си изиграе картите.

# 70
  • USA
Жената от рисунката ми прилича на майка му,по прическа и къдрава коса.
Мия прекали с Асен,изключително грозно и просташко поведение.От всички персонажи,тя ми е най-неприятна като образ.Ако има съмнения,трябваше деликатно да следи Асен какво казва,къде ходи.Ако трябва и да му порови из къщата.

Краси много незаинтересован ми изглежда,скучно му е.Ако той е убиеца,само им гледа сеира отстрани и това колко са безпомощни.Всички убити са хора около 50-те,на толкова години е и Краси.Може би са били приятели преди години,нещо ги е свързвало в младините? Краси да е бил част от трафика(той като полицай умее да прикрива следи,пък и е вътрешен в полицията),обаче са се изпокарали за пари и сега ги наказва.. Thinking

# 71
В снощният епизод имаше препратки към Спасителят в ръжта.
Не знам дали знаете, но това е любима книга на известни убийци.😈

# 72
Пещерата е на около 50 км от Пампорово.

Къщата на Чанови е на Роженските поляни и от там до Смолян са повече от 20км. Лятото се чудихме кой ли живеее там Simple Smile

# 73
В снощният епизод имаше препратки към Спасителят в ръжта.
Не знам дали знаете, но това е любима книга на известни убийци.😈

Съмнявам се той да е убиеца, но пък според мен е младото момче притеснявало първата жертва. Може да не е заради любов към жената. Участваше и в протестите за прогонване на бежанците от града.

П.П. Ако е той доста лесно ни го "поднесоха" в средата на сериала

# 74
  • Враца
А, аз още не знам какво точно каза Руфинка на Донка.
Не чух точните думи и не прочетох никъде някой да ги е цитирал,
а в темата срещнах и други такива питания.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт