Отговори
# 690
Чудех се дали е възможно един от убитите да е убил другите двама и някой е разбрал и убил него. Примерно този, който е негов ножа е убил и след това него. Така заподозрените от нас могат да имат алиби, когато е убивал другите двама. Или търсения от нас човек е убил само един, собственика на ножа/забравих му името/
Или той е първия убит? Припомнете ми..

# 691
Този, на когото е ножа е убит първи, около месец преди останалите двама.

# 692
Не видях никъде да е коментирано,но и аз чета темата откакто почна сериала,а то преди него има пак тема,та...можете ли да кажете къщата на Чанови в действителност какво е?Частен имот, резиденция бивша?Страшно ми харесва,височината, гледката...

# 693
Продължавам с нещата от първи епизод!

10. Филип и Попето отиват да разпитват хората поддържащи лифта - Величко и Сашо Смирненски. Лифта е открит с дървени седалки (Филип не показва да познава мъжете. Когато се вози с Диана на лифта, в 7ми епизод мисля, казва че хората поддържащи лифта са му познати. Моля, някой да поясни в района само един лифт ли има!).
11. Когато разговарят с Камелия на флаш моменти дават: трупа на Каракехайов, инструменти (ако така се наричат, като от операционна), стая с бели плочки с оттичаща се кръв в канала.
12. На флаш: човек с червен суитчър и светли обувки (прилича на Лазар)
13.  Очите са от овцата изчезнала от хижата на хижаря, който намира трупа на Каракехайов. В края на епизода намират трупа на овцата при бежанеца, когато го залавят. 
14. В нощта на убийството Каракехайов е бил на вечеря с Камелия. Излезнал след това, а един от телефоните му остава в нея. На него има номерата само на Камелия, сина му и жена му.
15. На флаш: трупа на белите плочки, кръвта се стича. 
16. Зад бараката и при хижата са намерени стъпки, които по-късно се разбира, че са на бежанеца, намерен в края на епизода.
17. Разпит Камелия: Каракехайов не говорел за приятелите си, тя не ги познавала. Всички в града го познавали и уважавали. Получил часовник от Камелия, като подарък. Не бил скъп по-скоро със сантиментална стойност. Пътувал често до Гърция, защото с Камелия си били купили къща там. Имал няколко телефона. Излизал късно вечер и не и позволявал да му се обажда. Имал сини очи. 
18. Извод от аутопсията:
Обрязан след смъртта, съблечен е гол (както погребват мюсюлманите), прецизно извадени очи подменени с овчи. Няма следи как трупа е попаднал в езерото. 
*овцата - животно използвано за жертвоприношение, курбан
19. Каракехайов напуснал жена си и сина си, живеел с Камелия. (жена му не призна, но сина му да) 

След малко пускам още!

# 694

10. Филип и Попето отиват да разпитват хората поддържащи лифта - Величко и Сашо Смирненски. Лифта е открит с дървени седалки (Филип не показва да познава мъжете. Когато се вози с Диана на лифта, в 7ми епизод мисля, казва че хората поддържащи лифта са му познати. Моля, някой да поясни в района само един лифт ли има!).

Hа мен това също ми направи впечатление, но го приемам за недомислица на сценаристите. Aко са същите като в ОЖ, доказали са се, че не помнят какво пишат.
A и след разпита на мъжете, поддържащи лифта, може вече да минават в графата познати  Laughing

# 695
Не видях никъде да е коментирано,но и аз чета темата откакто почна сериала,а то преди него има пак тема,та...можете ли да кажете къщата на Чанови в действителност какво е?Частен имот, резиденция бивша?Страшно ми харесва,височината, гледката...

Коментирано е. Тук няма нещо, което да е пропуснато да не се коментира.SmileSmile

# 696

Да, само един единствен лифт обслужва цял ски курорт.

# 697
Последно за първи епизод!

20. В управлението се появява Руфинка. На флаш: огън, краката на Руфинка, лаещо куче, крещящ мъж, храм. 
21. Руфинка е помакиня, която не вижда. Иска да говори с Филип, но той изпраща Славчо. Казва на Славчо: 
“Айсоа дето се е извратил баругана. Зло се събуди. Събуди се злото. На баругана се почна. В планината се крие. На била шейтан се е събудил. Кръв ще лее, ако се не спре. Звер е пратил, що е земя ще я вдигне. Чорно му е сорце и аднож на баругана с бели очи, аднож на въргулите глава нема и  нема да му стигне. На баругана му не стига. Ти си еджемия, викни кабаделията (Слушах го няколко пъти и все това чувам, сори, ако има неточности!)
След това Славчо се връща и разказва за Руфинка. Другите чуват “баругана” (езерото) и Филип отива да говори с нея.
22. Руфинка към Филип:
“Ти си кабаделията! Мъж с празни очи. Страх ме е. И тебе трябва да те е страх! Аллах е добър! (хваща ръката на Филип, докато държи броеница). Шейтан, шейтан!
*шейтан - дявол
23. Преди месец Каракехайов е прекарал бежанец взривил се в Белгия, а вечерта преди убийството бежанец от Сирия. Мия разследва канала за ВИП бежанци. (така тя го нарича)
24. На флаш: огън, кръв, нож опрян във вените на човека, който го държи, стича се кръв, убиеца потапя ножа във водата (на езерото, може би).
25. Асен пита Филип и Мия, преди да започнат издирването на бежанеца:
“Как бежанец ще се е качил толкова високо?”
26. Епизода завършва с намирането и залавянето на бежанеца. До него е трупа на овцата.

Това е всичко, което ми направи впечатление от първи епизод! Simple Smile

# 698

Да, само един единствен лифт обслужва цял ски курорт.

Всъщност са доста лифтове. https://pamporovo.me/bg/uslugi/zimni/sastoyanie-na-liftovete

# 699
Зачудих се дали значението на името има нещо общо с убийството на Каракехайов?
Кара е черен на турски, а ето значението на кехая от Уикипедия:

# 700
Зачудих се дали значението на името има нещо общо с убийството на Каракехайов?
Кара е черен на турски, а ето значението на кехая от Уикипедия:

Добро попадение. Не го бях срещала досега. Може от там да им е дошло на сценаристите да му подменят очите именно с овчи и да няма нищо по-дълбоко от това.

# 701
# 702
  • Street of Dreams
Липсва ми мистиката от първи епизод. Макар жанровете да бяха много омесени още в него, се надявах да задълбаят по тази линия.
България има много повече да предложи в това отношение, Родопите имат много повече потенциал и изобщо......очаквах повече от филма. Очаквах местни легенди, мистика, символика, ритуали, история, природа - или поне ми се щеше.

# 703

На кърпата на Лазар има тризъбец и надпис отдолу - Плажа, предполагам по едноименния филм с Леонардо до Каприо. Момчето си е филмар, никакъв убиец не е.

# 704

Изпревари ме! Grinning Не знам как да го тълкуваме това?! Карамазов да не иска да каже, че Филип е убиеца?! Или просто се базика яко с нас. Grinning Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт