Магията на изтока - тема 57

• 20 686
  • 727
  •   1
Отговори
# 240
  • MJF
My Family Goes Viral 7
Напредва семейството в публичността. В общи линии няма значение в какви по -точно медии станаха публични и сега съответно произтичащата от това преса/натиск/изисквания към личността. Ясно че не на всеки ще му хареса да му "ровят в бельото" , особено ако съзнателно не е искал/стремил към такъв статус.

Your Turn to Kill 5
Продължава тук "играта". Преводача засега е екстра, дано до края е така, че е зарибяващо.

# 241
Днес беше ред на Hana на Корееда. Известно време "обикалях" около този филм и му се чудех, но се радвам, че го изгледах. Има си типичната за семейните филми на Корееда атмосфера, но в същото време и нещо много различно от останалите му филми, дори не мога да определя точно какво е. Бих казала, че успя да ме изненада приятно.

# 242
Room Alone 2
Тотално ме загуби.Той излиза на среща с Тя,а майка и е с нея. ScreamНа всяка среща,майката стои на съседната маса.Дори в университета ходи с нея. Scream Scream
Превъртях да видя дали любимата ми двойка се събира - Да,но ако някой ме пита,не трябваше  Тя да му прощава,но .... любов.

The Gifted
Копирам как е обозначен като жанр - Suspense, Friendship, Thriller, School, Youth, Sci-Fi, Fantasy,Supernatural Heart Eyes
Как да не се пробва?Как?

Защо Марио не се снима в кратките епизоди,а в двучасовите драми.Пфу. Sob

# 243
Току-що изгледах Perfect World. Всичко в този филм ми хареса. Имаше красиви сцени, имаше емоция и смисъл. Всяка секунда си заслужава и бих го гледала отново и отново.

# 244
The Secret Life of My Secretary
Не е нещо невиждано, но дали заради главната Jin Ki Joo, която ми е голяма сладурана и си я харесвам още от предишните и роли, за сега сериалът ми е забавен. Дори и неизменната кифла ми е симпатична. Kim Jae Kyung така я играе, че искрено се забавлявам с нея. Хем има типичните черти на характера за подобен образ, хем се усеща, че девойчето е нещо повече от това, което показва пред хората.
Историята се върти около един чебол, с "леко" объркани семейни взаимоотношения. Умее да разчита лицата на хората, което много му помага в работата, но пък има изключителни изисквания към секретарките си да са му на разположение 24/7 и да угаждат на всичките му капризи. След инцидент получава травма и не може да вижда лицата на хората. Единственото лице, което вижда е това на секретарката си, която уволнява по традиция след 1 година работа при него. За да се справи с проблемите възникнали в компанията е принуден да я помоли да се върне.
В началото името на главния ми звучеше някак странно - Дом Ин Ик, докато не осъзнах, че всъщност, ако не е разделено си е Доминик Joy.

Някаква нова тай-корейска група Deluxe. Дали няма по-често да виждаме такива boy&girl групи?

И нещо с малко по-различно звучене.

Същите момчета с кавър на японски.

# 245
The Wandering Earth
Чаках го откакто прочетох за него.Чаках го и следкато изгледах трейлъра.Чаках и по-добро качество.После си чаках музата за гледане...
Дали си заслужаваше чакането? Незнам.Противоречиви чувства.Aко искате Sci-Fi блокбъстър - ОК,да,става. Обаче ако очаквате Sci-Fi  подплатено с поне някакви интересни научни факти - не,дори не бяха показали луните на Юпитер,вярно няма толкова много както Сатурн,но все пак минаха покрай Юпитер като през магистрала.
Красив е.Ефектите са чудесни.Изглежда много холивудски.Музика има и който я е пиал е бил фен на Hans Zimmer или поне се е вдъхновил от него,но е приятна и въздействаща .По мотиви на романа със същото име на Liu Cixin.
Води се втория най-скъпоструващ неанглийски филм (The Mermaid and Monster Hunt - Китай,Dangal-Индия,The Intouchables -Франция и Your Name - Япония),втория с най-много приходи в Китай (Wolf Warrior 2) до сега и един от 20-те най-скъпи научно фантастични филми.
Това не е филм за герой,които спасява земята,ако някой е очаквал нещо от типа на Армагедон - не.Това е филм за обикновенни хора,които се опитват да оцелеят.Обаче образите са доста слаби,незапомнящи се и няма достатъчно време,за да имат някакво развитие.Последното може и да е в графата "+",защото не се привързваш към никой герой и после не ти е мъчно когато им се случи нещо лошо.
Действието е сравнително бързо,напрегнато,но не минава без емоционална семейна драма,човешка драма и планетна.
Сюжета е доста апокалипсистичен.

Скрит текст:
Слънцето ще се превърне в червен гигант,а Земята с помоща на 10 000 двигатели,ще напусне Слънчевата система и ще пътува едни 2 500 години,за да достигне до избранта нова галактика където ще стане част от новата истема.По време на пътуването само половината от населението може да оцелее в подземните градове под всеки двигател,защото отдалечавайки се от слънцето климата на Земята ще се промени и ще са само минусови температури.
После виздаме поздземен Пекин и се съсредоточаваме само към едно семейство ( Liu Qi ,който мечтае да се върне на повърхността,осиновената му сестра, дядото и бащата,който е оставил всичко и е на космическа станция,която трябва да насочва Земята и сина му се сърди.Има ме и един Юпитер,който се оказва огромната пречка за човешките амбиции.),което ще се бори,мрази,обича,намира решения ... малката семейна драма,която е част от общата драма.Малката семейна катастрофа и планетната катастрофа....

С едно изречение и без да се чете спойлера - клишетата на жанра псисъстват.
Не съжалявам,че го гледах,но не бих го повторила.

# 246
お元気ですか, Шо?

При мен нищо интересно на японския фронт - следя все така само Shosetsu O и Watashi, Teiji de Kaerimasu. То и затова не влизам/пиша, няма какво, а и съм зарязала всичко корейско до 5 юли. Тогава нашите "корейски приятели" ще пуснат тяхна версия на любимия японски Hirugao.
Има някаква надежда (макар и многоооооо малка), че могат да направят нещо по-разчупено, по-освободено (на частен канал е, а не на някоя от държавните консерви), но... корейци, знаеш ги - хубава идея, а изпълнение - ох...
Не могат да правят добре японските класики, но ще им дам шанс, заради двамата актьори в главните роли - Пак Ха Сон и И Санг Йоб.

# 247
Вероятно са чакали да се осъзная и да стана фен на Ma Tianyu,че да излъчат Dear Marriage - Web Drama, снимана още през 2015,но е отложенa с цели 4 години.Вече е започнало излъчването по Mango TV от 21.05, а от днес и по  Anhui TV. Сюжетът е за двойка с 8 години разлика - по-голяма жена и по-млад мъж + Wang Keke,който ще тества връзката им.
Снимки
Скрит текст:

Mark Chao е станал татко на 21 май.
Двамата сладути от Black & White са горди бащи на момиченца.

Двама,които гледам сега в Ice Fantasy - принца на Огъня (Jiang Chao) и русалката (Madina Memet) ще се женят и  са станали родители на 20 май на момченце.Предложението се е случило по време на снимки на риалити шоу за знаменитости,а голямата изненада за феновете е била бременността на актрисата в началото на месеца.
От 2016 се спекулира,че са двойка.Запознават се по време на снимките за Ice Fantasy.
Снимка от предложението
Скрит текст:

Мими ще се завърне на малкия екран с The King: The Eternal Monarch и ще и партнира с Kim Go Eun.
Очаква се в началото на 2020г.

# 248
Потвърдено е, че Кен Уатанабе ще играе главната роля в предстоящия японски римейк на "Беглецът" с Харисън Форд. Освен това в момента работи по филма за инцидента във Фукушима от 2011 година. Според Уикипедия тази година трябва да излезе и екранизация на "Художник на променливия свят" на Казуо Ишигуро, отново с Кен в главната роля. Доста е активен в работата, което ме радва.
В същото време Sons Of The Neon Night с другия ми любимец Такеши Канеширо изглежда пак се отлага. Премиерата в САЩ е обявена за 2020 година. Не ми звучи обещаващо.

Днес явно ще съм в ролята на информационна агенция. Златната палма в Кан и тази година е за азиатски филм - Parasite на Bong Joon-ho.

Последна редакция: нд, 26 май 2019, 20:50 от bell_87

# 249
  • MJF
bowuu Шо е добре, макар че реанимира от толкоз майски празници. Изгледа My Family Goes Viral 8.
Скрит текст:
Стигнаха някаква кулминация и от тук нататък ми е интересно какво , що.
Не знам защо се подмотвам за Shosetsu O. Само първи епизод съм изгледала.
Чакам Your Turn to Kill 6, би трябвало да се появи вече.
Информационна агенция тук се тачи, дори и да не реагираме винаги.

# 250
Информационна агенция тук се тачи

В това изобщо не се съмнявам. Всъщност обикновено всички вие за мен сте в ролята на информационна агенция. Реших и аз поне веднъж с нещо да се отчета, не само да чакам наготово.

# 251
THE GIFTED
Това е тайландската тийн версия на X men.Не спасяват света,но пак има спасяване,но в умален мащаб.
Действието се развива в училище,където сред обикновенните ученици има и такива с по-специални таланти  като -  вижда чувствата на хората,вижда миналото,математически гений и подобни.Всеки епизод е историята на ученик,за неговата дарба или проклятие,за отношенията му с околните,на околните с него...тайните на училището
Сериала е адаптация на късометражен и игрален филм със същото име.
Има оставена вратичка за продължение,но си има подходящ край.
Интересен е, плавно развиване на героите,действието с променливи темпове,за да задържат вниманието и да те накарат да продължиш да гледаш.

П.П. Отново с наличието на Вики. Напълно случайно Scream
Не беше ученик,а учител.

Марио и обувки.Не съм впечатлена,вероятно,защото не са дамски.
Добре,че не са дамски,де.
Скрит текст:

# 252
  • DE
Нищо не гледам, чакам си преводите Crossing Arms
Само вечер си пускам по някоя серия от"Battle Through the Heavens" определено трябва да се гледа поне 2 пъти, откриват се детайли пропуснати при първото ударно гледане Grinning
Винаги е удоволствие да се порадваш на хубавите младежи с интересни костюми и добре играещи Heart Eyes
Много ми се гледа Joe Cheng в роля с перука, учудващо за мен много му отива стига да е направена добре де  Grinning
Докато чакам да преведат "Legend of the Heavenly Tear - Phoenix Warriors" попаднах на това  „L.O.R.D: Legend of Ravaging Dynasties“ http://www.easternspirit.org/forum/index.php?/topic/15412-lord-c … tical-world-2019/

Снимано е 2017, но явно заради твърде близките отношения на учител-ученик е попаднало под подозрение за забранената от партията БЛ ooooh! дано види бял свят, интересно изглежда от трейлъра.

# 253
Ихаа,звучи обещаващо.
Може да го пуснат като си изгледам Ice Fantasy. Joy
Дали вторият принц оцелявали поне физически? За емоционалното му здраве ще е нужна професионална помощ,а не съм сигурна,че могат да му я осигурят.
Миличкият Шъ Cry - майка му го лъже цял живот,леденият крал,който е мислил за баща-не му е баща,а се оказва син на огнения крал.Единият му брат,който не му е брат е влюбен и си търси любовта,другият му брат,който му е наполовина такъв е готов да му види сметката,сестричката,която цели да се докаже.Много деструктивно семейство.Напомнят на Амбър на Зелазни и любимото "Вярвам ти,като на част от семейството си ти вярвам,тоест никак."
Все пак огнените повече ми харесват.Ледените са едни такива...изискващи и привидно праведни.
Историята на Ка Сау е твърде плоска - една любовна история и Той гледа тъжно и мята коса още по-тъжно.
При "братчето" поне има някакво развитие и градация на образа.

# 254
One Spring Night
Носи усещането на Something in the Rain и Just Between Lovers. Ако сте ги гледали и са ви харесали, вероятно и този ще ви допадне. Няма действие. Набляга се на чувства и взаимоотношения.

The Wind Blows
И този можем да го причислим към горните. Мело-романс, но с малко по-зрели актьори. Кам У Сонг с подобна роля като в последния си сериал Should We Kiss First.

Джуно от 2РМ влезе в казармата. Чета, че и D.O. от ЕХО се е запътил натам. Момчето решило да не отлага и да отметне сега това задължение.

Скандалите в Корея продължават. Разпънали са YG, но гледам, че и SM се опитват да подхванат. Не знам какво става и какви преразпределения се опитват да направят, но явно става въпрос за много пари.

Общи условия

Активация на акаунт