Магията на изтока - тема 57

• 20 683
  • 727
  •   1
Отговори
# 345
Следвам Люк Евънс от години в IG и обикновено не изпускам нищо ново с негово участие.
Та, гледам, че на 14 юни с него е бил излъчен филма Murder Mystery по Нетфликс. Дженифър Анистън и Адам Сандлър са ми анти, ужасни актьори са и двамата, ама викам си "Чакай да видя поне Люкчо".
Започвам да гледам, превъртам до сцените му и изведнъж кого да видя - нашата Шиори Кацуна.
Нали е родена и израснала в Австралия, знае инглиш, в последните години изчезна и от японска сцена, а тя... прави кариера в Холивуд.
Умница.
Записахме японско участие в този безумно тъп филм. Завидях ѝ за Люк.

Гледам японците изкараха днес постер на тяхната версия на корейския Two Weeks с И Джун Ки.
В японската версия, която ще стартира през юли, главната роля е поверена на Харума Миура?!?
Това ще бъде един странен за мен японски римейк. Къде го Джун Ки, а къде Харума?! Две различни вселени.

# 346
  • DE
Азиатец в червено ми е много любима комбинация Heart Eyes
Хуа Хуа отново с дъждобранче Grinning великолепен.

# 347
  • MJF
 Simple Smile мда , забелязала съм че умеят/отива им да носят червено в различни нюанси и то по онези ширини. И китайско червено и доматено червено и ...., въобще от този род.

И Джун Ки не съм го гледала откакто не е войник. Все не гледам снима. Туй Two Weeks го проверих какво е . Направо е  newsm43 "категорично не гледам".

# 348
Хуа Хуа отново с дъждобранче Grinning великолепен.
Песента има ли западна версия или си е на човечето в червено?
Много познато ми звучи Blush

# 349

Да взема да се разпиша малко под акомпанимента на ост-а на One Spring Night.

Тюон, с теб съм вече за Хрониките. Малко трудно ми почна, но с навлизането в историята нещата се подредиха. Типична фентъзи приказка, но доста различна от това, на което сме свикнали при корейците. Не съм кой знае какъв фен на Чанг Донг Гън, но явно добре се е постарал във фитнеса, че да докара тази визия на див варварин. Като цяло всички добре се вписват в ролите си. Имах леки съмнения за Катеричката, с неговата ученическа физиономия, но и той е добре, а и дамите около него, Таня и Че Ън, му подхождат. Един огромен недостатък обаче е малкото екранно време на Рагаз Wink. Първата серия направо си беше негова. Щеше да се получи готин конфликт между него и порасналият Тагон.
Не знам защо е цялата полемика, че сериалът приличал на ГОТ. Аз поне не намирам нищо общо, но пък и не съм фен на ГОТ и от него съм гледала сезон и половина.

Доста от сериалите, които започнаха напоследък не съм ги поглеждала още. Гледам да наваксам с тези, които съм почнала - Ангелчето, Вятърът и Пролетната нощ. Роботът го зарязах. Нищо общо с японската версия. Йо Джин Гу си е сладурче, но е далеч от харизмата, която показа Моко, че и Джиро Уанг след него. От тайванския изгледах само първите 1-2 епизода. За повече нямах сили най-вече заради главната героиня Tired Face.

# 350
  • DE
Мдаа, негова е. Стила си е неговия и е тоооолкова очевадно на кого е фен Heart Eyes Twisted Evil V.I.P  Tired
Предимно пее или негови композиции или кавър на стари песни с негов аранжимент. Определено е сред гениалните съвременни творци.

# 351
Еха,2в1,много се радвам.
На мен ми харесва.Първите 4-ри епизода съм гледала,но сега има стимул да не се бавя.
И на мен не ми прилича на ГОТ,освен в борбата за трона,но пък това е често срещано.
Катеричката се вписва чудесно.Scream
Я си спомни как започват всички фентъзи герои преди да се превърнат в Герои с главно Г.Пълни смотаняци (обаче с мистериозно потекло или сили,които не са се развили) - Фродо,Хари Потър,Ранд ал Тор,Джон Сноу Scream... Катерицата е напълно подходяща.
Аз харесах много младия Ta-Gon.Страхотно се справи,жалко,че "порасна" толкова бързо.
Дам Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  Рагаз

Дане,не,на нещо друго ми напомня.Главно в музиката.Толкова познато и близко.
Незнам.Вярно,че в последно време V.I.P-вах доста.Може и за това.

# 352
Хлапето, което изигра младия Тагон е певец и наистина добре се справи. Някак си контрастта между миловидното му лице и суровият характер, който трябваше да изиграе се получиха чудесно. От скоро се изявява като актьор. В Her Private Life има повече екранно време. Там е кажи-речи на втора линия след главните. Обаче, до Ким Дже Ук е малко трудно да изпъкне, ако ме разбираш какво искам да кажа Wink. Е, освен, ако не си на 12 и Дже Ук ти се струва аджоши Joy.

# 353
Обаче, до Ким Дже Ук е малко трудно да изпъкне, ако ме разбираш какво искам да кажа Wink. Е, освен, ако не си на 12 и Дже Ук ти се струва аджоши Joy.
Разбирам,разбирам.
Не ми е аджоши,oппа ми е.Heart Eyes

Сега ще блесна със знания
Китайското "gege“ е подобна на корейското „oppa“, докато „ge“ е подобна на „hyeong“.

За Хрониките
Мисля,че танца на Таня и танца на  жретците е един и същ.Незнам дали има значение.Вероятно са дошли от техното племе.

# 354
  • DE
Аз го чувам гъ и означава по-голям брат Mr. Green

# 355
За Хрониките
Мисля,че танца на Таня и танца на  жретците е един и същ.Незнам дали има значение.Вероятно са дошли от техното племе.
И аз го забелязах това, а и говорят на един език. Определено имат нещо общо.

# 356
  • BG
След инерцията, която бях набрала  с Kakafukaka, реших да погледам още малко японско. Започнах Meet Me After School/Chugakusei Nikki, гледах два-три еп. и тогава чак разбрах, че всъщност става въпрос за 15. момче, което е прекалено дори и за широко скроеното ми мислене. Като го започнах мислех, че младежа ще е на 17 или 17 и 3/4, но 15.... не знам какво да кажа, заразях го. Иначе главния Okada Kenshi - много хубав младеж, с един нетипично азиатски нос, абе специфично излъчване си има, оказа се бейзболистче, а как се е озовал от бейзболното поле на малкия екран нямам никаква идея.
Изгледах два еп и от Takane to Hana, но повече не издържах, инфанитлния главен направо ме срина.
Нещо друго ученическо японско да препоръчате? Или да се връщам на тайско.

# 357
Китайската новела,която чета е написано "ге".Имат и друга дума за  брат,но ге/гъ или както е там е за по-близки,а другото беше по-официално.С добавка Ер (Ер ге)става по-голям брат,а с Ди (ди ге) за по-малък.

А с имената как се обърках Blush Родното име,което се използва от семейството,едно публично име,името му с титла (юн било генерал) и някой прякор.Gong Zi означава „млад майстор”.
Изведнъж героят ми се именуваше Lan Zhan,Lan Wang Ji,Lan Er Gong Zi, Lan Guang Yun в зависимост кой се обръщаше към него.

Гост,връщай се към тайското и мистър Бъдещо гадже:heart_eyes:

2в1, също майката на Таня каза,че имат пророчество,че се върнат там от където е дошла бялата вълчица.
Завързаха нещата.

# 358
Partners for Justice Season 2
Основният каст е почти същия с малки изключения. Режисьор и сценарист - също. Първият сезон ми хареса, за сега и този върви добре.
Но Мин У е в една от ролите. Това май е първата му роля след казармата. Позагладил е бузките и леко напомня на онова хубаво момче от Паста и Лисичката. Не е онзи скелет, на който беше заприличал след това.

# 359
Първи ден от лятото и е петък.

Скрит текст:

Как сте, момичета? При мен - нищо ново. Вчера се прежалих да гледам "Детектив Пикачу" само заради Кен Уатанабе. Признавам си, че очаквах да е по-зле. За мен подобен тип филми са си детски и, както би казала Шо, в категория "не гледам". Обаче се позабавлявах. Беше разтоварващо, явно точно от нещо такова съм имала нужда.

Общи условия

Активация на акаунт