Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 18

• 89 308
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • софия
леле обожавам кюфтета от леща/боб/гречка!!! Дълбоко пържени ли са?

# 481
# 482
Ох,Бети,това цветно изкушение го гледам от вчера(на другото място) и очите ми остават в него!Красота!
Правила съм и преди кюфтенца(и от гречка,и от червена леща-все по рецепти,но само аз съм си ги яла),а тези днес станаха мн.добри,хем бяха измишльотина.В тиган с малко мазнина са пържени,панирани както шницели.

# 483
  • София
Пресни картофки с масло, копър и зелен лук и чесън.Пържолите ми сте ги виждали.

# 484
  • София
Пак пълнени чушки, ама светло зеленки, много са крехки, харесаха ми

Мотаха ми се 4 гръцки огромни ябълки и ги завъртях в един сладкиш за закуска, - Старовремски ябълков пай по италианецки, фръц

# 485

Един от видовете индийско доматено чътни, от консервирани домати . Вкъщи всички много го харесаха

# 486
# 487
  • София
Задушени гъби и лук в сметана

Бананови мъфини

# 488
  • В царството на игрите:)
Снощи за пореден път не можах да направя задушен ориз, който да стои на зрънца и да е пухкав. С този ориз си имам много ядове напоследък, но тъй като стана супер лепкав и никакъв на вид направих аранчини и съм много доволна от грешката си. Това било невероятно вкусно нещо.

# 489
Може ли рецептата за мъфините?

# 490
  • "Винаги прави това, което сърцето ти казва."
Пиле по градинарски Poultry Leg 🍅 🥕

# 491
milmich, специално за ориза, можеш да пробваш една по-различна техника. Когато го сложиш да се вари, сложи точно толкова вода, колкото ориза ще поеме. И когато водата изври на половина, изключи котлона, покрий тенджерата и го остави така. Оризът ще поеме водата и ще се свари, без да се разкашква и слепва. Важното е да не го бъркаш.

# 492
  • София
Може ли рецептата за мъфините?

Заповядай:
Скрит текст:
100 г масло
40 г кафява захар
160 г бяла захар
2 бр. яйца
2 ч.ч. брашно
2 ч.л. бакпулвер
2 бр. банани (презрели)

Маслото и захарта се разбиват. Добавят се яйцата и брашното с бакпулвера. Бананите се намачкват с вилица и се добавят към тестото. Разбърква се добре и се разпределя в намазнени формички за мъфини. Слагат се в предварително загрята на 180 градуса фурна и се пекат 25 минути.

# 493
Все не ми стига времето да стигна до така любимата темичка, но изчетох най-после отново всичко пропуснато... ми не мога да ви изброя, но каквото и да кажа ще е малко. Продължавайте все така прекрасни вдъхновителни-кулинарки! Blue Heart

И да си покажа това, което междувременно съм снимала от последното включване:

баклава

джолан с картофи

от Великден козуначни мъфини (една част със сладко, друга с напоени в ром сушени плодове), класическо козуначе и кифли... в хубавия смисъл на думата

този път ми се получи с цветовете - козунак-трибагреник

октоподчетата ми от кренвирши и една идея по течна смес за бухти

палачинки - с намазняван тигана не с олио, а със свинска мас - уникалниии

за именния ден на дъщеря ми - торта плодова пита

част от тазгодишната колекция великденски яйчица

любимия сладкиш с орехи, ром и кора от портокал и лимон

френска селска торта със сладко от боровинки за рождения ден на дъщеря ми

венец със свинско и зеленчуци

# 494
  • София
Вчера взех формички за сладолед и ги пробвах с кисело мляко със захар, мед от жълтурчета и парченца сушен пъпеш.Това измислих късно снощи.Става за ядене.Внука го хареса, мисля да пробвам и с пресни плодове и сметана.

Общи условия

Активация на акаунт