Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 18

• 89 309
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Доматена супа с топчета http://pep-4o.blogspot.com/2016/03/blog-post_14.html в това студено време /не че и в топло време у нас няма супа Simple Smile 

и панирано филе от  бяла риба/сулка на фурна https://pep-4o.blogspot.com/2018/06/blog-post_27.html

# 496
Прясно зеле с пиле

Тиквички

Палачинки за детето

Яйца с доматен сос

Салата, наденица и чипс от боб

Ягоди от градината

# 497
  • на последния етаж
Може ли рецептата за това апетитно ястие?  Simple Smile

# 498
Пилето по градинарски и баклавата ме накараха да огладнея! Браво!

# 499
  • "Винаги прави това, което сърцето ти казва."
Радвам се, че пилето по градинарски ви е харесало. Няма да ви лъжа, беше много вкусно Wink Ето и рецептата:
Скрит текст:
1 брой пиле
600 гр картофи
200 гр грах
250 гр гъби
2 домата
3 броя моркови
1 с.л. доматено пюре
1 с.л. червен пипер
1 с.л. брашно
3 глави лук
2 ч.ч. зелен боб
олио
магданоз за поръсване

Приготвяне:
Пилето се изчиства, измива и нарязва на късове. Месото се запържва в 3 с.л. олио и когато се зачерви
в същата мазнина се запържват ситно нарязаният лук, доматеното пюре, брашното и червеният пипер. Залива се с гореща вода и се вари на умерен огън.
Отделно в  задушават морковите, нарязани на дребни кубчета, и се добавят към яденето. Слагат се гъбите и картофите, нарязани на едро, грахът и зеленият фасул. Щом и те се полусварят, се добавят едро нарязаните домати.
Преди да поднеса ястието,  поръсвам със ситно нарязания магданоз.
Добър апетит!

# 500
  • София
Патладжан на фурна.

Скрит текст:

# 501
Кашкавал в кори за баница (Пеп-4о 😘)

# 502
  • София
Ставам досадна, но и панирана кладница и маслинки със зелен чесън и мащерка.

# 503
# 504
Ох,Бети,това цветно изкушение го гледам от вчера(на другото място) и очите ми остават в него!Красота!
Правила съм и преди кюфтенца(и от гречка,и от червена леща-все по рецепти,но само аз съм си ги яла),а тези днес станаха мн.добри,хем бяха измишльотина.В тиган с малко мазнина са пържени,панирани както шницели.

denyil благодаря!

Днес  супа от броколи и тиквички

https://1.bp.blogspot.com/-FxVH7O09pNM/V53sZug3hkI/AAAAAAAAXqc/6 … 0/11aDSC_0022.JPG

# 505
  • София
BiankaD, снимките ти винаги са страхотни!  Тази рецепта със сигурност ще я пробвам, на бонбоните не смея, че все не ми се получават сладките неща, но тиквички и броколито са на почит!
Извинявам се ако е спам, но по повод на естрагона-да попитам! МНого харесвам вкуса на естрагона и за първи път си купих свеж, в саксия! Но се оказа, че той няма никакъв вкус/мирис. Има ли нещо специфично при ползването му? Ако го изсуша дали ще придобие вкуса на купешкия сушен?

# 506
  • Северозапада
Солен кекс с шунка и кашкавал. Пробвах съвсем малко, за да вида дали е опечен, защото го правя за първи път, но щом дребната го яде, е добър.

Следвеликденска салата - яйца, авокадо, зелен лук и копър.

# 507
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
пак провансалска тарта, пак без снимка, но с огромни благодарности. Simple Smile Simple Smile страхотно решение за почивните дни - бързо, лесно и одобрено от фамилията.

# 508
BiankaD, снимките ти винаги са страхотни!  Тази рецепта със сигурност ще я пробвам, на бонбоните не смея, че все не ми се получават сладките неща, но тиквички и броколито са на почит!
Извинявам се ако е спам, но по повод на естрагона-да попитам! МНого харесвам вкуса на естрагона и за първи път си купих свеж, в саксия! Но се оказа, че той няма никакъв вкус/мирис. Има ли нещо специфично при ползването му? Ако го изсуша дали ще придобие вкуса на купешкия сушен?

Скоро в една група, специалист ми каза,че има вид, при който няма изразена миризма. Моят расте в градина от години и е захванат от растение в саксия, купих от пазар. Има разлика в аромата на сушените листа. Опитай да изсуши и провери твоя. Ако има начин засега растението навън в градината.Може да се промени аромата му. Има лек анасонов мирис.Много е подходящ за омлети и всякакви ястия с яйца. И в десерти го слагам. Салати, както ме вдъхнови на момента. Благодаря ти за хубавите думи! Не разбрах кои бонбони ти се виждат сложни и страшни 😉😊

# 509
Може ли рецептата за провансалския тарт, и към Марчева за френските палачинки, моля,
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт