Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 18

• 88 218
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Ето и една салатка от мен Simple Smile

# 91
Вечерята за тази вечер  "Мързелива мусака " Grinning и зелена салатка Stuck Out Tongue Winking Eye

# 92
  • София
Как, в какво ги замразяваш белтъците. Колко белтък съм изхвърлила 🤦‍♀️
Когато ползвам само жълтъци белтъците ги замразявам в купичка във фризера, като ги покривам с фолио,  и когато ми трябват, както сега, си отчупих голямо парче , оставих ги да се размразят, става бързо,, измерих ги, 1 белтък от 1 яйце L е около 35 грама и така една част от тях станаха на един кейк с белтъци. Остана още една купичка замразени белтъци във фризера, част от тях ще размразя, когато започна да приготвям козунаците, защото аз основно мажа с белтък, така не прегарят отгоре.

Шоколадови козуначени кифли с пълнеж Нутелка - https://tanya-www.blogspot.com/2017/04/blog-post_8.html

# 93
Една запеканка от мен за вечеря

# 94
  • София
Вчерашната вечеря . Пилешки бутчета на фурна и картофи в actifry-Я .

За закуска магически сладкиш . Като за първи опит не е зле .

# 95
Още една салатка от мен Simple Smile

# 96
За помощ моля - имам сгъстено кондензирано мляко, 2 кутийки млечна сметана, крема сирене Голдеса (3бр) и заквасена сметана (и трите лидълски), може ли съвет за вкусен крем? От спомените съм правила само сметана + сгущенка, никога не съм яла или ползвала крема сиренето, та не знам с какво да го комбинирам 🙄.
Слагам и снимка на сиренето, това ползвате за сладкиши, нали? Или се бъркам?
Скрит текст:

# 97
За помощ моля - имам сгъстено кондензирано мляко, 2 кутийки млечна сметана, крема сирене Голдеса (3бр) и заквасена сметана (и трите лидълски), може ли съвет за вкусен крем? От спомените съм правила само сметана + сгущенка, никога не съм яла или ползвала крема сиренето, та не знам с какво да го комбинирам 🙄.
Скрит текст:
Крема сиренето+ заквасената сметана+ разбитата сметана=чийзкрем. Пудра захар на вкус. Кондензираното мляко не бих го добавила, сладко някакво на дъното и по средата на чашките, отгоре- трохи от бисквитки

# 98
Трябваше да кажа, че ще правя торта....
Благодаря, Агора, а крема сиренето с миксер разбива ли се? Да стане пухкаво?

# 99
polly,
Скрит текст:
Аз не ползвам миксер, защото ми разводнява. Всичките компоненти са достатъчно кремообразни, с шпатула разбърквай. Само течната сметана разбий с миксер.
Щом ще правиш торта, слагай лъжички от  сладкото върху крема, на няколко места, без да разбъркваш, притискаш леко с горен блат.

# 100
  • Bарна, морето, сините вълни
От вчера:

Копривена чорба със суджук

Мляко с грис

За днес леща.

# 101
В крема сиренето слагам захарта и бъркам с вилица до разтопяването й (то се отпуска и става като крем). След това внимателно смесвам със заквасената сметана (не ползвам миксер, че ще се втечни). Течната разбивам с миксер и с шпатула добавям към другите съставки.
А от течна сметана и кондензирано мляко става чуден сладолед (а предполагам и за крем ще става). Смесваш ги и разбиваш с миксера до сгъстяване. После във фризера.

# 102
  • София
Скрит текст:

Скрит текст:

# 103
  • София /Абсурдистан
Ала-бала, благодаря за новата тема!

От мен тиквени палачинки.

Скрит текст:
Може ли рецептата за тиквените палачинки?

# 104
  • ВАРНА
Яйца Бенедикт със сос Холандес

Общи условия

Активация на акаунт