В ЮЛСКИТЕ тумбачета има лъвчета и рачета. Тема 5

• 29 700
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
Минах на ЖК бебче е 1200гр вървим си от начало седмица назад..АГ каза, че се дължи на по-късна овулация..взех си списък с нещата които трябват за раждането и сега само трябва да копувам..за желязото ми изписа вместо Малтофер едни сашета казват се ferrofolgyn по 1 на ден. ако някоя от вас ги е приемала моля кажете гадни ли са...и да ви попитам може ли на своя глава да си взема протеин, вижда ми се мъничко бебето, пък АГ казва че е нормално, и че аз съм мъничка няма как да родя бебче 4.000кг..

Колко мъничка 🤔 и аз се водя мъничка 160см и 46кг (преди да забременея първия път), пък и с граничен таз, ма взех, че родих бебе 53см и 4020гр и то нормално. Та явно може, защо така ме отписва твойта докторка 🤣🤣🤣
Мъничка 155см 42 кг забременях, а сега съм 53 и на мен ми е тесен таза та и бебето за сега е напречно..но очевидно качвам повече на дупето си отколкото на бебче Sad

# 646
Моят ще присъства, както и предния път.
Хемороиди засега не са ме подгонили (предния път ми се появиха от самото раждане, но слава богу изчезнаха), НО са ми зверски подути вените точно около интимните части. Усещам ги как са подути и все едно ще се спраскат, а като погледна, направо се плаша. Не знам ако се решим да имаме трето как ще е, огромна разлика забелязвам между втората и първата бременност, с първата бях пушка докрая.
Днес минах през Вис Виталис и си затвърдих мнението, че всичко, което ми трябва, с изкл на комплект изписване, мога да го взема оттам на едно ходене. Дойде ли юни отивам да пазаря, подготвям чанта за болница и живот и здраве отивам на море Simple Smile Simple Smile

# 647
Минах на ЖК бебче е 1200гр вървим си от начало седмица назад..АГ каза, че се дължи на по-късна овулация..взех си списък с нещата които трябват за раждането и сега само трябва да копувам..за желязото ми изписа вместо Малтофер едни сашета казват се ferrofolgyn по 1 на ден. ако някоя от вас ги е приемала моля кажете гадни ли са...и да ви попитам може ли на своя глава да си взема протеин, вижда ми се мъничко бебето, пък АГ казва че е нормално, и че аз съм мъничка няма как да родя бебче 4.000кг..

Колко мъничка 🤔 и аз се водя мъничка 160см и 46кг (преди да забременея първия път), пък и с граничен таз, ма взех, че родих бебе 53см и 4020гр и то нормално. Та явно може, защо така ме отписва твойта докторка 🤣🤣🤣
Мъничка 155см 42 кг забременях, а сега съм 53 и на мен ми е тесен таза та и бебето за сега е напречно..но очевидно качвам повече на дупето си отколкото на бебче Sad
Ти пък си съвсем дребничка 😂  протеин  а своя глава не знам дали е удачно, но помисли за някакви витамини. Някои твърдят, че нямат общо с бебетата, но пък моя лекар и двата пъти ми ги изписва в напреднала бременност и не всеки ден, защото нося големи бебета и да не ги уголемявам допълнително.

# 648
И аз нямам шишета и залъгалки все още.
Шишета на Др Браун харесах (ще чакам промоция) и може би и аз ще взема по 1 шише на Нук (каучук и стъкло)

Има промоция в Ремедиум на това

Или по -точно +250 мл . Днес получих доставка ,доста неща си поръчвам от тях.

# 649
Rosse тази адерма е страхотна, аз продължавам да я ползвам с баткото, та дори и аз я ползвам като душ гел.
За шишетата с първото ползвах Авент( тези с антиколик системата) много бях доволна. Харесва ми това, че сменяш биберона за съответния месец, то сигурно и при другите е така.  Сега отново ще заложа на Авент, купила съм едно малко като за начало 125 мл.  и биберонки от тези, които са мини 0-2м.

# 650
  • София
И аз взех козметика А дерма. В Медея е същата промоция, но с левче по-скъпо Wink  Много са добри и А дерма и Биодерма.
Шишенца миналият път бях с Авент. Сега взех стъклени по 1 Др Браун и Томи Типи и 1 пластмасово Медеа към помпата. Мисля да не купувам други за момента.
Моят мъж няма да присъства на раждането. Той не настоява, а и аз мисля, че се концентрирам по-добре, когато съм сама.

# 651
  • София
Здравейте Мами, тези от вас които мислят за естествено раждане, обсъждали ли сте въпроса с вашите половинки за присъствие по време на раждането? Обсъждали ли сте го с лекаря, който ще ви изражда? Знаете ли в Майчин дом какво е отношението по този въпрос?

Аз съм раждала в майчин дом София и сега пак там мисля. Не знам защо ми се върти, че не бяха много ок. Въпреки че след ремонта всяка родилна зала си е самостоятелна.
С избор на екип ли си била в Майчин Дон и сега отново ли? Нормално или секцио? На кой етаж беше и сега на кой мислиш да си?

# 652
Здравейте Мами, тези от вас които мислят за естествено раждане, обсъждали ли сте въпроса с вашите половинки за присъствие по време на раждането? Обсъждали ли сте го с лекаря, който ще ви изражда? Знаете ли в Майчин дом какво е отношението по този въпрос?

Аз съм раждала в майчин дом София и сега пак там мисля. Не знам защо ми се върти, че не бяха много ок. Въпреки че след ремонта всяка родилна зала си е самостоятелна.
С избор на екип ли си била в Майчин Дон и сега отново ли? Нормално или секцио? На кой етаж беше и сега на кой мислиш да си?
Без избор на екип. Нямам близък доктор, който да изражда и прецених, че няма смисъл. Най-добре, този който си е на смяна и така и така е отишъл да изражда 😂 Сега пак мисля да съм без избор на екип. Миналия път бях доволна от лекарите на смяна, всеки допринесе с каквото може хаха. Нормално родих с индукция, че пренася почти седмица. Преди това лежах на 5ет няколко дни. След раждането бях на 12ет, в двойна вип (много ми е странно това вип), защото не исках да съм сама. Попаднах на готина съквартирантка. Оставях й бебето да се изкъпя или ако трябва да отида до коридора нещо. Сега пак искам на 12ет, само се опитвам да разбера дали единична или двойна. Искам да мога да си виждам голямото дете и мъжа и ако вече наистина не пускат да се влиза вътре, ще трябва да взема отново двойна, за да има на кого да оставям бебето, за да излезна във фоайето да си видя другия младеж 😁

# 653

Аз днес бях на преглед. В 28+5дни съм и казаха че бебето е 1,300 кг. Ти в кояседмица си? Моят доктор ми каза че това са перфектните размери.

# 654
Здравейте, някоя мама ще ходи ли на лекцията за кърмене във Варна, която ще бъде в Мол Варна  на 09.05? Simple Smile

# 655

Аз днес бях на преглед. В 28+5дни съм и казаха че бебето е 1,300 кг. Ти в кояседмица си? Моят доктор ми каза че това са перфектните размери.
аз съм 29+3 по календар, но по ехограф 28+3

# 656
  • Бургас

Съпруга ми сам каза, че иска да присъства, още преди да се сетя да го питам дори. Избрахме опцията да ми е придружител по време на раждането и по време на целия престой.
Относно избора на шишета и аз се колебая между Нук и Авент и не мога да реша.

Днес съм много щастлива, взехме първата по-голяма покупка - количката. Simple Smile

# 657
Момичета, какво мислите за изследванията ми?
Мисля, че хемоглобинът ти е нисък, а утайката много висока; че трябва да изследваш желязо и Вит. Б12, също да пуснеш ЦРП - това от малко опит и обща култура, консултирай се със следящия Simple Smile

Днес правих обременяване с глюкоза и резултатите ми не са хич изрядни; има ли някой тук с гестационен диабет, да удари едно психологическо рамо докато се видя с ендокринолог Grin

Колко са ви големи бебчетата? Моят юнак в 30гс го измериха 2 кг... не се учудвам твърде, пред вид, че батко му се роди 4100г...

Нищо не съм пазарувала, още не мога да успея да разчистя място къде да сложа нещата за номер 2, че ми малее вече къщурката хаха Simple Smile)

Не съм разсеяна изобщо, но съм мнооого бааавнааа Tired Face При все, че съм супер активен човек, това сега ми идва много досадно, списъкът ми със задачи си стои целеничък, а времето напредва...

Към майчетата, които имат желание, но нямат време да посещават семинари за бременни - почти всички лекции ги качват онлайн, потърсете ги или се  поинтересувайте точно къде (в сайта, в ю тюб, и т.н.) Аз този път така ще процедирам, че не остава ред за хойкане Simple Smile)

# 658
Моята госпожица вчера я измериха 2100 в 32 г.с. Много ме изненада докторът като каза, че бебето върви едричко, предвид че на феталната морфология преди месец изоставаше с около седмица, а сега е с две напред. Само ме притесни, че на места плацентата ми е от 3-та степен и била "като на пушач"  та малко се филмирах. Disappointed RelievedДобре, че една мама от съседна тема ме успокои, че не е нещо фатално.
За лекциите, идеята за следене онлайн е супер, че и аз нямам много време покрай работата. Но да мине и другата седмица и мисля да посетя някоя и друга лекция е близкия мол.

# 659

Без избор на екип. Нямам близък доктор, който да изражда и прецених, че няма смисъл. Най-добре, този който си е на смяна и така и така е отишъл да изражда 😂 Сега пак мисля да съм без избор на екип. Миналия път бях доволна от лекарите на смяна, всеки допринесе с каквото може хаха. Нормално родих с индукция, че пренася почти седмица. Преди това лежах на 5ет няколко дни. След раждането бях на 12ет, в двойна вип (много ми е странно това вип), защото не исках да съм сама. Попаднах на готина съквартирантка. Оставях й бебето да се изкъпя или ако трябва да отида до коридора нещо. Сега пак искам на 12ет, само се опитвам да разбера дали единична или двойна. Искам да мога да си виждам голямото дете и мъжа и ако вече наистина не пускат да се влиза вътре, ще трябва да взема отново двойна, за да има на кого да оставям бебето, за да излезна във фоайето да си видя другия младеж 😁
аз също си мисля за майчин дом да раждам защото доктора ми каза че ако не се обърне до следващия преглед ще говориме за планувано секцио и трябвало да бъде една седмица преди термина

Общи условия

Активация на акаунт