В ЮЛСКИТЕ тумбачета има лъвчета и рачета. Тема 5

• 29 721
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте мамиии..аз искам да ви се оплача от висок пулс...с ниско кръвно съм..но тови висок пулс от 100-110 направо ме разбива...на пук на всичките болежки и това отгоре вече ме съсипва..има ли други мами така ?
Поздрави 🤗

Аз съм с ниско кръвно и ускорен пулс. Изследвагме ТСХ и се оказа с по-високи стойности Sad . Утре съм на консултация с ендокринолог.

# 631
Честно казано се обърках с размера на шийката. ...първо ми каза 2.5 , а преди две седмици каза 3.5 .
Утре съм на преглед и се моля да не е мръднала , или по скоро "фунията" да не е тръгнала да става по -голяма. 

С близнаци нещата са по различни.  Преди две седмици кг на двете ми фръцли отг на кг на едно бебе на термин....или 2800 . А къде е още юли месец Simple Smile

Това за запушения нос е и при мен , влудява ме!
За обезкосмяването.... кошмарррррр!  Днес се въртях, усуквах, кляках  (не питайте как се изправям) 😂 В крайна сметка колкото мога.

Дори една док ми каза да не пипам нищо 😷 ама няма как да стане .

При мен високия пулс беше придружен с НИСКО ТСХ ,под долната граница дори...странна работа.
Отидете на кардиолог. След преглед при такъв се успокоих и пулса си ми е нормален . Психиката какво ли не прави.

# 632

Това за запушения нос е и при мен , влудява ме!
За обезкосмяването.... кошмарррррр!  Днес се въртях, усуквах, кляках  (не питайте как се изправям) 😂 В крайна сметка колкото мога.

Дори една док ми каза да не пипам нищо 😷 ама няма как да стане .

При мен високия пулс беше придружен с НИСКО ТСХ ,под долната граница дори...странна работа.
Отидете на кардиолог. След преглед при такъв се успокоих и пулса си ми е нормален . Психиката какво ли не прави.

Относно запушения нос - от време на време си мажа Himalaya Cold нещо си и облекчава положението.

# 633
В четвъртък ще ида на преглед и ще се посъветвам със АГ-то ми...направо незнам вече..и да ви се оплача следащото ми АГ сигурно няма да може да ме изроди..отпускарски сезон бил ... 🙄
В същото време бебка няма никакво място..матката ми е под напрежение и е тясно..преди 3 седмици се беше тъкмо завъртяла със главичката надоло..сега пак седалищно..а мястото намалява едно заради кг кито тя качва..а и заради проблема с матката ми..изпънати са ми нервите...поне тук може да си се оплачем 😀 без някой да ни съди..свекървата постоянно повтаря как тя в 9ти месец бърсала прозорци....а аз съм се оплаквала че бебка няма място ... 🙄🙄🙄

# 634
За лежащите мами,извинявам се за интимния въпрос,но вашата шийка с какъв размер е? 😊

18 седмица - 37,2мм
25 седмица - 34,4мм
Днес - 30+4дни - 31,6мм
Това са измерванията от лекарката по каса.
Иначе по-миналата седмица в болницата бях 28мм, а след няколко дни ме приеха по спешност с 22мм

Излиза, че за една седмица прогестеронова терапия и лежане се е увеличила с 1см....

Ето и малко снимки на дрешките, които са модерни тук. Ами шантави са някакви, не мога да ги харесам..

Последна редакция: вт, 07 май 2019, 15:53 от Kateto_sv

# 635
Моята в 30г.с беше 10мм и сега плътно лежа. На 10ти съм на преглед и ще видим, смятам че от прогестерона ще е набъбнала. В момента съм 31г.с+6дни!
Стискам палци на всички лежащи борбени мами Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: вт, 07 май 2019, 15:51 от Анонимен

# 636
Момичета, какво мислите за изследванията ми?- прилагам снимка.

# 637
Мами ще взимате ли комплекти шишета? На авент са изгодни, но чета, че бебето може да не харесва шишето и да дам пари на вятъра Посъветваха ме да си взема две обикновени шишета на първо време и се чудя как да процедирам

# 638
Аз тъкмо днес разглеждах шишетата и залъгалките. Мисля и аз да взема само 1-2, а не цял комплект, но не мога да реша какви. Май ми харесаха тези на Нук, заради каучуковите биберони и формата, но още се чудя. Тези които взеха вече, на какво се спряхте?

# 639
Здравейте Мами, тези от вас които мислят за естествено раждане, обсъждали ли сте въпроса с вашите половинки за присъствие по време на раждането? Обсъждали ли сте го с лекаря, който ще ви изражда? Знаете ли в Майчин дом какво е отношението по този въпрос?

# 640
В Майчин дом Варна няма проблем, има си го в списъка с услугите.
За София не знам.
Аз лично смятам, че някои работи е хубаво да не се споделят с половинката. Колкото и да е красиво събитието, си е един доста травмиращ момент.

# 641
Здравейте Мами, тези от вас които мислят за естествено раждане, обсъждали ли сте въпроса с вашите половинки за присъствие по време на раждането? Обсъждали ли сте го с лекаря, който ще ви изражда? Знаете ли в Майчин дом какво е отношението по този въпрос?
На първото раждане присъства сестра ми. Сега, ако успее на време от В. Търново до Бургас пак ще присъства. Много е хубаво да има някой с теб! Тук в Бургас придружителя е с теб от предродилна до края на престоя след раждането (2часа). Само когато ме болеше много не исках да ми говорят и аз не исках с никой да говоря, пък и спях между контракциите. 😂 Но си е емоция. Ако ТМ се чувства сигурен и иска да присъства няма по - хубаво нещо. ❤️❤️❤️
Относно разсеяноста - аз по принцип съм разсеяна, ама сега е страшно! Напоследък съм и много непохватна. Вечно  нещо изпускам и трябва да се навеждам до долу да го вдигам. Много се изнервям на себе си... 😣😣😣
И на последно място да се оплача от мм. Днес най - накрая си взех книжката! Месец след като съм минала изпита... Та естествено се качвам да карам с мм. Ей, отвратително се държа! Само мрънка и ми се кара, ся що така и що иначе. Много ме натовари и изобщо не искам да се качва с мен в колата... Ще си карам самичка тука в кватрала и това е. 😢

# 642
аз ще взема на НУк - понеже има опция за стъклено шише с каучук, да е по-природосъобразно Simple Smile
Ще взема на всеки случай и едно пластмасово на филипс.
Иначе за раждането - аз ще раждам в частна болница, няма проблем бащата да присъства, в нашия случай той предпочита да не присъства

# 643
Минах на ЖК бебче е 1200гр вървим си от начало седмица назад..АГ каза, че се дължи на по-късна овулация..взех си списък с нещата които трябват за раждането и сега само трябва да копувам..за желязото ми изписа вместо Малтофер едни сашета казват се ferrofolgyn по 1 на ден. ако някоя от вас ги е приемала моля кажете гадни ли са...и да ви попитам може ли на своя глава да си взема протеин, вижда ми се мъничко бебето, пък АГ казва че е нормално, и че аз съм мъничка няма как да родя бебче 4.000кг..

# 644

Аз съм раждала в майчин дом София и сега пак там мисля. Не знам защо ми се върти, че не бяха много ок. Въпреки че след ремонта всяка родилна зала си е самостоятелна и не виждам къде е проблема. Аз лично не бих желала да присъства. Първо, не знам дали няма да ме напряга допълнително и второ, смятам че понякога може да се отрази на сексуалния живот в последствие. Мой приятел ми е споделял, а и аз имам такива съмнения 🤣
Първия път си взех комплекта на авент с 2 малки шишета, 2 големи, залъгалка и четка. Струва 73лв, но го взех за 50 и нещо на намаление. Супер работа ми свърши за 2години напред. Но ако трябва да сме честни, понеже кърмих 6 месеца, ползвах само малките шишета за вода и чай, залъгалки имах доста от училищата за бременни, а четка можете да си купите и за 2лв отнякъде. Големите шишета докато ви потрябват, ако няма да кърмите де, ще мине доста време, а имайте предвид, че ще завалят въпроси: "Какво да купя на бебето?". Така че, което няма да ви е жизнено важно от ден 1ви, просто не бързайте да го взимате. Аз сега май й шишета няма да взимам, че както казах в предишен пост, тоя път от училищата имам 4 малки шишета и няколко залъгалки, та май ще спестя някой лев 🤣

Минах на ЖК бебче е 1200гр вървим си от начало седмица назад..АГ каза, че се дължи на по-късна овулация..взех си списък с нещата които трябват за раждането и сега само трябва да копувам..за желязото ми изписа вместо Малтофер едни сашета казват се ferrofolgyn по 1 на ден. ако някоя от вас ги е приемала моля кажете гадни ли са...и да ви попитам може ли на своя глава да си взема протеин, вижда ми се мъничко бебето, пък АГ казва че е нормално, и че аз съм мъничка няма как да родя бебче 4.000кг..

Колко мъничка 🤔 и аз се водя мъничка 160см и 46кг (преди да забременея първия път), пък и с граничен таз, ма взех, че родих бебе 53см и 4020гр и то нормално. Та явно може, защо така ме отписва твойта докторка 🤣🤣🤣

Последна редакция: вт, 07 май 2019, 19:10 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт