В ЮЛСКИТЕ тумбачета има лъвчета и рачета. Тема 5

• 29 737
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
Момичета (тези, които сте приемали Флостерон), усетили ли сте бебчето да става по-лениво и да се движи по-малко? Четох още преди да ми сложат двете инжекции, че е възможно като страничен ефект, но в двата дни, в които го приех беше точно обратното, а след това вече два три дни го усещам много рядко и слабо. При вас как е? Надявам се да отмине бързо и да си го усещам пак..

Иначе днес бях на преглед, казаха ми шийка 34 и разрешение за малко по-свободен  режим, мога да излизам и да се разхождам, но да не прекалявам. Пътувания все пак не може.

А за покупките, аз съм купила малко дрешки (които даже не са при мен, а при брат ми в София, тъй като там ми ги доставят)..та за пране и гладене даже не съм помисляла още 😂 Харесала съм дървена кошарка, радвам се че открих от масив, а не от ПДЧ, количка също съм харесала, но и тя ще е от София та си чака реда..

# 526
  • Сандански
Ох, аз с покупките съм до никъде. Чакам от месец майстори, които все се оправдават с нещо. А трябва да стегнем стаята на каката и да я преместим от спалнята, че малкият да се настани там. Уж обещаха другата седмица да дойдат  пък да видим. Не съм купувала нищо за сега, защото трябва да видя какво ще ползвам от каката и тогава, но и този ремонт ми обърква много плановете ☹. Трябваше вече да сме го приключили, ама много несериозни майстори сме си избрали 😀

# 527
Здравейте,
Много прегръдки на лежащите майчета, на майките с притеснения и въобще на всички! Дано бебчетата си седят при мама, колкото се може по-дълго Hands Pray
Аз преди се молих да я докарам до 27 г.с., после се молих до 30 г.с., сега съм в 32 и се моля поне още 4 седмици да устискам Hug
Мен ме е подгонил някакъв сърбел но ръцете предимно, без обриви, пъпки и каквото и да е раздразнение, просто сърби. Посъветвах се с Гугъл,  такива страхотии прочетох Scream , днес пуснах изследвания за чернодробна  функция + ПКК и чакам резултати. Утре съм на ЖК и ще коментирам с лекаря ми. Дано не е нещо страшно.

Какво ти казаха за сърбежа? Мен почти всяка вечер като легна започва да ме сърби цялото тяло Sad Дано не е нещо сериозно..
Утре съм на ЖК, ще пиша като мине. Иначе изследванията са добре,  но албумина в кръвта е доста занижен, което е притеснително.

# 528
Харесала съм си това за изписването ( мисля да добавя клинче или ританки и тънка жилетка). Струва ли Ви се подходящо?

Много е сладко Simple Smile  подходящо е разбира се. Може да потърсиш съвсем малък размер чорапогащик, но нямам идея дали има Simple Smile
Бях запазила някои любими бебешки дрехи от другите ми деца, нашите ми ги изпратиха. Купила съм и няколко нешица. Скоро мисля да ги изпера и изгладя.

В България изписването е голямо събитие и трепет Simple Smile  подаръци за персонала, питка за посрещане на бебето, букети за мама и лекари...  Нетърпеливите баби и братовчедчета.
Чак сега се замислих, че сигурно ще ми липсва тази радостна суматоха.

Тук е скука, отиваш, раждаш, прибираш се (някои си тръгват и два часа след раждането). Не те чака оркестър и фото пред родилното Simple Smile който няма кола транспортира бебето направо с градския транспорт.
Тежи ми, че нашите няма да присъстват на този момент Sad  но да минава всичко със здраве

# 529
  • София
Утре ми е последния работен ден и от другата седмица започвам подготовката бебето.
Харесала съм си това за изписването ( мисля да добавя клинче или ританки и тънка жилетка). Струва ли Ви се подходящо?

Много е сладко Simple Smile много ми харесва и аз търся нещо подобно. От кой магазин е, би ли ми дала линк?

# 530
  • София
Аз това съм намислила за изписването (имам и друг вариянт за лошо време) + бяла жилетчица, зелени чорапки и бяло одеалце:

# 531
Здравейте момичета снощи бях на преглед заради леки болки ниско долу. При направен преглед ми казват скъсена шийка на матката  и 1 см разкритие. При което ме пращат днес да ходя в болница за лежане. До сега всичко си беше наред и изведнъж ми казват това. Сега ще отида и при следящата ме и на частно да поискам и други мнения. На някоя да се случвало нещо подобно ? В 29+3 г.с съм.

# 532
Съжалявам Cwetii.Дано всичко е както трябва. Много бъдещи мами от тук имаха такива подобни проблеми. До колкото си спомням лежат и нещата за сега са добре при тях. С колко ти се е скъсила шийката ? Къде точно са били леките болки ( в слабините като при цикъл или другаде )
Аз миналата седмица ходих по спешност за болки в единият яйчник. Намах контракции на тоновете,всичко беше добре и при плегледа. Предположи генеколожката ми, че е от разтягане. Но всеки ден си имам все някакви болки,а съм ва 3×1 магнерот.

# 533
Цвети, коментирай приема на 3х2 магнерот и прогестерон  (вероятно утрогестан ще ти изпише)
И аз съм на терапия от вече почти 4 седмици 3х2 магнерот и 2х1 кринон гел .
Най-важното е да лежиш.  На мен ми  Писна  да се лежа  , но това е начина.
Ще овладеете положението 🍀

Лори, много е сладурско комплектчето 😍
И рокличката на Елито е мн бонбонска 😍
Давайте още идеи за госпожици.

# 534
Утре ми е последния работен ден и от другата седмица започвам подготовката бебето.

Много е сладко Simple Smile много ми харесва и аз търся нещо подобно. От кой магазин е, би ли ми дала линк?
https://m2.hm.com/m/bg_bg/productpage.0709517001.html
И в Некст гледах, но нищо не ме грабна.

# 535
Съжалявам Cwetii.Дано всичко е както трябва. Много бъдещи мами от тук имаха такива подобни проблеми. До колкото си спомням лежат и нещата за сега са добре при тях. С колко ти се е скъсила шийката ? Къде точно са били леките болки ( в слабините като при цикъл или другаде )
Аз миналата седмица ходих по спешност за болки в единият яйчник. Намах контракции на тоновете,всичко беше добре и при плегледа. Предположи генеколожката ми, че е от разтягане. Но всеки ден си имам все някакви болки,а съм ва 3×1 магнерот.

Не ми каза с колко е скъсена и никъде в листа си не виждам да го пише. Изписа ми магнерот 3х2 но-шпа 2х1 и папаверин 2х1. Иначе всичко с бебо е наред нормално си върви, водите са добре. Сега ще видя при частния какво ще ми кажат. Просто си мисля, че вкъщи ще ми е по комфортно отколкото в болница. Дано мога да си лежа вкъщи.

# 536
  • София
Момичета, вие какъв размер дрешки купувате? 50 или 56?

# 537
Сега излизам от частника каза, че всичко е наред шийката на матката ми е 3см. Повече почивка и магнезий.

# 538
Моят син се роди 53см и 4кг, така че с малките дрехи и памперсите е малко на риск. Аз за лятно бебе бях купила от бодитата на лидл, които са с двоен размер 50/56. Бяха пуснали много сладур ска серия. Няколко къси пижами, чорапчета. Бяха ми дали няколко чифта ританки и бодита с дълъг ръкав за първите няколко дни. После минах на къс ръкав, юли месец все пак и беше страшна жега 2016г. Иначе и той беше мерен до последно, че е около 3кг и нещо и накрая изненада. Добре че не бях се заринала с малки дрешки и големи пакети от 1цата. За мамите с момичета, особено ако е първо сигурно е голям мерак с дрехите и рокличките, ама аз мисля че особено първите 2 месеца е абсолютно излишно за бебетата. 😜

# 539
Моят син се роди 53см и 4кг, така че с малките дрехи и памперсите е малко на риск. Аз за лятно бебе бях купила от бодитата на лидл, които са с двоен размер 50/56. Бяха пуснали много сладур ска серия. Няколко къси пижами, чорапчета. Бяха ми дали няколко чифта ританки и бодита с дълъг ръкав за първите няколко дни. После минах на къс ръкав, юли месец все пак и беше страшна жега 2016г. Иначе и той беше мерен до последно, че е около 3кг и нещо и накрая изненада. Добре че не бях се заринала с малки дрешки и големи пакети от 1цата. За мамите с момичета, особено ако е първо сигурно е голям мерак с дрехите и рокличките, ама аз мисля че особено първите 2 месеца е абсолютно излишно за бебетата. 😜
На мен по-скоро ми доставя удоволствие какви красиви роклички и всякакви момичешки джунджурии за бебета се предлагат. Може би за изписването ще помисля за нещо по-официално, че с таткото ще се изтупаме, но иначе и аз мисля по-практично да пазарувам поне в началото - бодита и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт