Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 8

• 46 267
  • 804
  •   1
Отговори
# 150
  • София
В сайта на столична Община. В момента нямам възможност да давам линкове.

Търся, но не намирам на сайта на СО. Дали може все пак да пратите линк, когато ви е удобно?
Голямо търсене и аз направих - някак хаотичен ми е този сайт. Раздел образование/ съобщения, там е.
https://www.sofia.bg/web/guest/education-messages/-/asset_publis … p_p_col_count%3D1
И се явява просто като съобщение, което не е и издържано вярно, защото в първа група не попадат само децата с братя и сестри, навършващи 12 г през 2019, а и всички други с по-малки братя и сестри, учащи в съответното у-ще.
Няма ли някой юрист да им обори формулировките. Първо деца с братя/сестри до 12годишна възраст, сега навършващи 12 г. през 2019, смисълът е доста различен....
И да допуснем, че е правилното тълкуване -защо чак сега го публикуват?

# 151
  • София
Ето го, заповядайте. Най-горното е това, което съм цитирала.
https://www.sofia.bg/education-messages?fbclid=IwAR0PqNkeP1RRYLk … eakpczt9Et9J-dSn8
Писали сме едновременно. Ами да, не са го написали като хората. Това е просто обяснение за 12 годишните.

# 152
  • София
Здравейте и благодаря за темата! Живот и здраве и аз ще си имам първолаче наесен. Кандидатствахме в две училища и ще се моля да стане чудото. Успех на всички дечица и да ви приемат в желаното училище!

# 153
  • София

Удостоверението е за адреса, който ще ползвате при кандидатстването - постоянен или настоящ.
Примерно при мен съвпадат и няма значение за кое ще извадя.
[/quote]

Ако кандидатстваш в училище, което не е по район, както направих аз, тогава искат настоящ адрес, дори и той да е еднакъв с постоянния.

# 154
  • София
Днес подадох документите. Понеже кандидатствам по критерий брат/сестра в дясната колонка на група 8.1 ме накараха да напиша името на по-голямото дете и класа. В група 8.4 трябваше  да запиша адреса, въпреки че не кандидатстваме по тази група.

# 155
И аз днес подадох в едно от училищата - 4 група се пада детето в нея, взеха ми копието от удостоверението за постоянен адрес и изобщо не питаха за друго. Няма да има ден на отворените врати в това училище, стори ми се странно, но явно не страдат от липса на кандидати, аз бях 84 номер, а кампанията сега започва.

# 156
  • София
Входящите номера дали отговарят на подалите документи, че аз днес бях 1200.

# 157
  • София
Не мисля, номерацията вероятно върви за всички документи на училището.
Аз вчера получих номер над 800 от едно съвсем обикновено квартално училище.

# 158
  • София
Въпрос на организация в училището е, някои си ползват текущия входящ регистър и съответно са с по-големи цифри, други предпочитат да не утежняват общия си документооборот иси извеждат нарочен входящ регистър само за кампанията.

# 159
Имам 4 входящи номера - от двуцифрено до петцифрено число.

# 160
  • София
Моля някой, който е кандидатствал с критерий брат/сестра под 12 г. и адрес извън прилежащия на училището да сподели какви документи са му искали при кандидатсването. Благодаря предварително!

# 161
  • София
Моля някой, който е кандидатствал с критерий брат/сестра под 12 г. и адрес извън прилежащия на училището да сподели какви документи са му искали при кандидатсването. Благодаря предварително!

Имам чувството че и те не знаят.  При мен е същата ситуация .  Сега при кандидатстването ми казаха " нищо не искаме ,  само заявлението.  За записването изкарайте всички документи  с дата между 15.04 и 15.05 ."

# 162
  • София

За този критерий ли става въпрос:
8.7. Други деца от семейството над 12 годишна възраст, обучаващи се в училището - 4 т.

На нас ни взеха заедно със заявлението и оригинала на удостоверението за настоящ адрес+копие на акта за раждане.

# 163
Взели са ви оригинала, защото сте им го дали. Аз не бих го дала, имам си само едно и нямам намерение да ходя да вадя второ, защото някой не е в час.

На мен ми взеха копие на удостоверението за постоянен адрес (факт, че и те не знаеха, какво да искат), но аз услужливо им подсказах. Никой не отвори дума за настоящ адрес..

# 164
  • София
Взели са ви оригинала, защото сте им го дали. Аз не бих го дала, имам си само едно и нямам намерение да ходя да вадя второ, защото някой не е в час.

На мен ми взеха копие на удостоверението за постоянен адрес (факт, че и те не знаеха, какво да искат), но аз услужливо им подсказах. Никой не отвори дума за настоящ адрес..

Да де, това вече го уточнихме в началото на седмицата още.

Някой да кандидатства в 6-то и 7-мо училища в центъра и да не им е в прилежащия район?

Общи условия

Активация на акаунт