Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 8

• 47 110
  • 804
  •   1
Отговори
# 345
В някои квартали няма сигурни училища. Размотавам се по училищата от зор, не за кеф и разнообразие. А отговори като твоя не дават никаква полезна информация, даже напротив всяват паника и стрес в родителите.

Важно е да се знае, че първото класиране в повечето училища е за да се изчисти приемането точно на деца в 2-3 училища. Обаче повечето родители това не го знаят и треперят до последно. Малоумна история!

# 346
  • Варна
Мен ли имаш предвид? Изтрих се. Съжалявам, че изобщо влязох, направо не мога да повярвам как се тълкува написаното от мен,целта ми изобщо не беше да всявам паника, що за простотия???. Както и да е. Не ми отговаряй, няма да чета повече тук.

# 347
Не, разбира се, че нямам теб предвид, Месечинке. Твоето изумление е съвсем обяснимо. Хич не е нормално да има подобна система, би следвало всичко да е електронно и да не могат да те класират на 5 места, а други да седят и да чакат.

По принцип никой не ти обяснява, защо децата висят до 2-3 класиране, без да ги приемат никъде и човек остава с усещането, че местата са кът. А тя системата била тъпа. Добре е това да се обясни на родителите от рано, че да си спестят нервите, когато му дойде времето да кандидатстват.

# 348
Знаете дали за второ класиране пак трябва да вадя заявление за настоящ адрес към датата на подаване на заявление ъ.е. към 07.06 или към 10.06 при положение че за първо класиране съм вадила? Кандидатства по четв група критерии за граничен район

# 349
Следих темата миналата година и се възмущавах, че са отпаднали точките за месторабота. Тогава ме изядоха с парцалите, защото видиш ли мястото изобщо не ми било там, където не живея. Никой не ми каза, че в центъра от години има свободни места на килограм и че ще успея да си запиша детето все някъде. Добре, че септември проверих на сайта на столичния инспекторат и видях, че навсякъде има свободни места, та си спестих нервите и стреса.
Еее, не съм чела темата, не съм те светнала.
Няма много деца, които да живеят в центъра, и съответно има много места, които остават за четвърта група. Синът ми учи в училище в центъра, около 2/3 от децата са от кварталите, ама от къде ли не - има Младост, Дружба, Надежда, Люлин, все хора, предпочели централно училище и пътуване спрямо кварталното по ред съображения. Някои от тези родители работят в центъра и им беше удобно водене и взимане в малките класове.

Да, Лейди, системата е тъпа и да, никой не обяснява. Недостиг има в няколко супер дупер елитни училища като 73-то, 20-то, прехваленото 133-то и нашето квартално 125-то. Всъщност всичките изброени са прехвалени, има и още няколко де, всички ги знаем кои са.

# 350
В 133-то няма недостиг, миналата година даже е останало 1 свободно място. В момента има 32 свободни места, това какво ти говори.

Ти какво реши, ще ставаме ли съученици или ще се записвате догодина?

mariaemanouilova, не мисля, че е нужно ново удостоверение за адрес, аз няма да вадя такова.

# 351
Не е нужно ново удостоверение. Сутринта подадох в едно, в което не съм подавала на първо. Едно от тези, в които подадох за първо класиране, е обявило 0 места за второ. И да, места има до септември, но това обикаляне е времеемко.

# 352
В 133-то няма недостиг, миналата година даже е останало 1 свободно място. В момента има 32 свободни места, това какво ти говори.

Ти какво реши, ще ставаме ли съученици или ще се записвате догодина?

mariaemanouilova, не мисля, че е нужно ново удостоверение за адрес, аз няма да вадя такова.
Стара ми е информацията, преди известно време и 133-то беше от желаните прехвалени Wink

Май ще ставаме съученици.

Ново удостоверение и според мен не трябва. Всъщност, обадете се и попитайте, щом се безпокоите.

# 353
По принцип и според наредбата е достатъчно само да подадете заявление. А при евентуално класиране и записване да носите документите удостоверяващи предимствата. Това разбира се, не се спазва и всяка администрация чете наредбата както и падне и правят хората на маймуни.

# 354
Никъде не ми искаха нови документи, те си ползват старите. Само по една молба оставих, в едно от училищата имаше специална за второ класиране, в другите 2 ползваха тази за първо, която седи по сайтовете.

# 355
  • Sofia
В 32ро ми искаха оригиналното удостоверение за настоящ/постоянен адрес, не можело копие....голяма разправия според мен, тъй като не знам как ще ми го върнат и за какво изобщо им е нужно, след като не се знае изобщо дали ще приемат сина ми там....

# 356
Сутринта една група майки си обикаляхме заедно по училищата, та явно и второ класиране няма да е по-различно от първо.
В 112 ми казаха, че оригинала на удостоверението за настоящ адрес ще им трябва при записване. А на мен ми е странно, че го искат, защото сме 4-та група и е все едно къде живеем.

# 357
  • София

Да, Лейди, системата е тъпа и да, никой не обяснява. Недостиг има в няколко супер дупер елитни училища като 73-то, 20-то, прехваленото 133-то и нашето квартално 125-то. Всъщност всичките изброени са прехвалени, има и още няколко де, всички ги знаем кои са.
И в 125то няма недостиг, пък и отдавна е далеч от елита Wink

# 358
А то кое точно е елита. Навдякъде има по едно НО. Да са здрави и да имат късмет да попаднат на добър учител, другото е статистика.

# 359
Може, информацията ми е от преди няколко години, големият порастна и в даден момент спрях да се интересувам. Ние избягахме от 125-то, заедно с половината клас.

Общи условия

Активация на акаунт