Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 14

• 45 978
  • 748
  •   1
Отговори
# 300
Аз пък успях да си издействам още едно обременяване от ендокриноложката Smile Първото беше преди два месеца, тъкмо видях положителния тест. Питах я дали няма да навредя на бебчо, каза че няма проблеми. Според нея няма и нужда от повторно обременяване още, а евентуално по-натам, към 20 г.с, но мен ме гложди да сравнявам резултати Ill Обаче взе да ме помръзва с цялото това чакане между взиманията на кръв и може и да отложа по-натам
Дарк, няма смисъл да го правиш сега. В 20та седмица поне ще видиш дали имаш гестационен диабет. Сега и да направиш обременяване - резултатите няма да са показателни.

Лилия, добре дошла при нас. Тук ще намериш много съвети и ще подобриш резултатите със сигурност. Simple Smile

# 301
На мнение съм, че само един резултат не е показателен. Трябва да има с какво да сравня Wink А и ендокринолог каза, че няма проблем за бебето.

Дара, защо да не са показателни? В 20 г.с се следи само кръвната захар, без инсулин, защото нивата му скачали прекалено много ЗАРАДИ бременността и състоянието, в което се намира организма заради промените, които настъпват. Това поне ми обясниха. Аз не искам да знам дали имам гестационен диабет Simple Smile Искам дотогава да знам каква е картинката. Искам да разбера какво става в тялото ми с инсулина точно в този момент Simple Smile Защото последното, което мога да кажа е, че се придържам към диетата. Ям си яко въглехидрати и не мога да го контролирам.

# 302
Благодаря,Дара!
Исках да ви попитам нещо.От няколко месеца се чувствам страшно изморена дори и да не правя нищо.Възможно ли е това да се дължи на ИР?Пия сиофора от  пет дни само вечер и сякаш от два три дни имам повече енергия или може би си внушавам нещо.

# 303
Дара, защо да не са показателни?
За гестационен не са показателни. Иначе за ИР са си ОК и сега да ги пуснеш. Simple Smile

Лилия, не знам дали от ИР беше тази умора при мен, но се подобри като започнах режима (хапчета не съм пила). Започни си и хранене подходящо за ИР и за лятото си пушка. Simple Smile

# 304
Лилия, добре дошла! Да, умората се дължи на ИР, ако не на 100%, то допринася много! Преди няколко месеца едва ставах сутрин, през деня ми се спеше и нямах енергия....Въглехидратите също не се отразяват добре при ИР. Не мога да опиша дори колко зле се чувствах преди, а моят инсулин на гладно преди два месеца беше 15,210, сега е по-малко. Кръвната ми захар на гладно  тогава беше 5,6-5,7 .

# 305
  • София
liliq nikolaeva  -  и моята КЗ и инсулин са като твоите, но аз съм взела решиние за себе си, че няма да бързам с лекарства. За нашата диагноза основното е храненето. Момичетата тук, минали по нашия път, са толкова полезни и отзивчиви, че и консултацията с лекар ще отложа за по-натам. След четене и препрочитане на първа страница и постовете на Невена рязко спрях въглехидратите от менюто си с изключение на тези от зелените салати. От 10 дни съм само на протеини, мазнини и зелени салати. Млечните ги спрях заради кожен дерматит за около месец, мой експеримент. Храненията ми са  две или три обилни на ден без абсолютно нищо между тях. Гладувам на лунния ден в седмицата. Глада ми утихна, енергията ми се завърна, желанието за спорт също. Grinning
Ще правя нови изследвание след три месеца и ще се отчета и тук. Дано съм на прав път.. Елора, Невена, Флоранс и другите редовни потребители нямате представа колко много сте полезни Flowers TulipFlowers TulipFlowers Tulip

# 306
  • BG
Привет, да ви разкажа как се стекоха нещата. Вчера след само 3ч сън Laughing, че се бях стресирала отидох сутринта при личната на щерката с епикризата, тя нищо не можа да ми каже, после звънях сто пъти на док. във Варна, разгеле към един часа на обед го уцелих, питах го за резултатите от урината, той ми вика' да, спомням си, че имаше нещо, тя чести цистите ли правеше", казах му, че е имала само веднъж, преди 9-10г. след студен басейна на планината. От там я водих на УНГ, нещо вирозата не и минава, гърло-червено, носа 100% запушен, уши, ларинкс, всичко набъбнало или зачервено. Днес, още спи, мисля да и почвам вече антибиотика, че УНГ-то каза да изчакам 3 дни с други неща, ама не мисля, че ще стане. Показах и урината и на нея, тя каза да я повторя.
Днес след сутрешен тоалет занесох стерилна, ето резултатите: общо тегло-1020, реф. ст-ти(1,001-1,030), билирубин (-), кетони (-), глюкоза (-), кръв (-), белтък (-), левкоцити в урината - под 25, реф ст-ти (0-25), уробилиноген - неувеличен, седимент от урина- кристали пик. кн-на, бактерии. Добре, че бях разпределила пробата в две контейнерчета, другото го занесох за посявка. Утре ще звъня да ми кажат изолирали ли са нещо или не.
Недоволна, с изключение на бактериите мисля, че др. е добре, предполагам това значи, че няма проблем с бъбреците, евентуално някаква инфекция в  уриналния тракт. Много ти благодаря, че ми обърна внимание bouquet и съм възмутена как изписват от отделенията пациенти без да опишат в епикризата евентуални проблеми.
Някой ме пита по-назад как съм установила проблема при дъщеря ми. Съвсем случайно с едно не добре работещо апаратче останало от свекърва ми за мерене на захар. Все показваше шест и нещо на всички,  отидоха двамата с мъжа на натоварване с глюкоза при една ендо тук в Русе, с кр. захар нещата бях нормални, но инсулина на гладно беше 22. След натоварването не са го мерили, изписа и Сиофор, но аз не го дадох и я заведох при проф. Йотова, детски ендо във Варна, много хвалена, тя поиска да повторим тест в тяхното детско и така се разбра.
Мерси на всички за предложенията, и за метро, ще отида тези дни, и за руския магазин, имаме, не съм ходила от години, но ще погледна какво предлагат и там.
Намерих си лютеница без консерванти, супер е, наше русенско производство-лютеница по рецепта на баба Траяна

# 307
  • Атина
аква мария, това ли е? https://366.bg/vitamin-d3-vitamin-k2-oralen-sprey.html

ще проверя изследванията си и тези на детето, мисля, че Д беше нисък и на двамата, но не съм сигурна, дали съм изследвала К.
Sad
Да, това е! За витамин К2 (има и други К) няма нужда да се изследвате, защото не се натрупва, излишния се изхвърля. Според проучванията взимайки Д3 се натрупва калций в артериите и К2 помага този калций да не се натрупва. Beki8 е права за подсладителите, особено като се има предвид, че витамин Д3 трябва да се взима почти непрекъснато. Но мисля, че всички добавки не са толкова безобидни. Единственото, което е най-добро за децата - да се извеждат на слънце по обяд. Каквито и добавки да вземете - не са като слънцето.
Намерих някои статии за Д3 и К2, пише също и за магнезия.
https://lifestore.bg/blog/vitamin-d3-i-vitamin-k2-perfektnoto-du … -po-zdravi-kosti/

https://herbamedicabg.com/kakvo-tryabva-da-znaete-za-vitamin-k2- … amin-d-i-kaltsiy/

Последна редакция: вт, 16 апр 2019, 14:26 от Aqua Marina

# 308
...Намерих си лютеница без консерванти, супер е, наше русенско производство-лютеница по рецепта на баба Траяна
Аз съм селско дете и съм правила лютеница по рецептата на баба... Доста моркови има и печени чушки, сладни... а на доматите се слага захар, с лъжици... доста! А и лютеницата така с лъжица ли се хапва или на филийка? Моите тийнове я ядат просо така, с лъжица... или с кюфте, но не е това масовия случай, а и нямат ИР Hands V
Консервантите в лютеницата май са най-малкия проблем.

# 309
В лютениците проблем е захарта. От 8 до 18 г/100г съм виждала, има и някакви без добавена захар, без да са за диабетици.

# 310
Като че ли не съм виждала лютеница без захар в магазините......А и слагат също нишестета и др. Понякога си правя домашна в тенджера (без консервиране)  или просто си пека чушки.

Последна редакция: вт, 16 апр 2019, 15:07 от dolce miele

# 311
Има рецепта за много лесна лютеница на фурна - трябва да я издиря.
До сега не съм срещала лютеница в буркан, която да няма захар и картофено или друго нишесте.
Пенева, какво лошо има в морковите? Аз ги ям, заедно с цвеклото и ряпата, чесън, лук и т.н. По- въглеходратни са, но може да се балансира, все пак не са тесто или сладкиш.

# 312
Като че ли не съм виждала лютеница без захар в магазините......А и слагаг също нишестета и др. Понякога си правя домашна в тенджера (без консервиране)  или просто си пека чушки.
Аз слагам доматите и чушките във фурната с мазнина и толкова, после ям... 
Скрит текст:
Доматите беля с белачка за домати и понадробявам, родих се откакто разбрах че има такова чудо, пиперките изтърбушвам и на едро начупвам/ нарязвам. опитвала съм и да пасирам предварително и след сготвяне, ми няма нужда, докато се готви поразбърквам и то си се надребнява... имам вариации с люти чушки, тях ги пукам, с чорбаджийски чушки, тях запържвам лекинко и добавям при сипването в буркана, завивам капачката и обръщам, патладжан и моркови не слагам, не обичам, ама вие си сложете... най-ми е вкусна лютеница само от домат и пиперка /или камба/ със сиренце и магданоз... мммм  Joy  хайде лято, идвай Simple Smile
Беки, Grinning

# 313
  • Paris, France
Dark Chokolate, честно, не виждам смисъл от изследване на този етап. Пишеш за диета. Бременна жена не бива да се храни НВ-ВМ, защото фетусът няма да развие достатъчно лангерхансови острови в панкреаса и е обречен да стане диабетик. В природата това, което не се ползува се губи, защото ресурсите са ограничени. Изследване се прави, когато резултатът може да промени лечението. В твоя случай, докато си бременна това не е възможно. Единственото, което се препоръчва е по-често хранене с по-малко ВХ на порция, така че да няма сложи на инсулин. Другото е магнезий и разни витамини. По време на втората бременност, в 28-29 седмица, при ОГТТ моята захар падаше вместо да се качва. Инсулин тогава тук не мереха, но ми обясниха, че падащата захар е недиректен показател за качваш се инсулин. Изрично ме предупредиха да не гладувам, да не постя, да ям повече фибри и по-често, да ходя много, особено след ядене и да си пия желязото и магнезия и каквото ми бяха дали. След бременността трябваше да ходя веднъж годишно на ОГТТ, вече с инсулин. Ходих 2-3 пъти и понеже всичко беше наред спрях. Голяма грешка. В момента не може да пиеш Метформин и да правиш диети, но можеш да се тъпчеш с полезни храни и да ходиш, да тичаш, да танцуваш. Спри да го мислиш този инсулин! По-хубав няма да стане

Варените моркови са силно ВХ. Оставете лютениците за есента и зимата. Сега има салати, плодове, зеленчуци, яйца и агнешко. Единствената лютеница, която ям е от люти чушки, чесън, сол и зехтин - супер люта и много полезна.

Офф- много съм разстроена, че изгоря катедралата Нотр Дам. От вчера рева като магаре.

# 314
Момичета, напоследък много ми се ядат ягоди. Да попитам как е по-добре да се консумират, за да не вдигат много инсулина  . 2-3 ягоди чисти, или със сметана.

Общи условия

Активация на акаунт