Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 14

• 45 918
  • 748
  •   1
Отговори
# 390
Аз да ви питам : няма вероятност да кача килограми от тоя Глюкофаж , нали ? От три месеца се боря с теглото , виждам резултат ,макар и не толкова колкото ми се иска , сега да не взема да кача от лекарството  newsm78

Обикновено има обратния ефект - отслабване.

# 391
Моля да ми отговорите, синът ми си изкълчи крака и лекарят - ортопед му предписа Ендотелон.
В листовката пише, да не се приема от хора, с непоносимост към захари, глюкоза и т.н. Синът ми пие 3 по едно 500 Неоформин, та питам да давам ли лекарството?
Алтекарът е на мнение, че няма проблем.

# 392
Здравейте! Убедих майка ми да се тества за ИР, лекарят й е отказал направление, но ще си го плати. Аз й казах да спре за 4 дни л-тироксина, да си яде нормално, само преди изследването да има 12 часа без никаква храна. И примерно във вторник да си купи глюкоза и да отиде в лабораторията, където да стои в покой докато не мине всичко. Пропускам ли нещо?

# 393
  • Sofia
Защо да не пие хормона 4дни?
Това не съм го разбрала...аз си го пиех,само в деня на изследването не го взех Thinking

Елора,и аз мислих първите дни да са 5,а не 2...Благодаря ти Heart Eyes

# 394
Защо да спира л-тироксина?

# 395
От сайта на Цибалаб:

"Изисквания при провеждане на глюкозотолерантен тест:

Провежда се сутрин след 12-часов нощен глад
През последната седмица не трябва да е имало остро заболяване с температура
Да не се приемат медикаменти известни с контраинсуларния си ефект – кортикостероиди, тиреоидни хормони
По време на теста пациентът не трябва да се храни или да приема течности освен вода, не трябва да пуши, не трябва да извършва физически дейности, желателно е да се избягват силните емоции и да се поддържа нормална температура
Глюкозотолерантният тест (ОГТТ) по време на бременност не изисква специална предварителна подготовка."

Може аз да не съм разбрала, затова и питам.  Peace

# 396
  • Sofia
И аз го четох това преди теста,но хич не го отразих,...забравих да питам ендото,а би трябвало тя да ми го каже...

С какво би променил приемът на хормона стойностите?

# 397
Дано някой компетентен се включи.

Между другото, чудя се и за себе си дали да си изследвам нещо. Наскоро си правих кръвни изследвания, захарта излезе доста близичко до горната граница. Отделно от това по един калкулатор си изчислих, че обиколката на талията ми разделена на обиколката на ханша е над 0.8, което също било показател за възможен проблем. Иначе - боря се безуспешно с килограмите, имам огромен апетит и желание за бързи въглехидрати. Според вас има ли смисъл да се тествам или да мина на НВ режим (мнооого ще ми е трудно)?

# 398
Смисъл има, разбира се. Щом имаш притеснения, по-добре да си установиш на какъв хал си и да знаеш какви мерки да вземеш. Има доста  хора, дето докато не видят стряскащи числа черно на бяло, не се решават да променят нещо.
Желанието за такива храни може да е от колебания на кръвната захар, високият инсулин ги прави тия номера. Повечето дето пишат тук го знаят добре това чувство...
Ако ще правиш натоварване, по-добре преди да започнеш да се храниш нисковъглехидратно, за да видиш реално какво е положението.
Казваш че ще ти е трудно, имай предвид че е трудно само в началото, после желанието за въглехидрати си намалява само, особено като установиш че не е нужно да гладуваш, а просто да се нахранваш с правилните за теб храни. Там вече ти си знаеш дали би работило по-добре за теб да махнеш всичко излишно от храната си от раз или да изключваш постепенно, всеки е различен.

# 399
     Здравейте, момичета! Преди около месец писах тук с въпрос и разбрах, че инсулинът ми, изследван през август, е висок- 11.34. Глюкозата ми беше тогава 6.27 През зимата качих 5 килограма и сега ги боря- с Дюкан, с протеинова диета, Японско чудо , но без сухари, домати и моркови- най- вече зелени салати, и когато се яде плод- по една шепа ягоди. Свалила съм 3 килограма. Аз по принцип се храня нисковъглехидратно, но лекичко да се отпусна и скорострелно напълнявам. Вчера обаче много ми се ядеше сладко и изядох половин черен шоколад и малко тахан, какао и чаена лъжичка мед. Днес пуснах доста неща за изследване, всичко е много добре, но глюкозата отново е висока- 6.32, инсулинът е намалял- 5.33.  TSH ми е паднало с 1 единица- сега е 2.23. И се чудя сега има ли подобрение на  инсулина , или това, че инсулинът е паднал, е всъщност влошаване. Моля, ако някой има идея, време и желание, да ми отговори!

Последна редакция: пт, 19 апр 2019, 14:59 от Циана

# 400
natka, много ти благодаря! Аз май съм точно от тези хора, които трябва да видят, че реално са зле, за да се вземат в ръце.  ooooh! А за храненето преди изследването - да е нисковъглехидратно колко време? Четох назад, че няколко дни преди това пък трябва да се вдигнат - така е, нали? Май ще се пробвам.

# 401
Точно затова писах че по-лесно да го направиш преди да започнеш режим. Хем ще знаеш от къде тръгваш, хем и без това преди обременяване се ядат повечко въглехидрати поне няколко дни, не на НВ режим да си до последно.
Ако си решила да се изследваш, не виждам смисъл да се приучваш веднъж към режим, тъкмо свикнеш и да ядеш пак въглехидрати за малко, после след изследването да се връщаш към режима... особено щом казваш че смяташ че ще ти е трудно да си промениш храненето. Ненужен стрес ми звучи поне на мен, но това си е моето мнение просто, ти си знаеш.

# 402
И моята е 0,8....сега се измерих. Но аз това намерих като инфо

до 0,75 - отлично съотношение;
0,75 - 0,8 - добро съотношение;
0,8 - 0,85 - гранично рисково;
0,85 - 0,9 - високо;
над 0,9 - екстремно високо с много висок риск от сърдечносъдово заболяване.

Колкото повече чета, толкова повече проблеми си откривам Simple Smile

# 403
natka, много ти благодаря! Аз май съм точно от тези хора, които трябва да видят, че реално са зле, за да се вземат в ръце.  ooooh! А за храненето преди изследването - да е нисковъглехидратно колко време? Четох назад, че няколко дни преди това пък трябва да се вдигнат - така е, нали? Май ще се пробвам.
Ако смяташ да правиш обременяване с глюкоза, няма смисъл да почваш НВХ.
Така и така сега се храниш ВВ, иди и си направи изследването, тъкмо ще покаже реалното състояние.
Пък после, според резултатите, ще решаваш какво да предприемаш.
Но предвид това
Скрит текст:
Дано някой компетентен се включи.

Между другото, чудя се и за себе си дали да си изследвам нещо. Наскоро си правих кръвни изследвания, захарта излезе доста близичко до горната граница. Отделно от това по един калкулатор си изчислих, че обиколката на талията ми разделена на обиколката на ханша е над 0.8, което също било показател за възможен проблем. Иначе
- боря се безуспешно с килограмите, имам огромен апетит и желание за бързи въглехидрати.
Скрит текст:
Според вас има ли смисъл да се тествам или да мина на НВ режим (мнооого ще ми е трудно)?
почти 100% съм сигурна, че имаш проблем.

# 404
Точно затова писах че по-лесно да го направиш преди да започнеш режим.

Аз не съм те разбрала, извинявай. Прочела съм го наобратно  Embarassed

inqpro, моята е 0.88 Sad

Франсоаз*, благодаря за включването. Ще го направя, реших. Обременяването с глюкоза поема ли се от здравната каса или не е с направление?

Общи условия

Активация на акаунт