ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 3

• 23 681
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
Добре де, ми тази нухална гънка удебелена ли е или вс точно..мисля, че тя е показателна за даун, с другото голямо шашкане пада

# 496
При мен на ехограф всичко излиза, че е наред..но от кръвните и възрастта ми дават този риск, а при тази моята приятелка още на ехографския преглед са и казали да прави амиоцинтеза , че не са добре нещата и много висок риск и в крайна сметка направи днк някъде в Швейцария го пращаха и излезе, че е ок....но близо 2 седмици, докато разбере се беше поболяла.....хич не им вярвам на тези лекари аз......

# 497
Дали някой може да ми помогне с разчитането на тези резултати?

# 498
Добре де, ми тази нухална гънка удебелена ли е или вс точно..мисля, че тя е показателна за даун, с другото голямо шашкане пада

Днес пуснах пренатален тест в Бодимед. Моята нухална гънка е 3,3 при макс 3. На ехографския преглед лекарката на база този резултат ми даде за Даун риск 1:1300, но каза нека да видим кръвта(демек БХС). Докато чаках изревах света и на финала след БХС ми дадоха комбиниран риск 1:9434. Изгубиха ми доверието, а и това е статистика, докато пренаталния тест изследва директно кръвта на бебето, която е извлечена от вашата. Бих посъветвала всеки да си го направи, стига да има финансова възможност. И нашето финансово положение не е най-розовото, но спокойствието ми струва много повече от този тест. Успех на всички и дано нямаме никави проблеми с тези рискове и тн

Допълвам. Нухалната гънка е един от белезите за Даун, също се гледа Носна костица, бедрена кост и тн. Само кръвен тест дава гаранция, която пак не е 100%, но поне си е изследване на кръвта на бебето, а не на база моята кръв, статистика или каквото и да е там...

# 499
Това БХС си е само стресиращо, не мисля, че дава някакво знание, а по-скоро насочва към пренатален тест, ако има нужда или ако лекарите сметнат за нужно. Те също работят с конкретни тестове, когато се потърси по-ниска цена идват безброй варианти.  В България има около 10 различни в цената и броя на изследваните синдроми и все пак си е божа работа, защото ще проверим това, после ще дойде нещо друго, за което ще се притесним и ще го изследваме. Жалко, че лекарите не успяват да ни обяснят и разсеят от притесненията, а ни тикат само към едно и друго изследване... Аз знаех, че бебчето няма синдроми, но заради сграховете, които ми вкара лекарката си пуснах пренатален, парите са доста, а можехме да вземем нещо за нас или бебчо... от както си видях резултата и прекъснах ходенето си при едната лекарка, да кажем, че така разбрах кое й е важно в професията 😖  Момичета, не го мислете много, пускайте или не пренатален, спестете си стреса и тревогите, не мислете "Ами ако е с Даун?", не плачете и четете информации, защото всичко е само статистика и при всеки е различно. Ако ще се притеснявате до 5тия или 9тия месец си пускайте теста и после ще си дишате спокойно. При следваща бременност БХС не бих си пуснала, а може би и пренатален, ще гледам, че в семействата ни хората са здрави, ще разчитам на ехографа и ще вярвам, че ще гушна живо и здраво бебче!

# 500
Това БХС си е само стресиращо, не мисля, че дава някакво знание, а по-скоро насочва към пренатален тест, ако има нужда или ако лекарите сметнат за нужно. Те също работят с конкретни тестове, когато се потърси по-ниска цена идват безброй варианти.  В България има около 10 различни в цената и броя на изследваните синдроми и все пак си е божа работа, защото ще проверим това, после ще дойде нещо друго, за което ще се притесним и ще го изследваме. Жалко, че лекарите не успяват да ни обяснят и разсеят от притесненията, а ни тикат само към едно и друго изследване... Аз знаех, че бебчето няма синдроми, но заради сграховете, които ми вкара лекарката си пуснах пренатален, парите са доста, а можехме да вземем нещо за нас или бебчо... от както си видях резултата и прекъснах ходенето си при едната лекарка, да кажем, че така разбрах кое й е важно в професията 😖  Момичета, не го мислете много, пускайте или не пренатален, спестете си стреса и тревогите, не мислете "Ами ако е с Даун?", не плачете и четете информации, защото всичко е само статистика и при всеки е различно. Ако ще се притеснявате до 5тия или 9тия месец си пускайте теста и после ще си дишате спокойно. При следваща бременност БХС не бих си пуснала, а може би и пренатален, ще гледам, че в семействата ни хората са здрави, ще разчитам на ехографа и ще вярвам, че ще гушна живо и здраво бебче!

Ами то така излиза, но както ти каза лекарката нищо не ми обясни, а ме остави 2 часа да чакам кръвни изследвания и да се чудя какво се случва. Вече съм спокойна, но искам да си видя резултата от теста Simple Smile иначе си е скъпичко да...

# 501
Поради тази причина тази бременност не правя БХС.

# 502
Момичета, сигурно съм напълно изтрещяла, но си задавам следния въпрос: дали е възможно заразяването например на папилома вирус или нещо друго с коремния ехограф, тъй като реално доста ниско го държат и не го почистват между пациентите?

# 503
  • Пловдив
Не е възможно.

# 504
Дано! Така ми влезе тази мисъл в главата!

# 505

мерси! а как и кой може да ме добави?

Напиши ми на лично съобщение името ти и фамилията, за да те добавя Simple Smile

Моля и мен да добавите. Ще пиша на лично.

# 506
Аз нали правих втори БХС по желание на лекаря, за да се опрефе интегрирания риск. Та всичко е наред. Аз и не съм се съмнявала, че детето е здраво, но тия лекари са способни да ни побъркат с глупостите си. Даже звънях в София да ми обяснят резултатите, за да не чакам другата седмица. Жената, която ми отговори ме пита имам ли други деца, колко са, здрави ли са родени. Обеснявам се аз, казвам, че са две здрави деца, а това е трета бременност, а тя ме пита казва „а, значи от друг партньор, нали”.  😁 И като казах, че е от същия малко се шашна. Хората не спират да се учудват като чуят за трето бебе. 😁  Аз отначало се ядосвах, а сега са ми смешни. 😁
На работа имам проблеми с пряката ми ръководителка и се чудя дали да не спра по-рано да работя. А си обичам работата и не знам какво ще правя по цял ден в къщи. Всичките ми приятелки работят, няма да има и с кой да изляза на разходка. Та съм в голяма чуденка сега....

# 507
  • Пловдив
Все пак да кажа , че за Даун няма значение, че имаме здраво родени деца или нямаме друг случай във фамилията. Това заболяване е със случайна форма...затова и мен лично то ме стряска. Другите тризомии са ми без никакъв риск.
Аз не съм си в България и тук прегледите са през месеци...преди с първата бременност само да ми скимне и хоп на ехограф, да не говорим, че имаме и лекар в семейството, мед помощ по всяко време без чакане и заплащане. Фет морфология също в Бг не ми взеха пари сега...Втората фетална пак ще ми е безплатна, но във Виенската болница. Принципно не ги поема каса, но ако голямата болница те запише като пациент поради рискова бременност, ти поемат всичко допълнително. По каса са няколко ехографии и взимане 5 пъти на кръв, после другите ехографии уж са платени, но сега ще имам една -две още безплатни като пациент на тази болница.
Тук пренатест за Даун е 850 евро (Виена). В съседната държава 700 евро( Унгария) и в следващата съседна 350 евро(Словакия).

Последна редакция: ср, 01 май 2019, 09:52 от Josefin

# 508
В Англия пренталният само за Даун е около 400 евро. Но ФМ и БХС са безплатни.
Грешките в хромозомите, не само тази, са случайни и за това е желателно да се следят при всички. Аз с предната бременност въпреки ниския риск от първия скрининг, правих и втория. Тази смятам да е пак така.

# 509
Момичета,купили ли сте си някакви книги?Много ми се иска да си взема книга за отглеждане на детето,препоръчайте някоя:-)

Общи условия

Активация на акаунт