ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 3

• 23 671
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Здравейте, момичета.
На прегледа вчера се оказа, че ще си имаме момиченце ❤
Оказа се обаче, че съм с цервикална недостатъчност и в четвъртък ще отида при Доц. Мазнейкова за второ мнение и най-вероятно ще ме приемат за серклаж и трябва лежане, за да изкараме живи и здрави до термин. Иначе бебето е 132гр. ❤ Стискайте ни палци!

# 511
Тази цервикална недостатъчност как се установява? С вагинален преглед или с ехограф?

# 512
  • София
С преглед с вагинален ехограф.

# 513
  • not found
Не се тревожи , аз имам скъсена шийка на матката и също може да се наложи серклаж , но вече не се тревожа толкова колкото като разбрах , утре ще се установи дали ще ми правят серклаж . Истината е лежане и само лежане ...

# 514
  • София
И при мен утре. Каквото такава. Ще лежим и ще се молим за изкараме до безопасни седмици.
Къде ще правиш серклажа?

# 515
Здравейте отново. Има ли някой , правил пренатал теста поради риск за даун със стойности 1 към 241 и има ли някой с по-висок риск. Голяма чуденка съм още и ми се струва излишно, но пък да не пропусна нещо и аз...
Аз правих пренатест само за Даун, защото риска от БХС излезе 1:170.
Казаха ми, че риск под1:250 се смята за висок риск.
Резултата от пренатеста излезе отрицателен, само че преди да излезе много се притесних. И пол ми казаха - момиче 🥰
Здравей, точно със същия риск ми излезе БХС днес, на кой тест се довери ти, къде го направи и колко ти струваше това? За сега май стреса ми премина и се опитвам да мисля логично..., но днес сутринта чак петите ми изтръпнаха като видях...

# 516
А как разбирате за скъсената шийка....мен с вагинален ехограф никой не ме преглежда...аз ли трябва да си искам такъв преглед.....има ли някакви индикации, че е скъсена , по които аз да се ориентирам или само преглед го показва..?

# 517
  • София
Мисля, че само с преглед с вагинален ехограф. Вчера АГто много обснойно ме прегледа и внимателно и с вагинален, и с коремен.

# 518
Няма индикации. Изключително важно е да се следи шийката на матката, най- вече след 16г.с.
И преди съм писала аз също съм с риск и я следя през две седмици.
Ще е хубаво да се види защо се скъсява, обикновенно има някаква причина.
Редно е вече на всеки преглед да се мери и да се проверява, настоявайте да ви казват и ги питайте.

# 519
Благодаря, значи да изискам от лекаря да ме гледа и за това....сега съм в 15та седмица и до момента никой не се е сетил да ме прегледа и за това.....
През колко време е желателно да се проверява за скъсяване...?

# 520
Мен д-р Сигридов изрично ме предупреди за шийката. Затова се записах на ЖК, при лекар, тук в Бургас, който той ми каза, за да може да сме сигурни че правилно ще следят нещата.
След две седмици съм на преглед и ще я измерят. Питах как се измерва,защото не знаех..
Общо взето прегледите ми винаги ще са през две седмици, по мое желание. Може и всеки ден, но ми отказаха Grinning

# 521
А как разбирате за скъсената шийка....мен с вагинален ехограф никой не ме преглежда...аз ли трябва да си искам такъв преглед.....има ли някакви индикации, че е скъсена , по които аз да се ориентирам или само преглед го показва..?
Мен също до сега не са ме гледали с вагинален ехограф. В 18 г.с съм, следващият път ще питам..

# 522
  • София
Мен с първата бременност само с коремен са ме гледали. Ако не бях попаднала на страхотен лекар щях сигурно да изкарам още някоя седмица с тези 2см. Настоявайте си да ми я следят редовно.

# 523
И мен никой не ми е гледал шийката, а съм в 17+2, за съжаление моето АГ е много трудна за прегледи, все ме отсвирва, че всичко е наред и че трябва да се виждаме през три седмици, а не разбира, че това е много за моята психика, хем си плащам и пак...
Утре пак ще й звънна да се пробвам за час за другата седмица.
Момичета да ви попитам, аз вчера цяла вечер усещах бебето, чувството е все едно имаш балонче ниско долу, което се мърда наляво и надясно, такова щастие, НО днес нищо, възможно ли е това, веднага взех да психясвам! Аз си мислех, че усетиш ли го веднъж и готово, всеки ден ще е така!

# 524
А в коя седмица си и с оперирана шийка ли си или се дължи на нещо друго скъсяването?

Мен с първата бременност само с коремен са ме гледали. Ако не бях попаднала на страхотен лекар щях сигурно да изкарам още някоя седмица с тези 2см. Настоявайте си да ми я следят редовно.

Общи условия

Активация на акаунт