ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 3

• 23 679
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
Да има група

# 481
Момичета, энаете ли като сменям гинеколога, трябва ли да вэема някакви документи от стария гинеколог эа да ги дам на новия...

# 482

мерси! а как и кой може да ме добави?

# 483

мерси! а как и кой може да ме добави?

Напиши ми на лично съобщение името ти и фамилията, за да те добавя Simple Smile

# 484
  • Пловдив
Здравейте отново. Има ли някой , правил пренатал теста поради риск за даун със стойности 1 към 241 и има ли някой с по-висок риск. Голяма чуденка съм още и ми се струва излишно, но пък да не пропусна нещо и аз...

# 485
Josefin Аз си правих тест, при едната лекарка беше среден риска, но при другата беше висок. Едната много ме наплаши, другата беше по-скоро заинтересувана какво се случва. В резултат бебчето е здраво. Ако желаеш, докато го мислиш ми пиши на лично съобщение, защото мога да ти помогна като ти дам мейла на проф. Кременски, да му изпратиш резултатите. На мен ми отговори в рамките на деня с доста успокояващ мейл с обяснения за случая ми.

# 486
  • Пловдив
Каква стойност беше високия риск? Благодаря

# 487
1:250 мисля, не го запомних, а го нямам в мен, за да съм точна.

Последна редакция: пн, 29 апр 2019, 23:05 от Krasi_mira_ni

# 488
Здравейте, момичета 😅 Честит празник и тук🙂 Бъдете здрави и усмихнати!

Мен също от време на време ме боли глава. Аз бях спряла кафето за доста време, но сега то е единственото, което ми помага. Според мен пробвай да изпиеш едно хубаво кафе, чисто/с мляко/ захар, стига да не ти е неприятно и може пък да ти мине. Може и с една кола да пробваш, никак не е полезна, но какво да се прави. Също повече проветряване, за да има кислород и много вода.

Относно лекциите за бременни, аз ходих миналата бременност и всичко си записвах прилежно в един тефтер. Тогава ми бяха интересни, половината бяха теория, половината реклама, даваха и мостри. След раждането обаче всичко се изпари 😅😅😅 Няколко месеца по-късно бях намерила тефтера и ми стана много смешно. Лично на мен най-важни и полезни ми бяха съветите на педиатъра при домашното посещение и в последствие обажданията до нея 😅 Защото понякога съветите си противоречат и е хубаво да си следваме тези на педиатъра, все пак той следи бебето.

Днес съм на работа най-после и ви пожелавам слънчев ден!

# 489
Здравейте отново. Има ли някой , правил пренатал теста поради риск за даун със стойности 1 към 241 и има ли някой с по-висок риск. Голяма чуденка съм още и ми се струва излишно, но пък да не пропусна нещо и аз...
Аз правих пренатест само за Даун, защото риска от БХС излезе 1:170.
Казаха ми, че риск под1:250 се смята за висок риск.
Резултата от пренатеста излезе отрицателен, само че преди да излезе много се притесних. И пол ми казаха - момиче 🥰

# 490
Моят риск беше 1:160 и лекаря ме посъветва да направя даун,не съм се съмнявала че има нещо,единствената ми чуденка беше за пола защото все не се показваше да го видим Simple Smile,да ви кажа момичета не съм много по газираното но тези дни много ме гори за него най вече за кола...

# 491
Likeawind с газираното съм същата работа....
denydeleva честито за момиченцето! 💕
Вчера цял ден имах главоболие и след един хубав сън,всичко е наред.

# 492
Преди не пиех много газирано, единствено биричка... но сегааа, като видя кола и моля поне за една глътка без да си поръчвам. Все пак мисля, че е вредна.
Но ако помага като лек за главоболие ще се жертвам хахаха, че и аз по празниците имах постоянна дразнеща болка, която също мина днес след хубаво наспиване Simple Smile

# 493
  • Пловдив
Значи и при по висок риск може да си даде отрицателен пренатеста. Честно казано се колебая, защото риска ми е 1 към 360 след това преизчислен 1 към 241 обаче само кръвта е проблем, в смисъл, че нухалната ми гънка е даже минимума. А имам и таласемия и ми казаха , че може да има връзка завишения ми риск като ми взимат кръв нали имам по малки кръвни телца и оросявянето към бебето като цяло не е супер..

# 494
Josefin, аз съм с риск 1:170 и също се чудя дали да правя....имам приятелка, която беше с риск под 1:100 и я бяха подлудили от стрес от глупавите им статистики, а в крайна сметка има живо и здраво бебе.....
И аз трябва да реша в най-скоро време....

Общи условия

Активация на акаунт