ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 3

• 23 664
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
И мен никой не ми е гледал шийката, а съм в 17+2, за съжаление моето АГ е много трудна за прегледи, все ме отсвирва, че всичко е наред и че трябва да се виждаме през три седмици, а не разбира, че това е много за моята психика, хем си плащам и пак...
Утре пак ще й звънна да се пробвам за час за другата седмица.
Момичета да ви попитам, аз вчера цяла вечер усещах бебето, чувството е все едно имаш балонче ниско долу, което се мърда наляво и надясно, такова щастие, НО днес нищо, възможно ли е това, веднага взех да психясвам! Аз си мислех, че усетиш ли го веднъж и готово, всеки ден ще е така!

В началото не се усеща постоянно така, че спокойно. В големите месеци ще видиш какво ритане пада. 😁

# 526
Предполагам, че сме коментирали темата безброй пъти, но ми е излязло от главата. Понякога ми се случва главно когато лежа да ми става твърд корема около пъпа. Става като топка за около минута и спира, това се случва по веднъж на ден, не всеки ден. Какво е това контракции ли са? В Петък съм на преглед и ще питам, но все пак за успокоение.. питам вас.

# 527
Нали контракциите са на матката? Значи би трябвало около пъпа по скоро да е някой спазъм на мускул. Според мен матката не е още толко високо за да е тя. Мен тия дни всички мускули на корема напрсво ми се схващат явно от разтягането и пак така около пъпа усещам болка

# 528
Предполагам, че сме коментирали темата безброй пъти, но ми е излязло от главата. Понякога ми се случва главно когато лежа да ми става твърд корема около пъпа. Става като топка за около минута и спира, това се случва по веднъж на ден, не всеки ден. Какво е това контракции ли са? В Петък съм на преглед и ще питам, но все пак за успокоение.. питам вас.

И при мен така, става твърд эа малко, но при мене под пъпа, някъде долу между пъпа и срамната кост... аэ си мисля, че се върти, и се опира на коремната стена някак

# 529
  • Пловдив
Аз го имах това усещане с първата бременност, но ми бяха дали магнерич или магнерот, в общи линии може би се случва често.

# 530
Нали контракциите са на матката? Значи би трябвало около пъпа по скоро да е някой спазъм на мускул. Според мен матката не е още толко високо за да е тя.

В 14гс матката е вече на нивото на пъпа.
Контракцията е втвърдяване на корема. Става като камък.

# 531
  • София
В 16+2 дни съм. Нямам операции и не знам защо така стана. С баткото не са ме преглеждали за шийката, но нямах проблеми-дори го преносих една седмица.

# 532
Нали контракциите са на матката? Значи би трябвало около пъпа по скоро да е някой спазъм на мускул. Според мен матката не е още толко високо за да е тя.

В 14гс матката е вече на нивото на пъпа.
Контракцията е втвърдяване на корема. Става като камък.
Целият корем или само на определено място. Защото при мен е на едно място издува се, става твърдо, с размера на ябълка изглежда подутината.

# 533
  • not found
И при мен утре. Каквото такава. Ще лежим и ще се молим за изкараме до безопасни седмици.
Къде ще правиш серклажа?
В Майчин дом- Варна , но дано не се налага , утре ще видим Simple Smile
А за прегледите мен само веднъж са ме гледали с коремен егограф или както се казва . В 12 сед.ме записаха на жк и ми направиха вагинален преглед и ехограф - тогава се установи скъсяването , но от вагиналния преглед се установи , че е мека и шийката, което е по- притеснително .
При феталната морфология споменах за това на лекаря и той също премери шийката .
Стискайте ми палци утре Hug

# 534
Мими, при мен бяха на целия корем. Не знам има ли друг вид. Най-добре се консултирай с лекар.

Голди, стискам палци!

# 535
Относно стягането - имала съм и на целия корем и като точно по-горното описание като ябълка малко под пъпа. Simple Smile Според мен са вид контракции - от безобидните на Бракстън. Не съм чувала да се усеща като втвърдяване бебчето,но знае ли човек. Simple Smile

# 536
  • София
Здравейте. След прегледа при доц. Мазнейкова ми се размина серклажа за сега. Шийката е 24мм. и плацентата е превия. На магнезии и утрогестан съм и дано избутаме до безопасни седмици. Ще се лежи и всяка седмица на прегледи.
Иначе малката госпожица вече много се движи и снощи и татко и я усети ❤

# 537
Измерват ли ви дължината на маточната шийка? Ние ли трябва да поискаме това или АГ-то трябва да го предприеме? Имах няколко дни болки и във вторник съм на преглед, да поискам ли такова измерване?

# 538
  • София
Моя Аг винаги ме гледа на вагинален и си измерва и следи шийката. За другите не мога да кажа. Ако не я мерят си искайте, защото е сериозно.

# 539
Мен никой не ме е преглеждал с вагинален, а съм сменила поне 3 АГ-та, на следващия преглед ще настоявам да ме видят....

Общи условия

Активация на акаунт