ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 3

• 23 611
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
По ЗК е това. Извън него какво ще реши АГ да ви пусне, вече е лична преценка:

Три гинекологични прегледа
Трикратно изследване на кръв и урина
В началото при първия преглед изследване на: кръвна група, хепатит В, СПИН, сифилис.
Двукратно изследване на влагалищен секрет (на първият гинекологиен преглед и в 35-37 гестационна седмица)
Еднократно изследване на цитонамазка
Две ехографии (при жени над 35 години – 3 ехографии)
Ежемесечно проследяване на кръвно налягане, обиколка на корем, височината на „дъното“ на матката, теглото на бременната

# 676
Утрогестана го слагам заради плацента превия и болки ниско долу от време на време. А предната бременност ги слагах до началото на 9ти месец заради контракции същата доза. Даже при нужда слагах и на обяд.

# 677
Аз се следя на две места - по ЗК и на частно и общо взето всеки месец ми пускат кръв и урина или секрет. Но така съм по спокойна.
Утрогестан още вземам - веднъж по 2.
Сега пък се разболях, с хрема съм, боли ме гърлото и лека темп. ок 37.1-37.3.
Пия парацетамол, чай, лимон с джинджифил, мед, но ми е много отпаднало.

# 678
Момичета, и аз съм с контракции и болки. От началото на 18 седмица започнаха. Мислих, че е от преумора и гледах да лежа повече. Но след като три дни продължиха болките, ходихме в спешен кабинет. Успокоиха ме, че бебето и плацентата са добре. Изписаха ми магнерот и но шпа.
Болките ми са в корема понакога и в гърба, кръста, опашката, че и краката. Като цяло болките не са много силни, но постоянни за по няколко часа на ден.
Четох, че от разтежа на матката и разтягането на връзките може да има такива болки.
Не знам как ще изчакам до прегледа. Гинеколожката по телефона каза, че не й звучат притеснително симптомите ми, да взимам хапчетата и да се видим по план за жк в четвъртък.
Има ли някой с такива болки?
Кръв,урина и секрет до сега веднъж са ми пускали по жк.
Утрогестан слагах до 12 седмица, пак заради болки.

# 679
Може ли някой да опише как точно се усещат тези контракции.....
Аз имам различни и странни усещания, но не мога да преценя кое е нормално и кога трябва да се притеснявам....?

# 680
И аз тази седмица си усещам корема странен болят ме всички мускули по него и отстрани и около пъпа и ниско долу си ме боли от началото. Вчера бях на преглед питах доктора дали не са някакви контракции и аз да не съм разбрала. Каза, че не са а че матката си расте и затова ме боли, а и корема доста ми порастна за един месец и това си е доста разтягане на тия мускули. Питах си го да пия магнезийй за мое успокоение, изписа ми и да пия но-шпа.

# 681
Аз не мога да помогна с описанието на контракциите. Усещам някакви по-различни неща на моменти, но изобщо не мога да преценя контракция ли е какво е. Успокоявам се с това, че не са много болезнени и така Simple Smile

А мерят ли ви шийката на матката? Мен малко ме притеснява, че моята е 3 см (не знам колко трябва да е в 4 месец) и, че плацентата все още е ниска, което вече мисля, че е нормално и би трябвало да се вдигне след време. Какво мислите?

# 682
Kalina,само силни болки трябва да те притеснявят,нищо друго като цяло. Simple Smile
Усещането е точно като стягане,усещаш корема си необичайно твърд и някак по издаден и изпъкнал,на пипане ще усетиш разликата. На мен ми се случва обикновено като лежа по гръб с изпънати крака.
IkmEe,нормално е да е още ниска,моята шийка е 3.7. Simple Smile

# 683
3 см е гранично, но все още е ОК. Спокойно!

Аз не мога да помогна с описанието на контракциите. Усещам някакви по-различни неща на моменти, но изобщо не мога да преценя контракция ли е какво е. Успокоявам се с това, че не са много болезнени и така Simple Smile

А мерят ли ви шийката на матката? Мен малко ме притеснява, че моята е 3 см (не знам колко трябва да е в 4 месец) и, че плацентата все още е ниска, което вече мисля, че е нормално и би трябвало да се вдигне след време. Какво мислите?

# 684
Момичета, да ви питам някоя да е слагала вагинални таблетки флуомиэин? предписаха ми ги, но не е ли много рано в пети месец да ги слагам...

# 685
И на мен само в началото са ми пускали кръв и урина. В нефроложката, при която ходих за болките в бъбрека, се разбрахме всеки месец да си пускам стерилна урина, за да следим за бактерии. Ако утре сутрин не забравя мисля да го направя.
Контракциите си ги усещам като стягане и втвърдяване на корема. Странно чувство. Слава Богу напоследък по-рядко ми се случват. Но не мога много да стоя седнала (а работя на компютър), защото получавам тежест ниско долу.
Феталната морфология беше 19-23 седмица, нали? Реално не би трябвало да има значение дали ще отида в 20 или 22 седмица? Още обмислям.
Като получите контракция, ако можете легнете на лявата страна. По-бързо се овладяват.

# 686
За контракциите ми изписа Биолектра по 2 на ден, днес и вчера не съм получавала, дано да спрат. За феталната 2рата аз знам, че се прави между 18-22 седмица, моят час се пада в 19 седмица и 3 дни. Днес си пуснах за втори път кръвни изследвания хемоглобина ми е нисък, смениха ми витамините от Огестан на Фемибион 2 дано се нормализират нещата.

# 687
И аз знам, че втората ФМ е 18 - 23 г.с. Моята дата е за 19 г.с.
Някои казват, че няма смисъл да се прави късната (трета), особено ако всичко е наред при втората. Аз още не съм решила.

# 688
Аз съм в 18 гестационна седмица и 6 дни, преди три дни бях на фетална морфология и докторът ми каза че в момента мозъкът се развива все още и е рано за този преглед. Каза поне след четири седмици да отида отново. Поне разбрахме пола на бебчето както и действително как изглежда на 3 и 4д.

# 689
Момичета, аз съм вече почти в 19 г.с. и още не ми е спрян дуфастона, пия го 3 по 1,  започвам да се тревожа, не пия ли много вече.. ще се побъркам

Общи условия

Активация на акаунт