ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 3

• 23 606
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
Аз съм в 16та седмица и ми казаха да намаля дуфастона на 1т.и да го спирам ... но пък се притеснявам нещо да не стане като го спра....принципно знам,че до 3м.се взима,ама.....

# 691
Аз съм в 16та седмица и ми казаха да намаля дуфастона на 1т.и да го спирам ... но пък се притеснявам нещо да не стане като го спра....принципно знам,че до 3м.се взима,ама.....
И аз точно по тази причина не знам вече, бях го намалила веднъж, получих кървене, пак ми го увеличиха.. имах няколко пъти кървене и сега ме е страх като ми го намалят пак да не стане нещо... Не знам дали не вреди на бебето, вие как мислите?

# 692
И аз съм в 19с. И ще го пия още, че си имам болки ниско долу и за всеки случай доктора каза да си го пия.

# 693
  • Пловдив
Аз ходих днес на преглед по ЗК. Казаха, че е момченце бебето. Но това, което ме притеснява е, че на предните прегледи беше 3 дни по-напред, сега го изкараха с цяла седмица...Ще видя на 20-ти и при другия лекар как ще е и ако наистина има толкова голяма разлика ще питам...

# 694
Аз в понеделник ходих на преглед, ехографа показа 20с+1д.а по принцип съм в 19с. Мисля че е нормално и тепърва ще има разминавания с ехографа не е нещо притеснително, все пак той показва спрямо развитието на бебето в коя седмица е. Не е страшно

# 695
Аз ходих днес на преглед по ЗК. Казаха, че е момченце бебето. Но това, което ме притеснява е, че на предните прегледи беше 3 дни по-напред, сега го изкараха с цяла седмица...Ще видя на 20-ти и при другия лекар как ще е и ако наистина има толкова голяма разлика ще питам...
Няма нищо притеснително. Растат с различен темп. В даден момент може бедрото му да изостава, а главата да е напред в развитието. Мерките са ориентировъчни както захване лекаря. Синът ми е бил и 2 седмици напред и 1 седмица назад спрямо термина.

# 696
  • Пловдив
И аз така мисля, но нали знаете, че чoвек все си намира какво да го чопли отвътре. Grinning
Но някак си този път за първи път се развълнувах, като ми казаха пола, и някак си ми стана по-реална цялата история.

# 697
Аз за това бях казала на моя да ме информира за нещо единствено в случай на проблем 😂Отивам, лягам, преглежда ме и чао😂Даже пола не исках да знам.

Тук практиката е точно такава. Никакви подробности не знаеш, никакви изследвания не виждаш. Нямаш поводи за драма. 😂

# 698
А имаше ли някой с Тромбофилия и да ходи при Сигридов?
И на каква схема сте с инжекциите?

# 699
А имаше ли някой с Тромбофилия и да ходи при Сигридов?
И на каква схема сте с инжекциите?

Аз, но терапията си зависи от мутацията.

# 700
Аз също. Но все още съм само на аспирин.
Каза, че на следващия преглед ще видим как са нещата и може да мина и на Фраксипарин.

# 701
  • Пловдив
Аз за това бях казала на моя да ме информира за нещо единствено в случай на проблем 😂Отивам, лягам, преглежда ме и чао😂Даже пола не исках да знам.

Тук практиката е точно такава. Никакви подробности не знаеш, никакви изследвания не виждаш. Нямаш поводи за драма. 😂

Да и при нас ама аз съм си приказлива и лекарката ми е като скумрия. Трябваше нашенка да намеря , да ме забавлява с приказки хаха. То дано всичко е наред.
На мен сега като казах на работа, че съм бременна и ми назначиха куп изследвания тъй като съм с малки деца и куп забрани какво мога и не мога да правя. Но изследванията са за антитела към шарки от 5 вида. Важно е, защото някои са реален риск за бебето. Спомних си , че преди 2 месеца гинеколожката ми каза, че нямам антитела за рубеола и като родя трябва да ме ваксинира. Тогава си викам ами аз съм я карала, тази иска да ми вземе пари...но сега като от работа ми назначиха същото и не ми е забавно вече. Може би ако е така ще трябва да спра да работя отсега с решение на някаква трудова медицина. Не се оплаквам, даже почнах да си мисля как си почивам отсега. Бях се нагласила от лятото да искам с болнична комисия освобождаване, тъй като имам анемия таласемия , а тя е причина номер 1 за по-ранно освобаждаване от работа на бременни (с нисък хемоглобин), но може и да стане заради антителата на рубеола..

# 702
Аз съм от поколението без ваксини, шарки не съм карала и тази работа с изследванията и имунизацията я минах преди опитите за второ.

Силно стискам палци нищо да не олепиш и по-рано да те пуснат в майчински!

# 703
На мен ми смени схемата, искаше да видим ако слагам инжекции през ден и редувам с Аспирин как ще се държат показателите и вече 3 ден не мога да се видя с него, защото сестрата не ми дава. Направо бях побесняла днес. Утре уж в 16 ще ходя и ще ми ги разчете. Такова безотговорно отношение не съм очаквала.

# 704
Момичета, днес бях на втора Фетална морфология и ще си имаме момченце, всичко е наред спрямо замерванията, но малко се притесних. Термина ми по цикъл е 08.10 , обаче на предната фетална ми го изместиха на 02.10 защото се развива по- напред... Миналата седмица бях на обикновен преглед и там ми казаха според обиколката на главата, че бебето е в 18г.с. и един ден... А днес на феталната, което е седмица след прегледа е 18г.с. и 3 дни... според замерени кости на бебето. Питах доктора, каза че стомахчето се развива както трябва и няма място за притеснение, ама как за една седмица е порастнало само с 2 дни. Има ли някоя от вас, при която също да е било така?

Общи условия

Активация на акаунт