👨‍🍳 Hell’s Kitchen 👨‍🍳 България - сезон 2, тема 4

• 30 217
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
Я кажете как замесвате това тесто за кори,моля!Аз обожавам готвенето,не сме на диета,ама и ни личи.Единствено синът ми е прав,строен ,елегантен.

# 211
Ами най- елементарно е моето- брашно, вода и сол. Точни количества не мога да дам, но приблизително 500- 600 гр брашно, 250 мл вода и към 15 гр сол. Трябва да е средно твърдо тесто,  да не лепне по ръцете. В случая за доизмесването използвах брашно, а не мазнина. Има най- различни рецепти, ама тази е най- простата и с подръчни материали🐷😊.
Да питам, понеже пропускам напоследък, какво е станало, че ги беше строил отплед Ангелов като наказани и без куртки? Само края хванах, като им набиваше канчетата нещо?

# 212
  • Пловдив
Бяха издънките на вечерта

# 213
Много се забавлявах как от отбора на жените само "некадърната" Чилева не беше отпред Joy
С всичкият хейт по неин адрес започнах да я харесвам Smiling Imp

# 214
Половин кило брашно, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. оцет, 2 с.л. олио и топла вода. Месенето е по-важната част и се бие в мадата да се изкара въздуха.

# 215
Много се забавлявах как от отбора на жените само "некадърната" Чилева не беше отпред Joy
Ангелов харесва характера на Чилева, никога не се отказва....! И аз я харесвам, има някак отрито поведение, отборен играч е,макар, че веднъж я обвиних в саботаж!

# 216
Не  харесвам Чилева, имам непоносимост към хиперактивни "компетентни" кресли.

# 217
  • Варна
Phenix, zari65, да се присъединя и аз към вас за тестото.

марулета, наистина нищо особено няма като съставки, както са писали и двете дами - брашно, малко сол, може лъжичка олио, хладка водичка (не гореща или ледена, а просто хладка както му викат бабите). Аз лично добавям и щипка захар, лъжичка оцет, чуквам и едно яйце в брашняното кладенче (кратерче) и започвам търпеливо и нежно да разбърквам и да придърпвам по малко, по малко брашанце от стените на образувалото се брашняно кладенче докато започне онова в средата, което разбърквам от някаква си бозяна каша с консистенция на лепило за тапети в нещо като истинско тесто да заприличва. И се продължава с трудоемката част - същинското месене. Мачка се, меси се, хвърля се от високо, премесва се, брашно се добавя "колкото поеме" (винаги много ме е развеселявал тоя ретро израз - "колкото брашно поеме" Grinning , но си е така Дявол да го вземе при замесването на самото тесто). Някои домакини го оставят самото тесто леко да си почине в хладилник преди да точат, аз обаче действам напред със следващата крачка - разточването. Оформям топчици с големината горе долу на кайсийка, разточвам всяко едно топченце до диаметър горе долу педя, редя ги 4 или 5 една върху друга тези корички като намазвам между тях или разтопено масло, или сгрята свинска мас (на кой както му е вкусно, религията позволява или просто плънката изисква Wink ). Разточвам си така няколко бъдещи полу-многолистни заготовки хвърлям в хладилника добре да стегнат и после доразточвам всяка една от "тортичките" тип - тесто, мазнинка, тесто, мазнинка и така поне 4 пъти и на финална вече истинска кора, която можеш и да навиваш, и да редиш, и каквото си искаш да правиш с нея. Адски трудоемко е обаче и времеемко... феноменална баница ми се получава всеки път, но повярвайте ми правя я не повече от два пъти в годината... а мъжлето толкова да я обича и все очи жални ми прави... Grinning Grinning

Последна редакция: сб, 13 апр 2019, 15:17 от Spirit Crusher

# 218
  • София
Номера на тестото за кори за баница е то да се е отпуснало добре. Като го дръпнеш да си остане така както си го дръпнал, а не да се връща в начална позиция. В противен случай тестото ще е жилаво и трудно за точене.

# 219
  • Другата България
Не  харесвам Чилева, имам непоносимост към хиперактивни "компетентни" кресли.
Аз също. Peace
Ангелов харесва характера на Чилева, никога не се отказва....! И аз я харесвам, има някак отрито поведение, отборен играч е,макар, че веднъж я обвиних в саботаж!
От жените не беше ли и Светлана НЕ извикана пред строя? А не само Чилева? Според мен от жените бяха Варта, Ралица и Татяна. Та да не преувеличаваме все пак. Wink

# 220
Адски трудоемко е обаче и времеемко... феноменална баница ми се получава всеки път, но повярвайте ми правя я не повече от два пъти в годината... а мъжлето толкова да я обича и все очи жални ми прави... Grinning Grinning
Лелееее, аз ако трябва толкова да я точа, отказвам се.... Heart Eyes

# 221
  • Sunshine state
Кори няма никакъв шанс да точа, купувам готови.
Мери, и тя беше отпред, понеже нали бе от номинираните за изгонване и водеше синия отбор.

# 222
Мери, всички жени са строени пред Ангелов. Всички без Чилева

# 223
  • Другата България
 newsm78 Така ли? Направо изключих, че беше номинирана и затова е била отпред, ама като цяло май нямаше оплаквания от нея Ангелов. Затова съм се заблудила явно.
Извинявам се тогава. Peace

То аз дремах, та изглежда съм го проспала нейното стоене пред строя. Не разбрах само какъв беше замисъла на това да си свалят всички куртките и същевременно да няма изгонен. newsm78
 Laughing И Тихомиров съм проспала.
Благодаря ви момичета, че съм явно шматка заспала.

# 224
Вартичка не си я давам, само да е посмял да я изгони Ангелов.

Общи условия

Активация на акаунт