Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 16

• 44 649
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Здравейте, предстой ми записване за женска консултация-опциите са ми следните доктори: Кайрякова, Стоянова, Иванчева, Кръстев и Ненов.
Искам доктор,с който може да се комуникира и по тел., но незнам кой да избера.
Може ли ако някоя от вас се е следила при тях да ми даде съвет и мнение.

Аз съм при Стоянова, даде ми визитка и съм я търсила два пъти досега по телефона, единия път не вдигна, но ме потърси по-късно през деня. Нямам кой знае какви впечатления, защото съм била само на два прегледа, мила и внимателна е. Но има и лоши мнения за нея по темите, така че не смея да препоръчам.

# 91
Maniuni благодаря за мнението. Ще трябва да реша, но още незнам.

# 92
  • София
Здравейте, търся мнения за добри гинеколози за лечение или операция на миома и необичайно кървене от матката (не съм бременна). Дали някой знае конкретен доктор, който да ми препоръчане в МБАЛ Надежда?

# 93
Еленчев бих препоръчала аз.

# 94
Еленчев бих препоръчала аз.
+1 за Д-р Еленчев

# 95
Здравейте,
Въпросът ми е към раждалите в Надежда по естествен път - клизма задължително ли се прави преди нормално раждане и къде се прави самата процедура?
После в банята в родилна зала ли се взима душ и т.н.?

# 96
Процедурата се прави в родилна зала, там е и банята. Не знам обаче дали е задължителна, мисля че не.

# 97
  • София
Не е задължителна. Аз не исках, но успяха да ме разубедят Simple Smile

# 98
Като лежах за задържане през моята стая всеки ден имаше ново момиче с планирано секцио и на тях задължително им правят, затова питам.
Аз искам да ми се направи, колкото и гадно да звучи... те се страхуваха, но после така им олекваше, че чак бяха доволни Smiley

# 99
Ако не си направи клизма преди родилна зала, на родилната маса не може да напъваш.По-добре с клизма да ходиш до тоалетната, отколкото на родилната маса - реши си сама.

# 100
Аз родих преди 45 дни. Клизмата ми се направи в една стая в гинекологичното отделение, където бях настанена ден по-рано защото бях за индукция. Не е чак толкова неприятно, веднага след клизмата отиваш в стаята си, чакаш 5 мин или колкото можеш и после можеш да се изкъпеш.
Препоръчвам да си я направиш защото по време на естествено раждане не можеш да се контролираш. Аз пиех по малко вода по време да контракциите и веднага след раждането без да искам пълният ми мехур се изпразни и се изпишках, дори не го усетих, а разбрах като чух док да казва бързо да се смени постелката... така, че направи си клизмата за да не го мислиш и това.

# 101
Аз точно затова питам, защото предпочитам да ми направят. Знаех само, че за секцио е задължително.

# 102
  • Beyond the stars
На мен клизмата ми беше свръх кофти изживяване. Първо супер много ми прилоша по време на самата процедура. След това в тоалетната имах зверски колики и болки, чак ми се виеше свят.
Това преди секцио нали, в смисъл нищо общо с болки от контракции или нещо.
Нямам идея защо ми се отрази така.
Отделно сигурно 20-30мин не мръднах от Wc-то и както бяхме две в стая с една тоалетна и с клизми през 10мин, ако и на съквартирантката й се беше отразило така, щяхме по спешност да ходим в комшиите Bowtie

# 103
Няма такова нещо, като едновременно и на двете родилки в стаята да направят "манипулацията".
Акушерките са много внимателни.
Прилошало ти е от вълнение, сигурно.

# 104
  • Beyond the stars
Не съм казала едновременно, но през 10тина минути макс беше манипулацията. Ама ако съквартирантката беше като мен щеше да е крайно недостатъчен интервал. Grinning
Също не съм казала, че не са били внимателни. Въпреки, че н пъти ми повториха, че нямало как да ми прилошее Grinning
Тъй де, преживяването е субективно все пак. В интерес на истината точно към клизмата бях супер положително настроена:grinning:

Общи условия

Активация на акаунт