Любители на кучета - 92

• 30 643
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
Името Киви много ме кефи Simple Smile

Един злобар от нас
Няма злобар. Нещо не ми дава да кача снимки

# 526
  • София
A walk to remember или разходка из полето Simple Smile

# 527
  • Bарна, морето, сините вълни
Страхотни, страхотни. Heart
Ние днес бяхме в морската с Еро, най-после ги запознахме с Хектор, ама Ерос искаше да го изяде през намордника. Ама и френчо не отстъпва, перчи се като петле, хич не го уплаши, въпреки че Еро се мяташе като дзвер. В крайна сметка ги разхождахме леко отдалечени.
Малко преди да седнем на едно заведение баба и дядо ни питаха дали ще сядаме и казаха, че щом ние ще сме там те ще си тръгнат. Joy Направо едва не пуснах сълза, че някакви хора, които мразят животни няма да са до нас.

# 528
Малко Сладко Коте, снимките ти са уникални! Душичка! Simple Smile

Аз да се оплача... Успях да се присъединя към клуба на навехнатите. И моя глезен отиде... Пробвах да тичам с тоя глезен и стана по-зле. Ласи ще тъгува... Sad

Добре че поне миналата седмица успях да почистя и напръскам хубаво цялата бърлога. Специални благодарности на Биляна, с нейна помощ Ласи вече си има една непромокаема постелка за правене на гнездо.

# 529
  • Bарна, морето, сините вълни
Стига, деее. Хич не трябваше да пиша тук за крака. Дано си последната пострадала! И бързо да ти минава!

# 530
  • София
Бързо да минават контузиите!
Тея двамцата добре се разходиха, сега спят уморени.

# 531
Коте разкошни снимки от полето. Няма такъв кеф - зеленина и спокойствие. Гледам, че и двамата са на повод. Не ги ли пускаш поне там да се разтичат?
amy_nka бързо да ти минава навехнатото 🤗
А на Ерос ако му докопам тая сладка муцунка, ще го уморя от целувки. 😘
Не за вас, ама аз много си го целувам Макс по главата и дундавите бузки ☺

# 532
  • София
Не ги пускам, че при последното пускане Балу заби една овца в някакъв дол, едвам я измъкнаха оттам, цялата в кръв. Оцеля, ама...
Има крави, има рибари, а и лисици има наоколо, та хич не ми се рискува. Особено с кравите - диването обикаля кравата и я лае, а тя се чуди струва ли си да му тегли един къч или да продължи да си преживя. Подозирам, че накрая на кравата ще й писне и ще го срита, само за да млъкне...
Тичат на воля на двора. Това мога да им предложа, щом си настъпват ушите и се правят на глухи, като ги викам.

# 533
  • под тепетата
Коте, и при нас има лисички. Ще видим как ще се разбират с Ози, че той си мисли, че цалата степ е негова.

# 534
Значи ви е населено полето. Аз като ходя на село Макс го пускам след като подминем стадата, че не го знам как ще реагира на овце и кози. Кравите не са му в категорията и ги отбягва. Ама надуши ли дивеч си го гони, ама на края се връща пак при мен дори. Е, вярно че ми е свито сърцето, ама то си му е в кръвта.
Билянанще се гонят с лисичките, той Ози си е ловец и инстикта си е инстинкт.

# 535
  • София
Здравейте, момичета! Надявам се, че в днешният празник на труда, почивате повече, отколкото да се трудите и разхождате вашите косматковци 😀. Да похваля малкия Чарли, че се научи да и да пишка на памперса, вече 2 седмици е отличник! Наложи се да го оставим по Великденските празници малко на гости при добри домакини, та и там е бил послушен. Естествено, като се съберат много хора става буен, но предполагам, че е нормално предвид, че още е малък. Биха му и третата ваксина, та след седмица, живот и здрави, ще ни е първата разходка навън. И по този повод искам да попитам следните неща:
- кога го извеждате сутрин и вечер - преди или след хранене?
- някакъв ориентировъчен час и всеки ден по едно и също време ли?
- има ли значение, че все още яде по 3 пъти на ден, т.е. преди или след всяко хранене ли да го разхождам?
- като вали (най-вече тези с малки кученца) - слагате ли му дъждобран?
- също - чудя се кога да го изкъпем тоз сладур, защото ми се струва вече време, а нищо никъде конкретно не намирам... все пак е почти на 4 месеца и е станал много пухкав.
Ето и поздрав от него:

Знам, че станаха доста въпросите, но ви благодаря предварително за съдействието.
А мислите ли, че е добра идея да отидем на училище за кучета с него? Някой има ли опит с подобни? За сега слуша и изпълнява команди като седни, пусни и "не", но не винаги. Май само на "не"-то слуша 😁. А иначе е голямо забавление с него, не мога да се оплача 😀. По-късно ще пусна пак някоя снимка, само да ги намаля малко, че от телефона не стават.

# 536
Влюбих се 😍
Аз препоръчвам първо храненето и след това разходката, на бебетата им трябва 10 минутки след пиене на вода и са готови за пишкане. С акането е горе долу пак така.
Вземете си и лакомства за разходките. Щом си свърши работата да има награда. Ако имате възможност да го разхождате в началото по 3 пъти на ден, след всяко хранене ще е супер. После къо намалите яденето на 2-пъти дневно и разходките ще станат толкова.
Животните като свикнат с разходки, общо взето си ги търсят в едно и същи време. Примерно моето, като стана сутрин веднага скача около купичката и после в антрето за нагръдника. Свикват много ако има изградена рутина.
За къпането, гледайте само да не е хладно, да не настине. Иначе май вече може да го къпете Simple Smile Само трябва да се изчака седмица след външно обезпаразитяване. Simple Smile иначе го решете често, да не се спластява козинката. Дългокосместите имат дерматологични проблеми при спластена козина ❤ Много да ви радва бебето, страхотно е.

# 537
  • София
Разходката на възрастно куче е добре да става ПРЕДИ хранене.
За кученца се прави веднага след сън, след хранене и по някое време през деня. Колкото повече се извежда, толкова по-бързо и лесно ще свикне, че навън се вършат всички нужди. За бебе куче само 3 разходки са крайно недостатъчни,  но ако нямате възможност за повече, и 3 вършат работа.
Може да го изкъпете, да, следете само кога е обезпаразитяването за външни паразити. Седмица преди и след такова обезпаразитяване (ако е с капки) не е добре да се къпе.

# 538
  • София
Този Чарли е страхотен сладък пух! Heart
И браво, че се е научил да ходи на пелена. При нас това така и не се случи, тъй като пелената биваше разкъсана за секунди.
Аз напоследък свикнах Харли да го извеждам 5 пъти дневно и не знам какво ще правим, когато отново вляза в работен режим.
Вчера ходихме до Джъмбо и накупихме украса за рождения му ден. В петък ще го изкъпя предпразнично, за да е неотразим в събота. Grin

# 539
  • sf
Тази сутрин за първи път го водих в парка от инцидента с крака. Поигра си доволно с приятелчетата си. На обяд го изведох за едно пишкане и зад блока попаднахме на едни хлапета, които за 20 мин му стопиха лагерите, езика му стигна до земята 🤣 Сега предполагам,че спи, а аз съм на работа.

Общи условия

Активация на акаунт