Любители на кучета - 92

• 30 682
  • 760
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Нексгарда го хвърлям при хранене в купата с ядене и така минава. Ако и го давам така просто е кошмар. Подавам, тя лапва и стиска в уста. Почват да текат лиги на струйка, но не дъвче и не гълта. Аз я гледам, тя се лигави и също ме гледа, но не гълта. Ако отклоня поглед, се обръща и плюе. Гадина.
Обаче съм най-доволна от него.

В петък тръгваме на път, ще ходим на Дунава. Аз, Рея и йорки на задната седалка. Но ще тича по нови полянки няколко дни.

# 361
Аз за сега съм спряла така привличащите ръмжене кокали. За друго не ръмжи. Последните дни ме лъжат с идея да заработя и малко съм намалила и внманието, но гледам да не забравяме оттренираното и забелязвам, че има подобрение поне в това . Утре или в петък тръгваме за България и се надявам да нямаме проблеми на границата....та сега пък ще се отдам и на събиране на багаж и ... Весело изкарване на празниците на всички вас, да има мнооооого агнешко за любимите!
ПС: Вчера взимах гранули и благодарение на вас, четох по гърба кое какво съдържа. Изненадах се колко много видове започват с царевица, та като видях телешко месо поставено като първо и мозъкът ми спря за секунда Blush

# 362
За Нексгарда, може да го нарежете на ситно (с голям нож, че е твърдичко) и напъхвате в нещо, което ще яде - кашкавалче, наденичка... Първите 2 пъти рязах, че нали съм споменавала как имам най-мързеливото куче, що се отнася до дъвчене на каквото и да е. И при ветеринаря даже се научиха да му дават наградки за дребни породи, понеже тия, за едрогабаритни, са много сложни...

# 363
  • София
Ние засега проблем с хапове нямаме - цяло кюфте ще глътне, само да се докопа до яденето. Чува отварянето на хладилника от другия край на двора Simple Smile

# 364
  • София
И аз тикам ако се налага насила в гърлото хапчета,но в повечето случаи сами си ги хрускат.Една сутрешна закачалка
Скрит текст:

# 365
  • София
Фейсбук вчера ми напомни, че стана година от ужасната нощ, която преживяхме с Балу... Бях пуснала снимка на Балушан, още оцапан с кръв (не можех да го измия, без да му намокря лапата, а тя не трябваше да се мокри) и с превързана лапа и като го видях, всичко се върна... Страха, ужаса, смазващото чувство за вина, че не съм успяла да го опазя (въпреки, че МП го беше извел тогава и не бях с тях), гнева към стопанина на другото куче, всичко... Не пожелавам на никого да преживее подобно нещо.

# 366
  • Bарна, морето, сините вълни
Преди година не пишех още тук и не знам за случая, но съм сигурна, че е било ужасно, щом така го разказваш.
Дано няма повече никакви инциденти Балу, както и никое друго кученце.
Ние за някакви малки наранявания треперим над Ерос, а какво остава да е намесен някой глупав стопанин...

# 367
Ехоо, здравейте! Знаех си аз, че за да ми е добър деня трябва да влизам тук!
Слънчогледка, ама какво готино разлензено бебе Heart Eyes
Коте, не знам какво е станало, но слава Богу е минало и заминало. Да е живо и здраво кученцето. А Едноочка е БРУТАЛНА КРАСАВИЦА! Влюбих се!
Аз успях да заведа телето Дара на вет.... Беше епично, хахаха бях в лиги, кал, ноооо се справихме, след 2 седмици повтаряме цялата процедура.
possessed, смях се много на написаното от теб за хапчетата Grinning голям образ е
И ние сме на хапове и е борба с бутането в гърла, стискане на зъби. Особено при Бъди, зарази се с Бабезиоза и толкова лекарства трябваше да изпие, че вече винаги си проверява обстойно храната дали няма някое скрито в купичката.

# 368
  • София
В скрит текст ще разкажа, ако на някой му е интересно...
Скрит текст:
МП изведе Балу на късна нощна разходка в 1 през нощта (събота срещу неделя) и се прибраха целите в кръв и двамата. Нападнало ги домашно пуснато куче от "бойните" породи - амстаф или питбул, и почти откъснало лапата на Балу. Беше истинска касапница, виждаха се костите в лапичката на Балушан, а кръвта на фонтан. Таксита нямаше (имало някакъв концерт и точно свършвал, звъняхме на няколко фирми), ние нямаме кола, никакъв шанс да се придвижим до ЦВК или Син кръст. Накрая случайно засечен приятел на съседка ни закара до ЦВК, където го обръснаха, промиха, превързаха и биха лидокаин за болката. Балу беше в шок, трепереше. Събуди се много рано сутринта и със скимтене, явно вече беше почнало да го боли. Като отвориха, го заведохме при нашите ветеринари, където го оперираха по спешност и го закърпиха. Цяло чудо е, че другото куче не беше засегнало нервите, а голямата козина на врата го беше спасила от разкъсване на главните кръвоносни съдове... Месеци сменяхме превръзки, мажехме с какво ли не, компреси правихме със смрадлика... Сега има съвсем мъничък тънък белег на лапата, който на пръв поглед не се забелязва, но ако знаеш къде да гледаш, се вижда. Оттогава не се разбира много с мъжки кучета.
Ще ходим да купуваме пак каишки, защото Лили е загубила някъде нейната... Как е успяла, не знам. Търсихме я вкъщи - няма я, а навън да падне - как ще стане?! Уф...

# 369
  • У Диспансера ...♥♥♥
Аз помня случая, добре че малкия дявол пак е бил 🍀
Едноочка е много сладка, да гушкаш да гушкаш, че да не я пуснеш ❤ И аз нея бих избрала ако си взимах от кучилото.

Едни бебешоци ще сложа ❤

То крака, то ръце, голяма любов 😄

# 370
Настръхнах... Миличкия, наистина дано повече никога нямате сблъсък с безотговорни хора. Не мислят за нищо. Трябва да има глоби за пуснати кучета, защото българина само по джоба като го удариш се замисля. Ами, ако на същия господин, ей такова пуснато куче нападне детето му?
ММ пък ми разправя, онзи ден в заведението, което работи имало две кифли (ама наистина) с пуснат лабрадор, на пръв поглед мило и добродушно куче...обаче се нахвърлило върху сервитьорката и се опитало да я ухапе за врата, тя започнала да вика и собственичката на кучето най-нахално отишла и питала защо бие кучето ѝ. Изгонили ги, врътнали си за**иците и казали, че повече няма да отидат. Пфф, то такива клиенти, по-добре без тях.
Друг случай от същата алея. Мъж разхожда кучето си с намордник, а друг детето си. И детето хукнало да бръкне през намордника и кучето успяло да го захапе, въпреки че собственика предупредил да не го прави. Двамата мъже се сбили. И кой прав, кой крив?
Едните безотговорни за кучетата си, другите за децата си...
Нарцисчева, разкошни мъжеее. Heart Eyes Малкия много е пораснал, пу пу.

# 371
  • Варна
Коте, разплаках се, нали това ми е най-големия страх. Още не съм решила какво да нося на разходка с Бизу. Мисля и разсъждавам, не искам да е нещо, което може да причини болка или да стане по-лошото. Как да избера между спрей и електрошок, защото, ако кучето е голямо, аз няма как да го спра, от друга страна със случката на Котето.....мамка му.

# 372
  • София
Спрей няма да помогне при "бойни" породи. Захапят ли, общо взето край. Този индивид с другото куче си носел метална палка специално за отваряне на устата на кучето. Така всъщност е и отворил устата му, иначе Балу оставал без лапичка...

# 373
Много ми стана тъжно за Балу. Представям си какво сте изживяли и вие и то миличкото.. Sad
Добре, че сте се разминали с малко!
И аз много се страхувам да не ни нападнат, че Кари каквато е малка й трябва точно една захапка за врата и ще си я рязмята като кукла .... Снощи на вечерната разходка ни настигна едно лабрадорче, разбира се, пуснато и стопанина си държи повода в ръка .. умрях от страх да не я нападне, корема ми се сви, бебето вътре явно усети и се започна едно здраво ритане ...
Нищо не ни направи, защото беше добро кученцето, но нашата кокона много лае по други кучета и се притеснявам, че тя така ги агресира и гледам да избягаме възможно най - бързо.

# 374
Khaleesi, ти сега в това положение много внимавай! Дори, ако можеш на разходките да не си самичка.
Аз като бях бременна дори избягвах да го разхождам, защото все пак е и голямо куче, види ли котка... А и към края имах неприятна случка заради един тъпунгер.
Внимавай, пази се.

Общи условия

Активация на акаунт