Любители на кучета - 92

• 30 681
  • 760
  •   1
Отговори
# 375
Вечер излизаме с мъжа ми и предимно той я води, защото тя много се заблейва на някъде и той я придърпва Grinning
Гледам да внимавам, аз се озъртам и търся други кучета - видя ли веднага на другия край сме ние.
Но лошото е, че повечето стопани, особено така късно вечер си пускат кученцата свободно и все от някъде прииждат ...

# 376
  • Варна
Спрей няма да помогне при "бойни" породи. Захапят ли, общо взето край. Този индивид с другото куче си носел метална палка специално за отваряне на устата на кучето. Така всъщност е и отворил устата му, иначе Балу оставал без лапичка...

Освен да си взема такава палка или електрошок, боже, в чудо се видях.
Аз същата бъзла, видя ли пуснато куче, паля маратонките и се оглеждам, ако мога да вляза някъде, то иначе няма оправия.

# 377
  • София
Според мен прекалявате с паниката.
Не са често случайте на сбили се кучета с истински наранявания, а и повечето собственици на агресивни си ги държат вързани. Мисля, че и при Коте е било на закътано място, ако не бъркам.
Да се разхождаш постоянно оглеждайки се си е натоварващо, затова ги пиша тия неща.

13 години съм имала немска овчарка, нярно че беше спокойна, но не е имало и инциденти.
Рея сега не е най-кроткото кучена света и пак не се е стигало до някакви страшни случки, не че не се скарва понякога с това или онова куче, но в повечето случай се налайват, натиснат и се разделят, не се бият като нападателя на Балу.

# 378
  • София
Пос, не е било на закътано място, ами между двете улици за метрото. Т.е. срещу високия блок, при уличката-паркинг. МП после ми показа къде е станало, и кръв имаше там...
Аз се оглеждах и излизах с дезодорант и малко шише с вода, като го разхождах поне месец след случката...

# 379
  • София
Е, пак не е на най-населеното място, въпреки, че идиота е идиот, щом знае че кучето е агресивно и го пуска без намордник и спор няма.
Имах предвид, че такива неща, за щастие са по-скоро изключение, а не ежедневие.

Е, като не ми се е случило на мен е лесно да съм смела, но пак си го вярвам.

# 380
Абсолютно безумие и безотговорност е да се пускат свободно чепати кучета. Поне или намордник, или повод, ако не искат и 2-те...

Пос, надявай се да не те стига, че то, колкото и да не са чести такива случки, става малко "Парен каша духа". След като сдъвкаха на съседа йоркито, сигурно 2 седмици ходех на тръни и в готовност да откопчавам намордник. Няма да коментирам, че сега говорят как питбул им бил изял кучето. За справка, нямаше нищо общо с питбул.

# 381
  • Варна
Аз си казах,че съм бъзла. Мъчно ми е за Майло все още и вината е моя, а това ме мъчи. За това толкова треперя на Бизу.

# 382
  • София
При нас нашия си беше на повод, със стопанин наблизо, и какво? Нямаше как да се предотврати. Даже МП се е сетил да хване кучетата, да не може онова да почне да тръска глава (разкъсването), че тогава става страшно... та и на 16 да са очите, всички предпазни мерки да взимаме, пак може да се случи нещо. Иначе ме държа и мен месец-месец и нещо... Не трябва да се филмираме много и това е.

# 383
Уф, че неприятна и стресова история... за съжаление хората трябва да се научим най-накрая, че кучето е отговорност - към обществото, към самото ни животно, към другите животни... Ама кога ще стане... Когато помоля някой да си върже кучето, все ми казват “ама то е добро, никога не е нападало” само че, никога не знаеш какво е вързаното куче, към което добричкото тръгва, а и всяко животно, когато е разгонено е по-агресивно и непредвидимо... ама ходи спори със стената!
Скрит текст:
Имам история с едно от кучетата ми, беше много игрив, добър, но беше от тези “бойни породи” и го водех с наморник (когато беше задължително) не беше агресивен изобщо. При една от разходките ми с него се засякох с една компания, от която понавах един човек ( имаме си история с леко нехаресване от двете страни 😂, но се държим добре от чиста куртоазия) та аз изпитвах неудобство от присъствието му. Съответно кучето ми, рязко почна да се държи доста доминантно и емоционално с точно този човек. Накрая се опита да го ухапе, добре че беше с наморник...
Мисълта ми е, че кучетата са непредвидими и това е доказан факт, усещат страх, усещат всички емоции на стопаните си. Моето куче, се опита товага да ме защити, никога повече не повтори тази си постъпка и не е нападал друг път. Но никога не знаеш!

Вижте на каква сладка статия попаднах, много мило ми стана! Споделям я с вас и си нацелувайте прекрасните любимци http://zodiakalen.com/uchenite-dokazaha-kuchetata-obichat-stopan … samite-sebe-si-2/

# 384
  • Bарна, морето, сините вълни
Страхотна статия! Благодаря, че я сподели.
Наистина кученцата ни обичат повече от себе си и са готови на всичко за нас.
Ерито не спира да ми ближе болния крак, лекува го милия.

# 385
Кучетата усещат какво чувства стопанина им и реагират спрямо това. В началото като започнах да ходя в полето и към нас с Макс се присъедини Джинка, човека който стоеше тогава в близката помпена станция, където Джина живее реши, че трябва да си говорим. И понеже не го знаех какъв е, като го видех че крачи към нас и ставах напрегната, съответно Макс заставаше пред мен и също стоеше напрегнат в очакване какво ще кажа. Човека се оказа добродушен пияница, ама в началото докато не знаех това съвсем честно ви казвам, че разчитах че Макс ще му скочи ако се наложи. 🤪
Значи, ако всеки човек спазваше законите нямаше да имаме притеснения и дискусии за агресивни свободно пуснати стопани. И на мен ми е кеф Макс да обикаля в близкия парк пуснат, ама като го знам, че не харесва някои четирикраки хич не си помислям и на повод да се появям там. Ходя де, ама в годината се събират общо 4-5 пъти и задължително на къс повод, защото щъкат всякакви размери кучета, неконтролируеми и неслушащи стопаните си и мен не ме грее, че тяхното е добро като идва към устата на звяра, който може пък да не ги хареса.
Коте радвам се, че тогава Балу премина геройски изпитанието и се надявам никога повече да няма такива срещи със себеподобни. Абе никой в темата да няма такива случки и да са здрави и живи маймуните ни. 🤗

# 386
  • София
Нарцисче, снимките са уникални. Подобри ми скапаното настроение... много!

Прекрасни муцуни полазвате!

Коте, пиратката е страхотна. Има нещо огнено в излъчването ѝ. Определено личи, че е бандитка Heart

Днес в парка се засякохме с добермана, за който съм ви разказвала. Случайно забелязах, че са сложили бележки, че са пръскали против кърлежи и стопанина направо се паникьоса. Миналата година при пръскане всички кучета се разболяли. Имали сополи и кашляли сякаш са се задавили. Излекували се с АСС и разни сиропи. Аз предположих, че са се заразили от кучешка кашлица, но той е сигурен, че е от пръскането. Според вас възможна ли е такава реакция? Симптомите се проявили още на следващия ден.

# 387
  • София
Ох, къпахме се. Освен двата тона вода и косми и болящ мие кръст, отне над половин час.
В Сити Джънгъл къпят кучета. Мисля следващия път да им я дам на тях. Сега ще съхне с дни.
Колко съм ненормална, за да се замислям да си купя сешоар за кучето, аз такъв уред не ползвам.

# 388
  • София
Джу, няма нищо общо.
Най-добрият ми приятел отговаря за обезпаразитяването на парковете в София и всяка година е едно и също като се пръска..
Нарочно хвърлят отрова в дните около пръскането, за да “замажат” и да не се вдига скандал из кварталите, че някой трови кучетата. И като започнат да пръскат, после седмици наред звънят хора да ги обвиняват за натровените си животни, а той на свой ред се опитва да обясни, че за да се натрови куче от репелентите, трябва да изяде 100 пъти по-голямо количество, от изпръсканото в парка.
Та,  не, това си е била кучешка кашлица.

# 389
  • София
Щом ACC е повлияло, най-вероятно е кучешка кашлица. Ако е натровено, едва ли точно ACC ще помогне...
Пос, и аз не ползвам, ама все по-сериозно се замислям да взема за Балу поне. Сега не е къпан от миналата година, именно защото нямаше как да го изсуша. При последното къпане му се появи и някаква екзема и плешивинка, та има сега тъмно петно козина на мястото. Мазах го с крем Здраве (нали е с цинков оксид) и пръсках с Оксикорт, та мина, ама не си е работа. По-добре с машината.
Скрит текст:
Или такова Simple Smile
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт