Любители на кучета - 92

• 30 611
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
  • Чикаго / София
Здравейте,

Радвам се, че открих тази тема. Отскоро имаме куче. Взехме го като Приемно семейство от един приют докато му минат операциите. Трябваше да му правят две операции на ушите. Имаше някакво заболяване и ужасно много го сърбяха и бяха запушени. Извадиха му ушните канали и сега не чува. Гледахме го 4 месеца и накрая решихме да го осиновим. Малка порода е микс между Чихуахуа и териер.  На 5 години. Много мило кученце, добричко и послушно.

Утре ще прочета информацията от темата, че имам някои въпроси, за сега пускам една снимка. Има най-странното име, което така и не го сменихме - Литл Мама - казва ме й Мами Simple Smile

# 601
Привет на Мами! Simple Smile Поздравления, че е останала при вас!

(пиша посред нощите...Легнах да спя още като се прибрахме с малкия от градина и сега станах да нахраня народа вкъщи)

Момичета, благодаря ви за идеите. Интересни неща сте казали. Аз например не се бях сетила за откуп. Не знам каква ще бъде реакцията му, обаче, предвид, че не приема, че той не се грижи за кучето както трябва. За него, кучето получава живота, който според него заслужават всички кучета. Може да се ядоса и да ми забрани тотално да се доближавам до кучето, да влизам в неговия парцел.
Най-лесно би било да му отворя мрежата и да го пусна на свобода. Но изчезне ли кучето, ония господинчо веднага ще обвини първо мен, предвид, че съм отворила веднъж въпроса за "търсене на нов дом". И законово има право да ме обвини единствено в навлизане в частна, негова, собственост. Ония обаче също изрично или нарочно, май, ми каза, че Ласи бил бягал два пъти (не знам как е бягал през мрежата) и не отивал никъде, стоял си там и той го бил хващал после. С други думи, да не се надявам, че кучето ще избяга надалече, ако го пусна. От друга страна, не вярвам да е регистрирал някъде кучето, да се води "по закон" "негово". Но пък на прегледа във вет клиниката има писмен регистър с моето име. Така че законово нищо няма, освен бърлогата, която е на негов парцел. Ако трябва да се доказва чие е кучето, освен роднините му, като свидетели, няма нищо писмено, което да показва собственост над кучето.
Върти ми се една идилия в главата... От давна си търся къща с двор, и се натъкнах на една обява за имот, който ми допадна на снимки. Така или иначе и работа не можах да намеря все още - мога да се пробвам да търся работа в Пловдив, където заплатите са по-добри. Ако почна работа с добър доход, дали няма да ми отпусне някоя банка ипотечен кредит? Да си грабна семейството, да излезем на къща и тихо-мълком по време на една обикновена разходка да прибера и Ласи в колата... Simple Smile Ако имаше как да ми се наредят така нещата...

# 602
Ейми, в сложна ситуация сте, но не знам дали пускането на "свобода" е удачно решение. Сега Ласи поне има някакъв подслон и относително редовно хранене, казваш и разходки. Ако го пуснеш, не знаеш как ще свърши и колко още малки "Ласита" ще се появят с неговата, а може би и с по-тежка съдба. Така че, не знам кое е по-малкото зло в случая - синджира или "свободата". Rolling Eyes На твое място бих оставила нещата както са в момента. Стискам палци да намериш/те най-доброто решение за всички. Hug

Добре дошли на новите попъления!

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 09:30 от pip4i

# 603
Наминавам с Денис и малката Кира

# 604
Сий, сънувах, че се казваш Таня. Joy

# 605
Нищо общо, ама имах колежка Таня Smile И тя русо джезве кокаляци. Да не си сънувала нея? Smiley

# 606
Добре дошли на всички нови попълнения в темата! 🤗
Кафенце добре завърнала се при нас! 🤗 За храната не съм попадала на подобни статии, ама то остана ли нещо, което да не е вредно. Тези със зърнени вредни, тези без зърнени вредни, сурово вредно... че ние с какво да храним. Фотосинтеза остана само. 😂 Аз минах на готвени манджи за Макс и за сега нямам оплаквания. Май единственото е, че през ден готвя и гледам да има някакво разнообразие от към мръвката, ама в малкия град освен свинско и пилешко друго почти не се намира. Само се чудя да не започне липса на витамини и минерали, ама ще му поръчам като добавка да слагам в манджите.
amy_nka май сегашното положение е най-добро за Ласи. Докато изникне нещо по-добро го търпи тоя идиот за доброто на старчето. 🤗

# 607
Ами няма да е била тя, защото присъстваха и Денис и ТП. Не помня нито как изглеждахте нито поводът да се "видим", освен "името ти". Laughing

# 608
  • Варна
Данък и от мен. ❤

# 609
Добре дошли на всички нови кучета и техните хора Simple Smile)
Кафенце, радвам се, че се върнахте. Аз чета една книга за пшеницата и как се отразява на хората, та .. честно казано съм доста против пшеница и зърнени храни за хора, а за кучета пък съвсем. На моята й давам ориз, че не мога да я изхраня иначе.

Amy_nika в много сложна ситуация си, но ако намериш дом на Ласи, колкото по-далече, толкова по-добре, изобщо не се чуди какво щял да каже онзи тип. Да каже каквото си ще, нищо не може да докаже - нито собственост, нито твое участие (е сега с тия идеи във форума... )
Ние сме добре. Вчера Аксел беше ритуално посветен в женското царство на двора. Нали ако не са разгонени, няма как да стане беля? Че май ще се гледаме няколко дни през Май, но не зная дали аз да ида там или той тук - като прахосмукачка е, не съм свикнала, нямам навици да пазя всичко, да държа всичко високо и да вдигам всичко от пода. Страх ме е, да не го уморя

# 610
Здравейте на новодошлите, всички сте прекрасни! Томи е малка прелест, а голдендудъл ми е вече любимата порода! Grinning
Наистина, за пръв път чувам за тази порода. Може ли малко подробности за нея, както и за конкретния представител, на колко години е, как се казва?

А ето и обещаната информация за голден дудел.Това е сравнително нова порода.Кръстоска между голден ретривър и пудел.Докато я вземем доста информация изчетохме за тази порода(около три години сме чели).Не се шегувам.Нашата я взехме на два месеца.Второ поколение.Сега е на 7 месеца.Второто поколение не се скубе,не мирише.Могат да се гледат и от хора,които са алергични към кучета.Жизнени са,приятелски настроени са.Не стават за куче пазач.Много са обвеовилни и непрекъснато търсят компания.Нашата се казва Райли.Изключително живо и жизнено животно.Взависимост от цвета на пудела ,варира и цвета на голден дудела.
  Дано съм била полезна.

# 611
Аз първия път направо си прочетох "голден пудъл", после се загледах в Д-то. Ама това порода ли е? Rolling Eyes На мен ми мяса на кръстоска от пудел. В смисъл, ако пудел се кръстоса със кокер шпаньол, ще се получи порода "кокер кудъл" ли? Grinning

За Ласи... На мен ми се струваше всичко ок (поносимо), докато не ми се прецака крака и Ласи остана без човек, който да го изкарва и докато не чух от устата на ония мухльо изречението "И това му е много на него". И си припомних как в дъждовете трябваше да зоря кучето да скача в ла*ната, а кучето не искаше да се помръдне. И това му е много, а? Ами ако аз не бях го чула това куче? Какво му се пишеше? Оплешивял, бълхясал, разкъсал на две връхчето на опашката си от депресия и скука.... Това живот ли е?
Значи, би било разбираемо, толерируемо, да каже "аз толкова имам, толкова мога" да дам на това куче, ама да ми казва "и това му е много" просто не мога да го толерирам по никакъв начин. За него това куче е като имущество. Колкото повече имущества има, толкова по-велик се чувства явно.
Аз вчера не посмях да отида при Ласи. Защото отида ли, Ласи почва да лае, да скимти, да ми се кара, защо съм закъсняла да го изкарам и ако тогава не му сложа каишката и го изкарам, все едно го наказвам.  Довечера по тъмното ще отида да му заредя пак храна за два дни и вода и утре пак няма да го изкарвам. Трябва да заложа да ми оздравее крака, иначе Ласи е обречен на живот на затворник без мен. Няма кой друг, освен мен да го чуе това куче... Sad

# 612
Има, има голдън дудъли.
И други кръстоски има, на Запад са страшно модерни.
Аз и преди време бях казвала, със Сиви нямаме стафо-гончести кучета, а амстафхаунди Simple Smile

# 613
  • София
Малко данък от Чарли 🥰

И... мамооо, спи ми се...

# 614

Общи условия

Активация на акаунт