СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 3

• 30 285
  • 750
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Дават снимки, да. На мен ми дадоха от БХС. Феталната още не ми е минала. Предната бременност бях също при д-р Стратиева в Света Петка и имам също снимки, както и от първата бременност пак там при други специалисти. За видео обаче не знам дали дават. Аз нямам, но не съм и питала.

# 211
  • Sofia
Дават ми снимки след всеки ФМ или обикновен преглед, но не са кой знае какво. Надявам се на следващата да ни пуснат малко 3D да се порадваме. 😄

# 212
Чакам с нетърпение и аз следващата ФМ. Досега са ми давали снимки винаги, сега също ще поискам. Имам час за 3 май при Стратиева в Св. Петка.
Относно приложението на Майко Мила, писах им и отговориха, че имат малък проблем, но всички платени приложения ще бъдат отключени. Аз харесвам приложението и бих продължила да го ползвам.
Хубава неделя ви желая и весел празник на празнуващите Simple Smile Flowers Hibiscus

# 213
Здравейте!
Аз използвам приложението Flo и съм си доволна.
Искам да питам мамите, които са правили втората ФМ - получавате ли снимки?
Аз ще я правя в Св. Петка при Стратиева, тя прави ли снимки, клипове?

Здравей и аз ще правя втора фетална при Стратиева на 14.05 ти кога ще ходиш?

# 214
Здравейте!

Здравей!
Аз съм там на 23.04.
Ще пиша после как е минало, ще си поискам снимки. 😊

# 215
Здравейте!

Здравей!
Аз съм там на 23.04.
Ще пиша после как е минало, ще си поискам снимки. 😊

Аз също съм на 23.04 при Стратиева в Света Петка. 😊😊

# 216
Извинявам се, но си обърках прегледите.
На 23 съм на ФЕ, а на 24.04 с м на ФМ при Стратиева.
Aleesa88, моля те, пиши после да кажеш дали дават снимки. 😊😊😊
Дано всичко с бебчетата ни е наред.

# 217
Добро утро Simple Smile

Според мен снимки дават винаги на ФМ, а и да не дадат, можете да си поискате, няма да ви откажат.

Момичета, вие как сте с храненето? Страшен глад ме гони напоследък, снощи ставах в 4,30 да ям банан, защото се събудих гладна, а малкият човек риташе постоянно, хич не държи на глад... Засега съм + 3 кг., да видим как ще е до края.

Хубав ден от мен Nature High Brightness

# 218
  • Sliven, Bulgaria
аз не ям почти нищо и съм 6 кг отгжре нямам апитит насилвам се да ям и от най малкото което е салата ми става супер зле дори от вода,която почти не пия и чак се притеснявам.не ям месо яйца нищо само салата

# 219
  • София
аз не ям почти нищо и съм 6 кг отгжре нямам апитит насилвам се да ям и от най малкото което е салата ми става супер зле дори от вода,която почти не пия и чак се притеснявам.не ям месо яйца нищо само салата
А говорила ли си с лекаря си за това? Не може да не пиеш вода, тя е необходима както за теб, така и за бебето. Трябва и да се храниш, да имаш добър източник на протеин (месо, риба, яйца, сирене). Ако си вегетарианка - пак има начини за набавяне на необходимото (макар, че според мен не е достатъчно, но все пак е въпрос на осъзнат избор). Салатата не е достатъчна за изграждане на нов организъм. При оскъдно хранене (и малко вода) е нормално организмът ти да задържа всичко, до което се добере. Разбирам, че ти се гади и нямаш апетит, но обсъди го с някой компетентен. Ако сметне за необходимо лекарят ти, нека пусне допълнителни изследвания - било на щитовидни хормони, било за ИР и гестационен диабет, за вит. Д, Б12... може и нещо друго.
Приемаш ли някакви лекарства или добавки, витамини?
Напиши, ако искаш на лични, примерно меню за 1-2 дни. Или дори сама за себе си помисли какво точно си хапвала, даже и малките похапвания, от чинията на половинката и т.н. Simple Smile Важното в случая не е колко точно килограми ще качиш до края, нито аз нито някоя от другите в групата може да каже дали е ок или не. Нито знаем от колко кг. започваш, нито цялостното ти състояние. По-важно е да осигуриш на себе си и бебето адекватен градивен материал Simple Smile Психически как се чувстваш?
Извинявам се, че звуча прекалено поучително, надявам се да не се засегнеш. И моля те, слагай по някоя главна буква и точка, че е трудно за четене Wink

За ФМ - снимки дават винаги, не навсякъде дават диск, но не мисля и че е необходим. Но аз не съм от особено сантименталните де. Може би по-скоро при някакви съмнения за пропуск на лекаря, но пак трябва да се гледа от друг компетентен... знам ли.

# 220
Здравейте, момичета. Притеснена съм ..в 21ва седмица съм и от 2 дни съм на антибиотик Зинат заради хрема, болки в гърлото и лека кашлица. Не съм вдигала температура, но когато АГ огледа бебоците на ехограф установи, че инфекцията е стигнала до тях. В околоплодните се виждаха “прашинки” което той обясни като помътняване на водите. Иначе всичко друго е ок-тонове, кръвопоток, количество околоплодни. Някой бил ли е в подобна ситуация? Има ли опасност за развитието на бебките?

# 221
  • София
За ФМ - снимки дават винаги, не навсякъде дават диск, но не мисля и че е необходим. Но аз не съм от особено сантименталните де.

За съжаление, не е чак винаги, и с двете ми бременности до сега не съм имала снимки, защото водите бяха уж по-малко и нежаха изобщо да ме гледат на 3Д:)

Di Mladenova не съм чувала до сега за такива прашинки и как се виждат, но стискам палци всичко да е наред.

Много е важно да се пие достатъчно вода, особено сега! Насилвайте се, пийте с лимон, без лимон, но водата е изключително важна за цялостното функциониране на вашия организъм и съответно и на бебето..

Аз съм на 15.05 при Стратиева на ФМ, ако има и други да кажат, че да се засечем Kissing Smiling Eyes

# 222
  • София
Di Mladenova, и аз не съм запозната с помътняването, но би трябвало с антибиотика нещата да се оправят. Една приятелка преди години имаше помътняване след направена амниоцинтеза и след лечение с антибиотик всичко беше наред. Детенцето й сега ще е в първи клас Simple Smile Пожелавам ти всичко да бъде наред и при теб.

Аз имам един малко страничен въпрос. Напоследък доста се изморявам покрай цялото бързане през деня - работа, детски градини, ремонти. Като цяло работата ми не е натоварваща физически, защото стоя на стол. От друга страна обаче понякога се хващам, че не съм ставала с часове и като стана съм доста схваната и таза ме боли, а корема ми е като изстръпнал. Заедно с постоянното бързане за някъде и шофиране, вечер съм направо размазана и все повече се замислям за болничен.
Следя се в Токуда и искам да попитам мамите, които също се следят там, дали са си взимали болничен до момента и как стоят нещата с болничните в тази болница - ако се наложи да е повече от 2 седмици, трябва да е с лекарска комисия - тогава трябва ли да се лежи в болницата или не е необходимо? Също дали биха ми дали болничен поради нещата, които описах по-горе, защото като цяло нямам някакви сериозни оплаквания за момента? От медицинска гледна точка - имам плацента превия, но не знам дали и това би било достатъчно основание за болничен, тъй като за момента нямам кървене или други оплаквания, свързани с плацентата.
Втора бременност следя там, но никога не съм питала за болничен и не съм наясно как стоят нещата в Токуда, затова ще съм много благодарна ако някой даде малко информация за това Simple Smile
Обмислям болничен някъде около юли, за да не е толкова напрегнато ежедневието ми в големите жеги и когато ще съм с голям корем. Но 45-дневния ми болничен започва от средата на август, затова ако поискам болничен още от юли, пак ще трябва да мина през лекарска комисия.
Извинявам се за дългия пост. Благодаря предварително и спокоен ден на всички. Simple Smile

# 223
Katya_pk,  за болничен, не вярвам да ти откажат. Аз се следя там и съм вече в болничен.
Ще се наложи да лежиш в болницата - 3 нощувки, такава им е практиката, ако искаш повече от 2 седмици болничен. Единственото, което плащаш е 85лв административна такса.
Ако имаш други въпроси, питай.

# 224
  • София
Katya_pk,  за болничен, не вярвам да ти откажат. Аз се следя там и съм вече в болничен.
Ще се наложи да лежиш в болницата - 3 нощувки, такава им е практиката, ако искаш повече от 2 седмици болничен. Единственото, което плащаш е 85лв административна такса.
Ако имаш други въпроси, питай.

Много благодаря за бързия отговор. Ще видя как ще се чувствам до юли и може да поискам болничен по-рано. Не ми харесва много идеята да лежа там 3 дни, въпреки че двата ми престоя там са свързани все с приятни емоции и като цяло харесвам тази болница, но ... все пак си е болница. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт