СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 3

• 30 132
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
Milata12, надявам се да не е синузит. До сега такова нещо май не ми се е случвало, направо съм отчаяна. Преди това имах леки запушвания, от бременността и се търпеше, не беше толкова силно. Но сега си е някаква болест явно... Поне да мога да дишам, другото ще го изтърпя.

От разходки се изморявам и задъхвам, но не ми тежи като че ли.

# 466
Здравейте, момичета!
Нормално е да имаме болки от време на време (поне така мисля) И мен ме присвива ту от ляво, ту от дясно. На бебчетата им е широко все още и се въртят, както си искат. Като застане с гръб към корема ми ме рита отвътре.... като се завърти с краката надолу ме рита ниско долу и адски боли. Ходих чак на преглед да проверя дали всичко е наред и видях бебка как си ме рита систематично, а на мен сърцето ми ще изхвърчи от притеснение.
Като се разхождам и аз спирам често за почивка! Не го мислете чак толкова!
Имам питанка - според вас, количка 2в1 или с трансформираща седалка, която става за новородено, да си взема??? Много се чудя кое е по-подходящо и предвид сезона... да не стане, че кошът за новородено ще остане почти неизползван.
Извинете за дългия пост.

# 467
Имам питанка - според вас, количка 2в1 или с трансформираща седалка, която става за новородено, да си взема???
Здравей!
На мен ми дадоха с трансформираща се седалка. Не съм я разпъвала да я пробвам. Бебчето май имаше рожден ден края на октомври, или през ноември... Все забравям.
Майката само тази е ползвала.

Последна редакция: нд, 12 май 2019, 11:46 от sun_777

# 468
  • София
Имам питанка - според вас, количка 2в1 или с трансформираща седалка, която става за новородено, да си взема??? Много се чудя кое е по-подходящо и предвид сезона... да не стане, че кошът за новородено ще остане почти неизползван.
Ако имате кола, гледай направо количките 3 в 1 /с кош за новородено, седалка и столче за кола/. Повечето трансформиращи колички нямат напълно легнало положение, а се получава лека чупка, което не е ОК за новородено. Освен това кошовете за новородено ще ги ползваме точно зимните месеци /от септември до февруари-март/, когато е по-добре детето да е на по-закътано и предпазено от вятър, а при трансформиращите това не е така.

# 469
Здравейте, има ли някой представа кога се очаква намалението в Хиполенд?? Simple Smile
Намалението ще бъде на 17.05. 😊

Колко процента ще е намалението знаеш ли?

# 470
Здравейте, има ли някой представа кога се очаква намалението в Хиполенд?? Simple Smile
Намалението ще бъде на 17.05. 😊

Колко процента ще е намалението знаеш ли?
Мисля, че ще бъде 25%. Това е, което получих като информация от служителка там. 😊

# 471
  • София
Аз съм ползвала трансформираща се количка с първото си дете, което е родено през януари. За второто, родено през септември, ползвах двойна количка за породени деца, на която кошът за новороденото също беше трансформиращ се. За мен е изключително удобно да нямам 3 коша, а да са само два - кошче за кола и трансформиращ се кош на количката. Януарчето го изведох около 20-тина дни след изписването, а септемврийчето на третия ден след изписването, защото времето беше прекрасно и не можах да се въздържа. Не е имало проблем с кошовете през студените месеци - с достатъчно одеалца и/или космонавтче си се чувстват идеално. Трансформиращите кошове, които аз съм ползвала имат пълно легнало положение. Сега също мисля да си ползвам първата (единичната) количка, която по някаква случайност не съм продала. Тя е ползвана само около година, обаче моделът спря да се предлага още тогава, защото излезе по-нов с повече екстри и изчистени недостатъци Simple Smile

# 472
  • Sofia
Аз съм ползвала трансформираща се количка с първото си дете, което е родено през януари. За второто, родено през септември, ползвах двойна количка за породени деца, на която кошът за новороденото също беше трансформиращ се. За мен е изключително удобно да нямам 3 коша, а да са само два - кошче за кола и трансформиращ се кош на количката. Януарчето го изведох около 20-тина дни след изписването, а септемврийчето на третия ден след изписването, защото времето беше прекрасно и не можах да се въздържа. Не е имало проблем с кошовете през студените месеци - с достатъчно одеалца и/или космонавтче си се чувстват идеално. Трансформиращите кошове, които аз съм ползвала имат пълно легнало положение. Сега също мисля да си ползвам първата (единичната) количка, която по някаква случайност не съм продала. Тя е ползвана само около година, обаче моделът спря да се предлага още тогава, защото излезе по-нов с повече екстри и изчистени недостатъци Simple Smile

Може ли да споделиш каква марка и модел е единичната? Извинявам се, ако вече си писала по-нагоре 😇

# 473
Момичета, правихте ли си вече изследване за витамин Б12?

# 474
  • София

Може ли да споделиш каква марка и модел е единичната? Извинявам се, ако вече си писала по-нагоре 😇

Здравей Simple Smile
Всъщност не споменах марката и модела, защото изказвах мненение за комбинирабите кошове, обаче самата количка, която аз имах си е с доста недостатъци и затова в горния пост реших, че е по-добре да не я споменавам Simple Smile
Марката е Cangaroo, моделът Stephie 2 в 1:
http://malchugani.bg/shop/детски-колички/комбинирана-количка-stephie-2-in-1-cangaroo/

В стравнение с коментираните тук в темата колички, тази е супер евтина. На същата цена я взех и аз преди повече от 5 години. Предимствата са в описанието и наистина са такива. Действително има голям багажник, кошът се върти, трансформира се лесно и е много лека (ако не се лъжа май беше към 9 кг, а на мен това ми беше важно, защото бяхме на квартира в блок, в който асансьорът спираше между етажите и трябваше да мога да я вдигна изцяло заедно с бебе вътре и да камвам/слизам стълби). Да не ви разправям как беше когато се появи второто бебе, а първото изобщо още не можеше да слиза по стълби самичко ... но стига съм мрънкала Grinning
Недостатъците обаче не бяха споменати, разбира се, а те не бяха малко. Най-големият беше, че нямаше твърда връзка или някаква ос между големите гуми, което ги кара да се поразкрачат с времето (на моята не са разкрачени, защото бебето ми не тежеше много и не съм я ползвала почти след годинката, но виждах в парка какво се случва ако се товари повече и се ползва по-дълго време). Мисля, че това беше едното подобрение на новите модели. Друг проблем е, че хем е лека, хем лесно се сгъва, хем дава с този голям багажник възможност да се товари доста, та механизмът за сгъване се ... как да кажа, сякаш разхлопва малко. Първо се чувства стабилна, но след няколко месеца по разбити улици или павета (на входа на Южния парк откъм Нишава например), ми стана някак много друсаща. Мисля, че заради тези неща и не я обявих за продажба изобщо, а сега като още я имам, не смятам да купувам друга за бебето, защото въпреки недостатъците си е здрава и става. Отделно за пътувания си бяхме купили една съвсем лятна количка, която се сгъва тип чадър, нея мисля да ползвам другото лято, така че тази няма да я ползвам толкова много така или иначе, особено зимните месеци, защото за разлика от другите ми деца, с които живеехме на квартира в гореспоменатия апартамент и трябваше да ги водя дори в снега всеки ден до парка, сега живеем в къща и имаме двор, затова не мисля да минавам огромни разстояния както преди. Или поне не всеки ден Simple Smile

И така, аз съм за трансформиращ кош, особено когато нямате много място къде да държите толкова кошове, обаче не препоръчвам конкретно тази количка (въпреки че в моята ситуация на мен ми свърши чудесна работа). Извинявам се за дългите обяснебия, дано не съм досадила.

Последна редакция: нд, 12 май 2019, 21:07 от katya_pk

# 475
  • Sofia
Благодаря, много полезно описание за неопитните!

# 476
Здравейте, днес мина и моята ФМ най-накрая, близнаците са добре, измериха ги по около 550 гр. в 22 г.с.Прегледа продължи около 50 мин. огледаха ги обстойно и всичко е наред, но на мен доста ми стана лошо от лежането по гръб и се наложи да се въртя на една страна и така ме гледа доктора. След 2 седмици живи и здрави сме пак на преглед Simple Smile

# 477
Ооо супер!! Важното е че са добре Simple Smile

Аз заспивам на една страна и спя цяла нощ по гръб, усещам се в съня си че съм по гръб! Събуждам се по гръб и все съм си по гръб!

Момичета, един въпрос - за преглед при зъболекар трябва ли ми направление някакво? Как стоят нещата?

# 478
  • София
Момичета, правихте ли си вече изследване за витамин Б12?
Аз да и при референтни стойнсти между 140- 300, моята е 150 и не знам ок ли е не е ли..След 2 седмици съм на лекар и ще видим..

# 479
  • София
Мисля, че за зъболекарите няма направления, но се носи здравната книжка. Ако не се лъжа бременните имат право на някакви безплатни зъболекарски процедури, но не съм сигурна какви и какво трябва да предоставиш, по-добре звънни на зъболекаря си и питай. Аз никога не съм ходила като бременна.

А аз днес съм доста притеснена, защото в на дъщеря ми групата има скарлатина. Била е контактна вече и казаха, ме няма смисъл вече да я спирам. Дано да не се е заразила. Май за себе си повече всъщност се тревожа, защото скарлатината се лекува с антибиотици и не знам какви поражения може да нанесе при бременност.
Утре ще й вземат гърлен секрет и след 3 дни ще знаем какво се случва ...

Общи условия

Активация на акаунт