СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 3

• 30 160
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Здравейте, тук от няколко дни ми се въртят мисли (макар че е рано МНОГО РАНО) коя болница да избера за раждането и от тук от там - Тина Киркова!!! Но попаднах на тема в бг.мама за раждалите там и се стъписах, коя с екип коя без ще ражда. И без това изпитвам страх от раждането и като ги чета тези неща...

Вие ориентирали ли сте се към коя болница ще сте?

За момента клоня към Дяволов в МД. Миналия път бях при него.

# 451
Момичета имам проблем. Sad (Дойде и моето време да се оплача)

Венците ми кървят по време на миене сутрин и вечер. Гледам да ги измивам и ако хапна нещо сладко на обяд, за да не се застоява по зъбите. Мия ги със специална паста, която да е щадяща към венците, специална четка с по-меки власинки, дори смених нормалната четка за зъби с електрическа, пак с много меки власинки(уж се отразяваше по-добре). Използвам и вода за уста на билкова основа (препоръчана от зъболекаря ми за стягане на венците и предпазване - казва, че няма някакъв проблем, просто били слаби или съм натискала много). Иначе нямам проблеми при хранене и при топло/студено. Не ме болят, но е дразнещо, защото си кървят.

По принцип съм с венци, които лесно се разраняват(от малка съм така), и затова винаги ги третирам с щадящи продукти. Бях на зъболекар преди да забременея, всичко беше наред, тогава беше поспряло всъщност кървенето, защото новата вода вършеше по-добра работа, но сега честно ме е страх да отида (макар, че съм на косъм да звънна и да си запиша час). Не знам, уж всичко беше наред, но чак ММ ме пита какво се случва и дали ме боли. Чувала съм, че не било хубаво да се ходи на зъболекар по време на бременност, но пък за това едва ли ще навреди на бебка нещо, нали?

Има ли други момичета с такъв проблем? Ако може съвет, ако сте преминали през нещо подобно. Благодаря! Sad

# 452
И моите венци кървят като си мия зъбите. В началото на бременността даже от нищото няколко пъти ми кървяха Grinning За съжаление е поредната екстра от бременността и няма какво да се направи

# 453
Чувала съм, че не било хубаво да се ходи на зъболекар по време на бременност, но пък за това едва ли ще навреди на бебка нещо, нали?
Може би последните 2-3 месеца не е ОК.... Дори в картона ми за Б има поле за попълване и от зъболекар.
Моят зъболекар каза задължително да отида в средата на бременността, за да види дали има нещо да се прави.
Имах съвсем малък кариес на предишния преглед и ще го правим (с упойка) като отида в средата на май (ще съм края на 5ти/началото на 6ти месец). Един от най-добрите е и не се съмнявам, че ще прави нещо, ако има дори и минимален шанс да навреди на бебето.

# 454
Лия, в паспорта за следене на бременността имам задължителен стоматологичен преглед (преди 23 г.с. се прави). Бях в сряда аз. И моите венци да в много лошо състояние, особено след почистването на зъбния камък. Друго не ми е правил, не спомена за поява на нов сариес, което ме зарадва, но за венците е кофти.

# 455
Тук няма задължително посещение при бременност, но се замислих дали да не отида на своя глава, ако бебето ще е добре. Поне да ме прегледа генерално и да каже има ли нужда от нещо друго/ново, което да пробвам като продукт. Или да го правим сега или ще трябва да удържа до Септември. Ще го мисля тази вечер.

# 456
Някой има ли информация вече за предстоящи намаления за 1ви Юни, услушвам се като гърмян заек аюа за сега от никъде нищо Simple Smile

# 457
Здравейте, мами! Simple Smile Как сте?
И аз да се оплача...
Появи ми се страшна хрема със силно запушен нос и сополи. Сега започва и кашлица.
Пробвах най-различни хомеопатии, но няма ефект за запушения нос. Само с Муконазал спрей се отпушва и то за по макс. 4 часа. Той не е за бременни и много се притеснявам да не навреди..... (Изобщо никакъв въздух не влиза. Не мога да преглъщам, да ям, да пия вода, имам чувството, че се давя.) Няма кой друг да питам в момента.
Някоя може ли да ми даде съвет? Нещо изпитано, което помага. Или да знаете повече за Муконазал, може ли да навреди и по какъв начин? Вредно ли е за бебчето?

# 458
Здравей,
аз преди време също имах много тежка храна. Ползвах солен разтвор спрей на  Humer, етерични капки Fitonasal ( които ми препоръча една млада фармацевтка в аптеката, която също беше бременна и каза, че са напълно безвредни) и Цинабсин ( хомеопатични хапчета, заедно ги комбинирах с инфлуцид). Отделно си пия и Biozin mama за имунитета и в крайна сметка успях да се оправя без допълнителни усложнения.
Надявам се да ти се отразят добре и на теб.

# 459
juveragazza, благодаря за отговора!
След колко време имаше ефект?

Аз слагам капки с морска вода - мукоплант д-р Бах, Тонимер. Еуфорбиум - хомеопатичен спрей.
Смуча на Боарон хомеопатични - коризалия, хомеожен 9, парагрип. Пробвах да си капя витамин Ц,  клеева тинктура, запарка от лайка.
Чакам известно време да подейства след всеки от различните видове капки, но не се отпушва .... и накрая нямам избор и пръскам Муконазал ( до 5 минути се е отпушил), защото вече имам чувството, че ще умра.
Биозина и аз си го пия.
Да не се окаже, че някои от нещата взаимно се изключват и затова няма ефект... Вече не знам какво да правя.

# 460
По принцип хремата е доста упорита и бавно минава. Може би бях така около 10 дни. Спокойно, търпение, почивка и чист въздух също действат благоприятно.

# 461
sun_777 да не правиш някой синузит с такава тежка хрема ... Може да пробваш да сложиш на синусите загрята торбичка с морска сол за да се втечни секрета ако е така и утре отивай на УНГ специалист.

Аз исках да питам пък как сте с разходките, аз гледам да се движа максимално когато имам време, но от няколко дни забелязах че много бързо ми дотежава и ако не спра за почивка започва да ме преболява ниско долу корема. Вчера за 40-50 минутна разходка съм почивала 3 пъти. Ако сега е така, към края не си представям как ще е... Вярно че последните седмици доста ми порастна корема, но пък цялостно съм качила 4.5 кг, което за 24та седмица не ми се струва много че така да ми тежи.

# 462
Здравейте, има ли някой представа кога се очаква намалението в Хиполенд?? Simple Smile

# 463
Здравейте, има ли някой представа кога се очаква намалението в Хиполенд?? Simple Smile
Намалението ще бъде на 17.05. 😊

# 464
sun_777 да не правиш някой синузит с такава тежка хрема ... Може да пробваш да сложиш на синусите загрята торбичка с морска сол за да се втечни секрета ако е така и утре отивай на УНГ специалист.

Аз исках да питам пък как сте с разходките, аз гледам да се движа максимално когато имам време, но от няколко дни забелязах че много бързо ми дотежава и ако не спра за почивка започва да ме преболява ниско долу корема. Вчера за 40-50 минутна разходка съм почивала 3 пъти. Ако сега е така, към края не си представям как ще е... Вярно че последните седмици доста ми порастна корема, но пък цялостно съм качила 4.5 кг, което за 24та седмица не ми се струва много че така да ми тежи.

И аз съм така. Също усещам вече тежест като походя. Вчера след разходка бяхме в Метро и така ме присви ниско долу, че трябваше да седна на едно мострено легло в магазина. Но аз го свързвам и с това, че октомври месец оперирах слабинна херния и от страната на операцията особено ми придърпва. А и ме мъчи запек последните 10тина дни, което според мен също допринася за болки

Общи условия

Активация на акаунт