СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 3

• 30 242
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
Момичта днес мисля да се възползвам от намаленията в Хиполенд и Комсед и исках да ви питам какво ви е мнението отностно шишетата на Avent? Спряла съм се на един от тези два вида:
1. https://www.hippoland.net/avent-scd807-00-komplekt-za-novorodeno … rfree-pp-00a-0556
2. https://www.hippoland.net/avent-scd290-05-komplekt-za-novorodeno … tural-pp-00a-0461
Но съм без никакъв опит в купуването и ползването и нямам представа  кой вариант е по удачен.
Ще се радвам да чуя вашето мнение. Благодаряяяя

афилиейт линковете не ти работят Wink

# 556
Момичта днес мисля да се възползвам от намаленията в Хиполенд и Комсед и исках да ви питам какво ви е мнението отностно шишетата на Avent? Спряла съм се на един от тези два вида:
1. https://www.hippoland.net/avent-scd807-00-komplekt-za-novorodeno … rfree-pp-00a-0556
2. https://www.hippoland.net/avent-scd290-05-komplekt-za-novorodeno … tural-pp-00a-0461
Но съм без никакъв опит в купуването и ползването и нямам представа  кой вариант е по удачен.
Ще се радвам да чуя вашето мнение. Благодаряяяя

афилиейт линковете не ти работят Wink

Благодаря ти!
Оправих ги, сега трябва да работят

# 557
maniunim за сутиените за кърмачки беше питала. Аз си купих 5 броя без никакви подплънки(3 по-големи и 2 по-малки), за да ми е удобно след раждането и да си ходя вкъщи с тях. В момента имам още 2, които са малко по-големи, но са с подплънка (нормална) отпред и са за работа/излизане. Взела съм си тампони, които могат да се перат и пак да се носят в сутиена. Отделно имам еднократни от приятелка, но пък не се знае дали ще се използват. Всичко е за всеки случай, защото бяха сравнително евтини, освен тези за работа. Ще взема за болницата, но не се знае дали ще се използват тогава или изобщо след това. Прецени на теб, което би ти било удобно.Вариант са и спортните сутиени, ако вече имаш такива.
От моите приятелки - едната не можеше без тях, а другата не ги беше използвала повече от 2-3 пъти.

А относно помпа, моя приятелка каза, че може и да потрябва, затова ми подари нейната, която е ползвала няколко пъти, докато кърмеше. Каза, че няма смисъл да купувам нова, защото не се знаело и за това. Общо взето се оказа, че "не се знае" за много неща. Grinning

Днес си поръчах две роклички от ASOS (едната беше на намаление) и страхотна макси пола за лятото, като поне ще мога да си нося и горнищата - йееей. То се наложи, защото клиновете, които си купих в началото вече умаляват, а нямам други дрехи, които да ми стават вече (освен 1-2 рокли и горнища). Тук вече се сгорещи, а до 2-3 седмици ще бъде същинско лято. Сандали или чехли ще трябва да търся. Обикновено не купувам скъпи, защото ми омръзват и предпочитам да ги сменям, но май сега ще купя два удобни чифта, с по-дебела подметка, да мога да ги нося до края на Август(пък ако стане и до другата година, още по-хубаво).

Как е времето в БГ момичета ? Постопли ли се малко? Вие как сте с дрехите и обувките.

Може ли и някой да препоръча международен сайт, в който мога да разгледам чаршафи и спални комплекти за кошарката на бебка? Гледах тук в Mothercare магазина, но ми се струва скъпо, в превид че искам бели или пастелени тонове, а не някакви шарении. Те ги продават и отделно също, тоест комплектите са доста редки, пък аз искам да си пасват нещата поне малко.

# 558
Как е времето в БГ момичета ? Постопли ли се малко? Вие как сте с дрехите и обувките.
При нас (Унгария) си е студено (още съм с боти), а и следващата седмица пак го дават да вали...
Иначе си взех 2 роклички за почивката лятото - от тези без презрамки и ластик на бюста.
Купих си анцуг от H&M (бая уголемени са, та си взех размер S) и направо се родих, супер удобен за ходене на разходка из квартала и до магазина.
Ако ми стане много тесен последните месеци - сигурно ще взема още един, М-ка.

Имам си и от леките маратонки на Декатлон, та мисля с тях + наличните сандали да си изкарам лятото.
А за сутиените - мисля да поизчакам до 8-9 месец да видя колко ще стане голям бюста и ще преценя дали да взимам изобщо. В момента съм с безшевните бюстиета от китайския и мисля с тях да си карам поне още 1-2 месеца. Имам и един официален сутиен за излизане, но с добавени 2бр удължители. Grinning

# 559
Аз да ви питам, задължителни ли са, според вас сутиените за кърмене. Не мога да разбера каква е идеята? Аз ще си кърмя вкъщи обикновено предполагам и не ми е удобно вкъщи да стоя съд сутиен. От друга страна пък тези подплънки за кърмене сигурно няма как да се сложат без сутиен.

Не са задължителни, просто трябва да прецениш какви сутиени, потници и горни дрехи ще ти бъдат удобни за кърменето. Може просто да носиш спортен сутиен или такъв без банели с меки триъгълни чашки.

# 560
я кажете, купихте ли нещо от намаленията Simple Smile аз намазах с количката Cybex Balios S със столче Aton 5 с адаптори за количката и mamaroo 4moms. Общо спестени 600 лв. Много съм доволна, макар че се колебаех до последно дали искам да купувам толкова рано. Но намаленията си струват

# 561
Аз съм предвидила рокли с висока талия, май само една е от колекцията на H&M за бременни, останалите могат да се носят и после. За съжаление при нас (Люксембург) времето си е студено, през следващите 10 дни ще вали и не знам вече... Боти и ботуши си се носят все още, омръзна ми направо. Нямам търпение да се постопли за да ходя без чоропогащници и само с рокли (панталоните за бременни не ги препочитам, по-удобно ми е с рокли).
Със сутиените изобщо не знам как ще бъде, защото до момента - 21 гс + 1, все още си нося моите от преди да забременея. Нямам особена разлика в бюста.

# 562
  • София
Здравейте, мина днес и моята ФМ. Всичко е наред с бебето, а на мен плацентата вече не е ниска. Ще си имаме момченце Simple Smile

# 563
Здравейте, мина днес и моята ФМ. Всичко е наред с бебето, а на мен плацентата вече не е ниска. Ще си имаме момченце Simple Smile

Чудесни новини! Браво, много се радвам.
В коя седмица си???
Докога се наблюдава въпросната плацента??? И има ли шанс да се вдигне, ако не се е вдигнала до 23 седмица?
Питам, защото съм с ниска плацента и заради нея ще се наложи секцио, а хич не ми се иска.

# 564
  • Sofia
Така като гледам май за нищо не е сигурно, че ще потрябва. Сега говорих с една позната, детето изобщо не искало да спи в креватче, също не ползвала и повивалник. Май единственито сигурно е, че ще трябва в нещо да го обличам това бебе 😄 Но пък не знам какво ще получа като подаръци, че хората май най-често дрешки подаряват. Няма да се отървем съвсем от ненужни покупки, както изглежда.

# 565
Здравейте, след като мина и нашата втора ФМ, разбрахме, че ще имаме малък мъж, за сега всичко е наред. Днес решихме да се възползваме и от намаленията и взехме количка https://dundio.com/chicco-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D … oxford-j0105.html

Спестихме 250лв. от Хиполенд. Simple Smile

# 566
  • София

Чудесни новини! Браво, много се радвам.
В коя седмица си???
Докога се наблюдава въпросната плацента??? И има ли шанс да се вдигне, ако не се е вдигнала до 23 седмица?
Питам, защото съм с ниска плацента и заради нея ще се наложи секцио, а хич не ми се иска.

Сега съм 20 седмици и 4 дни. Плацентата може да се вдигне до 33 сесмица, има още време. Моето първо секцио е заради такава плацента и до края си беше ниска, но това става рядко и в повечето случаи се вдига. Дано и при теб да се вдигне.

Иначе аз вероятно пак ще съм секцио заради предните две. Днес отново питах и казаха, че си е рисковано и малко лекари ще се наемат след две цезарови сечения да израждат бебе естествено. И също д-р Стратиева ме попита аз бих ли поела този риск. Честно казано май вече не, затова ще изчакам да видя какво ще ми каже лекаря накрая и вероятно ще направя точно това, което ме посъветва. С втората бременност потърсих още две мнения и ходих на преглед за второ/трето мнение, но ми казваха все едно и също - при толкова скорошно секцио и такава голяма главичка на бебето рискът от руптура бил много голям.

Днес и аз отидох до Хиполенд и взехме сгъваемо легълце, защото предното е много изпочупено от каката и баткото, а е изключително полесно нещо според мен, особено при пътуване. Засега обаче други неща за бебчо не мисля да взимам. Това май ще е есинственото ново нещо за него Wink (освен 1 шишенце, 1-2 биберони и дрешки, но тях ще взимам накрая)

Последна редакция: пт, 17 май 2019, 20:57 от katya_pk

# 567
Здравейте! Да се включа и аз,в 22 г.с с момченце темрмина ми е на 23 септември. Имам ужасен запек, последван с външни хемороиди😣. Какво ли методи не съм използвала(мн течности,активия,кивита,топла вода на гладно,сушени сини сливи и т.н),но полза никаква и Дуфалак пия... Докато не се напъна силни в тоалетната нищо не се получава😣. Започвам да се притеснявам за бебо,дали тези напъни му повлияват? Имате ли проблеми и как се справяте? Благодаря

# 568
Трябва да се храниш с повече фибри, протеини, по-малко въглехидрат. Иначе няма да стане с еднократни приеми на определени храни и медикаменти. Просто цялостно трябва да се задвижи перисталтиката за постоянно.

# 569
Преди да забременея също го имах този проблем,но ставаше по лесно. Ала сега... Благодаря! На никого не го пожелавам. Крайно неприятно е.

Общи условия

Активация на акаунт