СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 3

• 30 274
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Аз предпочитам бодита с къс ръкав или потник. По-лесно ми е да сложа "пижамка" отгоре или още една блузка с дълъг ръкав и панталонче. С 2 дълги ръкава рядко съм обличала май.
Аз скоро прибирах умалели дрехи на големите и се сетих, че освен лидълски, hm, next,  всъщност имаме и много неща от Mayoral и от Okaidi. С много добро качество са. Напоследък и от LC Waikiki пазарувам често за тях и съм доволна, бебешки неща не съм гледала дали имат.

# 541
Лично аз си реших проблема с нервите в работата като... спрях да ходя на работа Simple Smile Йогата също ми се отразява много добре.
За помпите и аз съм в чуденка, първия път много се цедях с ръчна, за да стимулирам, че нямах много кърма и ми откапваше ръката. Сега едва ли ще е по-различно, та май клоня към електронна.
Днес бях на контролен преглед и док е много доволна, дребната върви с две седмици напред и е 550 гр. Все още е седалищно разположена и яко ме рита в пикочния мехур, но се надявам скоро да се обърне.
На 29 май си записах час за профилактична ехокардиография при д-р Велковски, ще преглежда в Св. Петка. Толкова суперлативи чух по негов адрес, че реших да отида. Някой друг ще ходи ли?
Хубав ден Simple Smile
Аз ще съм там, по препоръка на Сигридов. Моят преглед също е на 29ти 😊 Радвам се, че си чела доста за него, че аз не бях много наясно колко е добър, но щом ме изпращат - отивам.

# 542
  • София
...........
Със сигурност ще си купя ето това чудо за събиране на кърма от едната гърда, докато бебчо суче от другата: https://www.amazon.co.uk/Nutwell-Lansinoh-Breastmilk-Collector/d … &sr=8-1-fkmr0

В магазин Дундьо го видях за около 22 лв., така че изобщо не е скъпо.
А това за какво ти е да го взимаш предварително? Освен ако не "течеш" още от сега де. На мен за общо почти 4 години кърмене ми се е случило 3-4 пъти да потече и от другата гърда, докато детето суче от едната. Бих купила само при необходимост. Има подобни и на други марки, които могат да се сложат и в сутиена и ми изглеждат по-удобни Wink Цените им са подобни.

На мен за 5 години общо кърмене, нито 1 път не ми се е случило да ми тече от другата гърда кърма. Дори подложки за кърмачки не съм използвала никога. Изобщо тези неща, помпа, подложки, такива други приспособления според мен трябва да се вземат при нужда, след раждането. Може никога да не ви потрябват. Както и шишета, ако смятате да кърмите. Шише никога не съм използвала. Като станаха на по 6 месеца и захраних, започнах да им дават вода от чашки за след 6месеца. Разбира се, всеки си решава сам, но моя съвет е всички тези неща да се набавят след това, при нужда. Все пак вече има магазини/аптека навсякъде и ако се наложи, дето се вика за 5мин някой може да отскочи да купи. Единствено ако смятате да кърмите, може предварително да си вземете кремче Лансинох (не да се мажете предварително), и при стартиране на кърмене, да започнете мазане.
Извинявайте, че така набързо и директно в темата се включвам, но и аз доста задачки имам напоследък и нямам много време да пиша.
Вчера мина ФМ, 100% мъж (както и си знаех де), ок е всичко за сега. Ще има дълги крака (както е и по-големия му батко). Препоръчаха все пак ФМ и в 30-32ра и мисля да отида. През последните дни ми е адски топло, навън вали, 15 градуса, а аз се потя  Frowning1

# 543
Ако всичко е без усложнения, аз трябва да спра да работя на 31.07, т.е. - 1ви август ми е първия ден от майчинството преди раждане по закон тук. Честно казано, за сега ми е по-добре да съм сред хора, но ако стане натоварващо или се уморявам много ще взема болничен, за сега съм ок.
От време на време ме хващат лудите като спре да е активна... като днес, до тази сутрин я усещах през няколко часа, днес затишие... Знам, че и това е нормално, но ме напряга Simple Smile.

# 544
  • София
Аз съм ползвала подложки за кърмачки, даже в родилното ми трябваха. Също всеки път като кърмех другата гърда потичаше и подложката се напояваше. Не съм събирала кърмата от другата гърда докато бебето суче, но сега се замислям за такъв вариант. С помпата изобщо не се разбирах, дано не ми се налага да я ползвам.

# 545
...........
Със сигурност ще си купя ето това чудо за събиране на кърма от едната гърда, докато бебчо суче от другата: https://www.amazon.co.uk/Nutwell-Lansinoh-Breastmilk-Collector/d … &sr=8-1-fkmr0

В магазин Дундьо го видях за около 22 лв., така че изобщо не е скъпо.
А това за какво ти е да го взимаш предварително? Освен ако не "течеш" още от сега де. На мен за общо почти 4 години кърмене ми се е случило 3-4 пъти да потече и от другата гърда, докато детето суче от едната. Бих купила само при необходимост. Има подобни и на други марки, които могат да се сложат и в сутиена и ми изглеждат по-удобни Wink Цените им са подобни.

Този колектор ще го взема предварително, защото не искам да губя количество кърма в случай, че ми се наложи да я събирам. Избрала съм този вариант, а не моделите които се слагат в сутиена, защото с този колектор се създава вакум на гърдата.

# 546
  • София
jomm, извинявам се, ако съм прозвучала грубо. Ти явно си си проучила добре нещата и имаш нещо предвид. А засега имаш ли яснота как ще раждаш? Дали нормално или секцио? (Не си длъжна да ми отговаряш, чисто любопитство Wink)
Аз другата седмица съм на ФМ и нямам търпение вече.Пия си железата, бия си инжекциите и дано всичко е наред. Реших да се доверя на лекарката и да си взема магнезий Биолектра, вместо магнезиевия цитрат на NOW, който преди пиех. Е няма такава гадост. Първо, че е брутално сладко, второ, че е магнезиев оксид, което не се разбира от опаковката на български.

# 547
Добро утро, мами Simple Smile
За помпа и аз не бих бързала сега, може изобщо да не ви потрябва. Аз бях взела назаем от приятелка електрическа, която ползвах само нощем, после, когато кърмата се регулира и с бебка не бяхме разделени през нощта - повече не ми се наложи да я ползвам. Виж, подплънки за кърмачки ползвах до 5-тия месец, като наближеше време за кърмене и ставах вир-вода, както и докато кърмех - другата гърда течеше много. Когато съм ходила на профилактични ехографски прегледи преди да забременея ми казваха, че имам широки канали, може и това да е била причината, знам ли.
За дрешките - аз също не намирах за много удобни бодитата с дълъг ръкав, повечето бяха с къси и отгоре обличах пижамка или блуза с дълъг. На H&M, mothercare и Next имах най-много. Имайте предвид, че тези от Lidl са с хубаво качество, но са уголемени.
Аз по-миналата седмица си взех клин за бременни и потник от Кауфланд, добре ми изглеждат и са удобни Simple Smile

# 548
Здравейте и от мен! Терминът ми е 13.09, когато живот и здраве, ще се роди момченце. Simple Smile Супер спокойна съм, но работя от вкъщи и нямам много досег с "хора". Simple Smile Разколебахте ме за трансформиращите кошари,но относно количките се надявам да намеря прилична до 500-700лв. Цени от порядъка на 1000+ ме плашат... Някой ако препоръча от този ценови диапазон ще съм му благодарна! За сега не купуваме нищо, а само набелязваме. Имате ли мнения за марката  Bebbeto?

# 549
  • Sofia
Аз да ви питам, задължителни ли са, според вас сутиените за кърмене. Не мога да разбера каква е идеята? Аз ще си кърмя вкъщи обикновено предполагам и не ми е удобно вкъщи да стоя съд сутиен. От друга страна пък тези подплънки за кърмене сигурно няма как да се сложат без сутиен.

# 550
Момичта днес мисля да се възползвам от намаленията в Хиполенд и Комсед и исках да ви питам какво ви е мнението отностно шишетата на Avent? Спряла съм се на един от тези два вида:
1. https://www.hippoland.net/avent-scd807-00-komplekt-za-novorodeno … rfree-pp-00a-0556
2. https://www.hippoland.net/avent-scd290-05-komplekt-za-novorodeno … tural-pp-00a-0461
Но съм без никакъв опит в купуването и ползването и нямам представа  кой вариант е по удачен.
Ще се радвам да чуя вашето мнение. Благодаряяяя

Последна редакция: пт, 17 май 2019, 12:05 от Strawberryyyy

# 551
  • София
Аз да ви питам, задължителни ли са, според вас сутиените за кърмене. Не мога да разбера каква е идеята? Аз ще си кърмя вкъщи обикновено предполагам и не ми е удобно вкъщи да стоя съд сутиен. От друга страна пък тези подплънки за кърмене сигурно няма как да се сложат без сутиен.

Здравей. На мен лично ми бяха много удобни. Ползвах от H&M. Но аз ползвах много подплънки за гърдите и нямаше как без сутиен да се закрепват, а също аз си ходя и вкъщи със сутиен, понеже бюста не ми е много малък и си тежи. Удобното при моделите за кърмене е, че се разкопчават „чашките”, без да се сваля целия сутиен или да се измества. Супер бързо става и на мен ми беше от полза много.

# 552
  • София

Здравей. На мен лично ми бяха много удобни. Ползвах от H&M. Но аз ползвах много подплънки за гърдите и нямаше как без сутиен да се закрепват, а също аз си ходя и вкъщи със сутиен, понеже бюста не ми е много малък и си тежи. Удобното при моделите за кърмене е, че се разкопчават „чашките”, без да се сваля целия сутиен или да се измества. Супер бързо става и на мен ми беше от полза много.
Аз класически сутиен за кърмене почти не съм ползвала, а съм кърмила навсякъде и по всяко време. Ползвах спортни сутиени и потници, както и нормален сутиен, но с много гъвкава чашка. Но като цяло бюстът има нужда от поддръжка, защото сериозно натежава, когато се напълнят гърдите. На тези за кърмене другият плюс е че обикновено са с по-меки чашки и поемат разликата в размера м/у пълни и празни гърди.

# 553
Като всичко друго и това е индивидуално. Ако ползваш подплънки, както сама си казала, няма как иначе да ги задържиш, също така ако имаш повече мляко, може да не ти е удобно да ги "размяташ" Simple Smile. А за навън, при роднини, приятели, са си незаменими. Надали вски път ще си в къщи за кърменето, то в началото си е доста на често.

# 554
Момичета, родих януари месец и запазихме стволови клетки във Future Health. Имам карта за лоялни клиенти, която дава право на 100 лв. отстъпка при подписване на договор с тях. Ако някоя от вас иска да се възползва, нека ми пише на ЛС.

Общи условия

Активация на акаунт