СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 3

• 30 273
  • 750
  •   1
Отговори
# 225
katya_pk, по принцип плацента превиа е основание за болничен. Дори и да не е, едва ли ще ти откажат. Не знам каква е практиката в Токуда, може да се наложи да се хоспитализират, но за комисия не се тревожи, налага се след 180 календарни дни болничен, живот и здраве ще си родила до тогава.

Виждам, че си с две малки деца и предполагам колко е уморително, така че на твое място не бих се двоумила.

Аз също планирам скорошен болничен, тъй като работата ми е доста натоварваща психически и ми идва в повече. Обсъдила съм го с моята лекарка, тя приветства идеята Simple Smile

# 226
Бях на преглед преди 2 седмици и доки ме попита "Как си с работата, имаш ли проблеми да работиш". Та явно и докторите сами си питат дали да дават болничен.

# 227
Katya_pk
Аз също се следя в Токуда и съм в болничен от 12г.с.Трябва задължително да останеш в отделението за три нощувки, за да ти бъде издаден 30 дневен болничен. След това всеки месец се подновява от АГ, като минава през лекарска комисия. Simple Smile

# 228
  • Sliven, Bulgaria
да дам отчет от моя преглед днес 19 седмица 22 см и 380 гр.Незнам дали е ок .Другата седмица съм на фм в Щерев,първата я пропуснах надявам се всичко да е ок.

# 229
да дам отчет от моя преглед днес 19 седмица 22 см и 380 гр.Незнам дали е ок .Другата седмица съм на фм в Щерев,първата я пропуснах надявам се всичко да е ок.
Окей е според мен Simple Smile

Снощи ми писаха от "Майко Мила" да ми кажат, че има нова актуализация на приложението "Бременна съм", трябва да се изтегли и след това се отключва без проблем.

# 230
Окей е според мен Simple Smile

Снощи ми писаха от "Майко Мила" да ми кажат, че има нова актуализация на приложението "Бременна съм", трябва да се изтегли и след това се отключва без проблем.

Да и след актуализацията иска вече 8.49 лв.

# 231
Да, приложението вече е платено. Ако имаш проблем със стартирането му, можеш да им пишеш, аз се свързах с тях в месинджър, много са любезни и отзивчиви.

# 232
  • София
Въпреки, че бях платила не се беше отключило. Писах им и казаха, че като го оправят ще е наред. Така и стана след актуализацията. Бяха мили и любезни. Дори и подарък казаха, че ще изпратят за компенсация. Четири месеца е било безплатно.

# 233
Здравейте момичета,

Аз сякаш се обърках... миналата седмица бях на преглед - 17 точно навършени седмици (сега съм 17 гс +5 дни). Докторът ми каза, че бебчето тежи около 170 грама, а тук като чета vaniliq82, доста се притесних. Възможно ли е за две седмици да има чак такава разлика или по-скоро аз не съм чула правилно за 170 гр. на моя преглед?

# 234
katya_pk, аз също се следя в Токуда и като теб искам да изляза в болничен поне 1 месец преди 45-дневния болничен. Работата ми е на стол и в момента ми изтръпват краката още на 15-тата минута, гърба ми се схваща много лесно и стреса ме довършва. В четвъртък съм на ЖК и ще говоря с моя лекар. Аз съм с тромбофилия и би трябвало това да е достатъчно основателна причина за болничен. Все пак залежаване, седене на стол е изключително противопоказно за бременни с тромбофилия.

# 235
Здравейте момичета,

Аз сякаш се обърках... миналата седмица бях на преглед - 17 точно навършени седмици (сега съм 17 гс +5 дни). Докторът ми каза, че бебчето тежи около 170 грама, а тук като чета vaniliq82, доста се притесних. Възможно ли е за две седмици да има чак такава разлика или по-скоро аз не съм чула правилно за 170 гр. на моя преглед?

Да, спокойно. Моето в 16 г.с беше 160гр, а миналата седмица в 19г.с вече беше 360 гр.

# 236
Освен това апаратът дава 50-60 гр. поне отклонение, така че е напълно окей.

# 237
Здравейте момичета,

landlake5,

не се стряскай. Погледни какви са средните размери / стойностти, примерно в интернет.
17 седмица: 140гр
18 седмица: 180гр
19 седмица: 230гр
20 седмица: 300гр
21 седмица: 350гр

Но това са само ориентири. Важното е как се развива твоето бебе.
На мен гинекологът ми направи диаграма на размерите на бебето, според това какво е мерил, в коя седмица и как се развива, конкретно моето бебе, независимо от данните в интернет. Ако гинекологът / акушерката ти мислят, че всичко е наред, няма защо ти сама да си създаваш излишен стрес.

Ето за такава диаграма става дума:
Скрит текст:

# 238
Благодаря много за отговорите Simple Smile успокоих се.

Ние не сме в България и колкото и перфектно да се разбираме на чужди езици, се замислих дали аз не съм чула грешно, тъй като нямам записано теглото никъде, а пък и бях доста притеснена и изнервена от това, че ме забавиха и закъснях за прегледа Simple Smile. Иначе ясно помня, че ми каза лекарят ми, че всичко е перфектно за момента Simple Smile, което е най важното.

# 239
landlake5,

нямаш ли паспорт на майката/бебето? Където се записават данните от всеки преглед?
Поне на мен, след всеки преглед ми дават статистиката (измерените данни) от ехографа (разпечатани на хартия), както и няколко снимки на бебето. При теб не е ли така? Никъде нищо ли не отбелязва гинекологът?

Общи условия

Активация на акаунт