СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 3

• 30 164
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
  • София
При мен киселините са рядко и не особено зле, преживява се.
За разстройството в първите месеци някой беше писал за смекта. Аз си купих тогава, защото и при мен се получи 3-4 дни разстройство, но така и не пих нищо и отмина. Питах тогава лекарката и ми каза ако може да не пия. Иначе в аптеката бяха казали, че няма проблем.

# 421
Здравейте, момичета. На мен за киселините ми помага Гавискон. Иначе доктора ми изписа Необионацид, но така и не съм го купувала. При мен по-големия проблем е гаденето. Бях спряла да повръщам 2 седмици и от вчера май пак се почна. Направо ще откача вече.

И аз съм решила да си взема днес Гавискон, защото останалите неща не ми помагат. За гаденето и повръщането първите 3 месеца смучех по 1 таблетка от хранителната добавка Emil.

По въпроса на Diin321 - една седмица с разстройство си е доста време, да не би да предозираш магнезий? Аз бих посетила личния лекар все пак. Иначе РеКомфорт става за бременни, смекта също, освен това е важно да взимаш Стоперол Хидра или Хидратин Алфа (с един и същ състав са), защото при диария се губят доста електролити, а е важно да си добре хидратирана.

# 422
Здравейте и от  мен !!! Бях на ФМ в Марковс, всичко е наред, 6-тото  ми чувство се оказа правилно - чакаме момче. .таткото не успя да дойде, но умря от кеф щом разбра че е момче ..

# 423
Момичета, от 1 седмица някъде съм със стомашно разтройство и диария, но днес....днес е извън контрол.
Нищо не ме боли, не съм болна....
На някоя случвало ли се е нещо подобно и как процедирате???
Сега хапнах препечена филийка и се надявам да помогне....

Аз също имах диария 2-3 дни, съвпадна с появяването и на киселини, нямам представа имат ли нещо общо по между си. Диарията си мина сама, киселините продължават Simple Smile  Напълно е възможно по-голямото количество магнезий да доведе до диария ама аз имам контракции и нямам избор, не го спирам. Може да се консултираш с лекар ако не спре защото не е ок да се обезводняваш, а 1 седмица е доста време.

# 424
Здравейте, момичета. На мен за киселините ми помага Гавискон. Иначе доктора ми изписа Необионацид, но така и не съм го купувала. При мен по-големия проблем е гаденето. Бях спряла да повръщам 2 седмици и от вчера май пак се почна. Направо ще откача вече.

И аз съм решила да си взема днес Гавискон, защото останалите неща не ми помагат. За гаденето и повръщането първите 3 месеца смучех по 1 таблетка от хранителната добавка Emil.

По въпроса на Diin321 - една седмица с разстройство си е доста време, да не би да предозираш магнезий? Аз бих посетила личния лекар все пак. Иначе РеКомфорт става за бременни, смекта също, освен това е важно да взимаш Стоперол Хидра или Хидратин Алфа (с един и същ състав са), защото при диария се губят доста електролити, а е важно да си добре хидратирана.
Между другото аз си взех Гавискон на таблетки и ми е доста гаден вкуса. Може би течния ще е по-добрия вариант. Но пък действа безотказно. Само трябва да съобразите това, че в рамките на 2 часа не трябва да се приемат други лекарства!

# 425
В началото на бременността имах проблеми със стомаха и тогава пробвах да пия Гавискон течен - е няма такава гадост! Пих 1-2 пъти и това е, давех се от него и ми се повдигаше. За разтройството - Ре Комфорт! Изпитано и винаги действащо, с две ръце съм за него и може да се пие по време на бременност. За киселините съм споделяла и друг път - 1-2 парченца ябълка, по възможност по-зелена, вършат чудеса! ❤

# 426
Ако имаш съмнение за предозиране с магнезий - можеш да го изследваш,  5 лева мисля беше.

# 427
Привет, момичета,

За стомашни проблеми аз съм взимала aresnicum album 30ch, но аз по принцип съм фен на хомеопатията и първо с нея пробвам.

Мина и моята фетална морфология при д-р Стратиева. Беше като състезание за най-бърз преглед, може би защото графикът й вървеше с над два часа закъснение. Толкова бързо движеше трансдюсера, че нищо не можах да видя, но живот и здраве, ще си го гледам като се роди. Иначе всичко е наред, потвърдена госпожица Simple Smile Имам си и няколко снимки, на които прилича на извънземно, но и на тях се радвам, защото докторката беше забравила да пусне снимки, та я върнах.

Иначе аз вече съм в болничен и съм много доволна от този факт, имам повече време за себе си, което отдавна не ми се беше случвало и май скоро няма да се повтори...

Хубава вечер Simple Smile

# 428
  • Sliven, Bulgaria
купихте ли вече количики момичета,каква марка харесвате аз колкото повече гледам толкова повече се обърквам.По същия начин съм и с креватчето!!???

# 429
  • Sofia
купихте ли вече количики момичета,каква марка харесвате аз колкото повече гледам толкова повече се обърквам.По същия начин съм и с креватчето!!???

За креватчето съм си харесала тези на ИКЕА. Предполагам, че ще вземем такова с шкафчета отдолу. Отделно и шкаф за повиване от там, после си става обикновен скрин и ми се струва доста практично. Така или иначе повечето ни мебели са от там и съм спокойна, че ще е качествено.

За количката решихме да не купуваме предварително, поради ред причини. Първо, че не знам точно какви екстри ще трябват. Дали е по-важно да е лека или ни трябват големи гуми. Дали ни трябва зимен кош, предвид това, че имаме слинг и може в началото да се излиза с него. Изобщо, много неща. При нас няма много хубави места за разходка, улицата ни е цялата с дупки, няма тротоари, има доста движение и нямам идея как бих могла да навигирам с количка.
По-натам като видя колко и къде ще искам да обикалям, дали ще може да ходим с колата до някой парк и там да се разхождаме, дали ще може до магазина само със слинга. Тогава ще съм по-наясно каква количка ще трябва.

Понеже не е важно само да е качествена, ами да отговаря и на нуждите. Установихме, че тези с многото екстри са много тежки. Това са моите размисли засега Simple Smile

# 430
Здравейте,
Исках да ви попитам за слинговете, от колко месеца може да се слага бебчо вътре? Понеже чета , че има различни мнения?

# 431
  • Sofia
Здравейте,
Исках да ви попитам за слинговете, от колко месеца може да се слага бебчо вътре? Понеже чета , че има различни мнения?

Тези, обикновените, които са като плат стават за носене на бебе от началото. Най-удобни са еластичните, докато е съвсем малко. Има вариант с рингове, както и нееластичен тъкан слинг. Те също стават, но май са по-трудни за слагане и ги предпочитат за по-нататъшния период.

После като започне да сяда стабилно, може да се ползват ергономични раници и останалите по-лесно за слагане варианти със закопчалките.

# 432
Здравейте,

Погледни в тази тема, мисля че има полезна информация:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1068758

# 433

Phil&Teds трансформираща съм си харесала.

# 434
Cybex Balios S харесахме. Леглото ми се иска да е на колелца, за да мога да го местя от стая в стая, ако трябва.

Иначе моето оплакване засега е, че понякога не ми стига въздух. Дишам дълбоко и тежко докато се оправи положението. Сигурно е от преяждане, макар че трае по няколко часа, когато храната вече трябва да се е преработила. А и чат пат усещам лека болка сякаш в шийката на матката. Мисля, че бебето ме рита там, нещо такова ми се струва, че е. А и почнах да го усещам, след като ми казаха, че е седалищно засега. Крачката са долу и буйства явно, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт