СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 3

• 30 242
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
Tanchy_93, ако пиеш кафе/или черен чай/ сутрин, можеш да добавяш прясно мляко от магазина с повече фибри. Аз съм същата и този проблем ми е от години. След като пия 50мл. кафе, с повече мляко с фибри(което впрочем ММ ме накара да пия, ако не беше той да съм със същия проблем), съм веднага или в рамките на 30 минути в тоалетната и всичко е песен. Хемороиди също няма за сега. Имало е моменти, в които съм пропускала да пия сутрешната доза кафе, която впрочем не е толкова много и след това е било голям зор. Не е хубаво да се задържа също, ходи като ти се доходи.

Аз преди правех номер 2, когато дойде през денонощието. Случвало се е да ставам и в 4 сутринта и да се напъвам като магаре. Ами доста проблеми имах тогава с отделителната система, защото храносмилането ми е значително по-бързо, а нямах изграден режим за ходене.  Аз лично пия кафе, за да ми се регулира режима и кръвното, защото съм с изключително ниско кръвно също.

Със сигурност не е добре да се напъваш много, по-добре говори с твоя/та АГ. Ще е хубаво да си записваш какво ядеш през деня и да смениш следващата седмица с различни храни от тези, които си яла в предната и да видиш дали има разлика при приемането на различни менюта.

Дес си го каза - с еднократно ядене на сливи или пиене на медикаменти, няма да стане. Не е хубаво да се тъпчеш, защото спират да действат след време.

Успехи!

# 571
Запек и хемероиди, които бяха ужасно голями и кървящи имах с предната бременност. За запека ядях фурми, а ако не успеех 2-3 дни слагах свещичка Ева кю. Хемероидите ги мажех Проктогливенол и в банята миене само с хладка вода, в никакъв случай по - топла, защото става по - болезнено и сърби. При мен запека беше до края и когато отидох да раждам с извинение климата ми беше едно от най - приятните неща 😂😂😂

# 572
Запек и хемероиди, които бяха ужасно голями и кървящи имах с предната бременност. За запека ядях фурми, а ако не успеех 2-3 дни слагах свещичка Ева кю. Хемероидите ги мажех Проктогливенол и в банята миене само с хладка вода, в никакъв случай по - топла, защото става по - болезнено и сърби. При мен запека беше до края и когато отидох да раждам с извинение климата ми беше едно от най - приятните неща 😂😂😂
А нормално ли роди с тези хемороиди? Не станаха ли огромни при раждането от напъването? Това ме притеснява мен...

# 573
Секцио раждах, но хемероидите се бяха скрили в 9 месец. Най - тежко беше положението в 6 и 7 месец. Повечето ми приятелки родили естествено се бяха сдобили  с хемероиди след раждането. АГ ще ви изпише нещо да ги третират, не мога да си представя до 9 месец да карате с тях.

# 574
Здравейте! Да се включа и аз,в 22 г.с с момченце темрмина ми е на 23 септември. Имам ужасен запек, последван с външни хемороиди😣. Какво ли методи не съм използвала(мн течности,активия,кивита,топла вода на гладно,сушени сини сливи и т.н),но полза никаква и Дуфалак пия... Докато не се напъна силни в тоалетната нищо не се получава😣. Започвам да се притеснявам за бебо,дали тези напъни му повлияват? Имате ли проблеми и как се справяте? Благодаря

На мен АГ ми забрани да се напъвам дори, ако имам запек. И аз имах за 2 дни, чувството е ужасно, подут си, боли те, но просто седях в тоалетната и чаках да се случи нещо. Оправих се  без нищо. Знам, че има и сироп срешу запек, подходящ по време на бременност, разпитай в аптеката и си вземи нещо. Но не се напъвай.

# 575
Някой вече спомена, но и аз от тук се спасих със свещичките ЕваКю. Пия много вода и спрях маслини и ориз. От две седмици имам външен един хвмороид, който при изхождане кървеше.Започнах мазане с долопрокт, мисля си и за свещички цикатрадина, но не зная сега мога ли да ги ползвам. Сега има череши и круши вече, числя да наблегна на тях, като опция за редовен стомах, без свещички.

# 576
Здравейте! Да се включа и аз,в 22 г.с с момченце темрмина ми е на 23 септември. Имам ужасен запек, последван с външни хемороиди😣. Какво ли методи не съм използвала(мн течности,активия,кивита,топла вода на гладно,сушени сини сливи и т.н),но полза никаква и Дуфалак пия... Докато не се напъна силни в тоалетната нищо не се получава😣. Започвам да се притеснявам за бебо,дали тези напъни му повлияват? Имате ли проблеми и как се справяте? Благодаря

На мен АГ ми забрани да се напъвам дори, ако имам запек. И аз имах за 2 дни, чувството е ужасно, подут си, боли те, но просто седях в тоалетната и чаках да се случи нещо. Оправих се  без нищо. Знам, че има и сироп срешу запек, подходящ по време на бременност, разпитай в аптеката и си вземи нещо. Но не се напъвай.

Повярвайте с часове съм стояла в тоалетната,но шанс никакъв...мУжа даже започва да се базика че ще прести спалнята там.....

За сега мисля да раждам нормално,ако не възникне нещо. Как мислите дали ще попречат хемороидите на нормалното раждане?

Последна редакция: пн, 20 май 2019, 13:59 от AnMary

# 577
За запека на мен най-много ми помогна пиенето на 2 литра вода на ден и магнезия(не съм го пила по повод запека, а заради контракции но беше добър страничен ефект). Отделно ходенето доста помага, защото перисталтиката се раздвижва. Яденето на фибри и разхлабващи плодове може да помогне, но само с тях няма да стане.

# 578
Аз съм взимала като добавка преди всяко хранене Хуск, това са най-обикновени фибри, които стават и за бременни. На мен ми помагаха преди години. Иначе круши и сливи съм давала на децата като малки като искам да направят включване. Само внимавай с разни чайове и добавки, чети внимателно, че има много, които не стават за бременни, например тези, които съдържат зърнастец. Чела съм и за вода с малко чия сутрин на гладно, НО не знам дали чията е ок за бременни. Пробитоик на гладно също било ок.

# 579
  • Sofia
Да добавя също, че зеленчуците също действат много добре. Имат доста фибри. Аз преди година бях веган за няколко месеца и толкова редовно никога не съм ходила до тоалетна, както тогава.

# 580
Привет отново! Да се похваля, че мина днес наааааай-накрая и нашата ФМ и всичко с бебчо е чудесно! 101% е момиченце, което тежи 420гр. в 21+3г.с. Естествено аз веднага инициирах да отидем да купим розова кошарка хаха. Да видим за първи път личицето на 4D, както и всички органи поотделно и крайниците беше невероятно. Плацентата е висока, пъпната връв е по средата и там всичко е тип-топ. Лека съботна вечер, дами! Simple Smile

# 581
Аз да питам вие ще ходите ли на някакви “семинари/курсове” за бременни или както там се води. Някой има ли препоръки?

# 582
  • Sofia
Ходя на лекциите в Токуда и също в Надежда. С мъжа ми ще ходим на курс за раждане и първите дни с бебето на "Естествено", както и по-натам курс за първа помощ на бебето.

# 583
В Пловдив има курс за бъдещи родители в АГ Селена. Изключително полезни лекции. Провеждат се на цикли от около 1,5м. Безплатни са и са без записване. Simple Smile

# 584
Аз ходих тази седмица за първи път на лекция за кърменето, организатор—училище чакам бебе. Лекциите са безплатни, много полезни и приятни.Имат си страница и сайт, там пише предстоящите лекции за всеки град.

Общи условия

Активация на акаунт